Σελίδες

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ


Πάει καλά όπως μαθαίνουμε η συγκρότηση ψηφοδελτίου του Ψαθά στα χωριά της Δίρφυς.Ο Τζαφέρος κάνει δουλειά με ενα μικρό πρόβλημα όμως στην Αμφιθέα.


ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ



Προς κυρίους ΨΑΘΑ και ΚΑΛΑΒΡΗ
Κύριοι ως φανατικός πολέμιος,δυστυχώς όψιμος και κοψοχέρης, των δυο μεγάλων κομμάτων θα επιθυμούσα και για τον δήμο Μεσσαπίων μια τρίτη λύση η οποία θα ξεκίναγε απο την λαική βάση και η οποία με δημοκρατικές διαδικασίες θα έβαζε προγράμματα και θα έχριζε τον υποψήφιο δήμαρχο. ΄΄Οσο εσείς οι δυο δεν τα βρίσκετε το θέμα σας δεν με αφορά.Η συμπεριφορά σας δείχνει ότι σας ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα.Οπότε μένω κι εγώ και άλλοι πολλοί στην απέξω και το θέμα των μελλοντικών εκλογών μας βρίσκει παγερά αδιάφορους.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλιο του διαχειριστή:
Φίλε μου λίγη υπομονή,θάρθει άσπρη μέρα και για μάς!

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της πρωτοβουλίας για μια Αυτοδιοίκηση των
Πολιτών σε κάθε πόλη και χωριό του νέου διευρυμένου Δήμου της Χαλκίδας με σκοπό τη συγκρότηση της κίνησης με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες και συμμετοχή των πολιτών. Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις στο Ληλάντιο στην Αυλίδα και την Κυριακή 1 Αυγούστου θα γίνει η συνάντηση στην Ανθηδώνα.

Μέσα από αυτές τις ανοικτές διαδικασίες οι πολίτες συζητούν για τα
προβλήματα των περιοχών τους, προτείνουν λύσεις. Έτσι από απλοί παρατηρητές
και χειροκροτητές που τους θέλουν κάποιοι άλλοι μηχανισμοί που τους
ενδιαφέρει μόνο η κομματική καταγραφή και που αναμένουν ή έχουν πάρει κάποιο
κομματικό χρίσμα, ή ‘αγανακτισμενοι’ από την προσμονή του χρίσματος
ανακοινώνουν δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς, οι πολίτες γίνονται οι ίδιοι
πρωταγωνιστές και διαμορφώνουν τις εξελίξεις. Γιατί σήμερα έχουμε και γνώση
και εμπειρία. Γνωρίζουμε ότι τίποτα καλό για τον τόπο μας δεν έφεραν οι
πελατειακές σχέσεις και οι σχέσεις εξάρτησης από μικρά και μεγάλα
συμφέροντα, που διαμορφώθηκαν στους δήμους με ευθύνη κυρίως των μηχανισμών
που διοίκησαν μέχρι σήμερα τους Δήμους της περιοχής μας. Αντίθετα
τελματώθηκαν οι λύσεις των προβλημάτων. Γι’ αυτό θα αγωνισθούμε να μπει ένα
τέλος στην κατάσταση αυτή, για να ανοίξει ένας άλλος εναλλακτικός δρόμος, με
δημοκρατία, διαφάνεια, αξιοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς ιδιαίτερα των νέων
ανθρώπων, για μια Αυτοδιοίκηση των Πολιτών.

*Το Γραφείο Τύπου της πρωτοβουλίας για μια Αυτοδιοίκηση των Πολιτών*

Αλλο πάλι και τούτο


η αλλιώς ελα νινή στον τόπο σου!
Πλακώθηκαν λέει ο Μπαζώτης με τον Ρουμπή,για διαφορές λέει σε χειρισμούς δημοτικών θεμάτων.Έως πριν λίγες μέρες τους είχα δει και όλα ήταν μέλι γάλα.Πότε πρόλαβαν;Εκτός κι αν τα μάζευαν μέσα τους τόσο καιρό και τα έβγαλαν μαζεμένα!
Τό έχω ξαναπεί ότι η συμπεριφορά του Μπαζώτη είναι περίεργη:κατ¨ αρχάς δεν έχει πάει ούτε σε ενα πανηγύρι!Και ως γνωστόν υποψήφιος δήμαρχος που δεν πάει στα πανηγύρια δεν έχει καμμία τύχη!

Ρε σείς λέτε να τα κάνει στο τέλος πλακάκια με τον γίγαντα Μπουροδήμο για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος!
Το έγραψε για πλάκα τοπική εφημερίδα και μάλλον τους έβαλε ιδέες.Γιατί ως γνωστόν την σημερινή εποχή οι κομματικοί συνδιασμοί είναι σαν το φτηνό κρέας.Τους τρώει ο λύκος!
Οπότε ανάγκα και θεοί πείθονται ή η αλλιώς ισχύς εν τη ενώσει!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΙΝΗΣΗ

Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι έγινε και μια κίνηση ακόμα η οποία σταμάτησε πριν ξεκινήσει.Τρείς φίλους όλους κι όλους κατάφερε να μαζέψει ο αποτυχών βουλευτής κι αυτοί τον αποθάρυναν.Καλό όμως είναι να έχει τον νου του γιατί τον Μπαζιώτη πολύ νωθρό τον κόβω.
Η είναι τόσο σίγουρος ότι έχει τις εκλογές στο τσεπάκι ή δεν έχει όρεξη να κατέβει.
Οπότε αν ισχύει το δεύτερο μπορεί να αποτελέσει λύση τελευταίας στιγμής για την ΝΔ

ΚΡΑΤΑΜΕ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Το βιογραφικό του Καλαβρή το βρήκαμε και το βάλαμε απο το facebook στο οποίο βέβαια δεν είμαστε μέλη.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις:
Ψάξαμε στην ίδια ιστοσελίδα για να βάλουμε και τα βιογραφικά των Μπαζώτη,Μπουροδήμου και Ψαθά αλλά δεν βρήκαμε τίποτα.Όσον αφορά τον υποψήφιο του ΚΚΕ δεν βάλαμε και πάλι τίποτα γιατί δεν ξέρουμε ποιός θα είναι!

Υ.Γ.Συμβουλή πρός υποψηφίους:Αν αποφασίσετε να φτιάξετε σελίδα στο facebook βάλτε και μερικές φωτογραφίες με μαγιώ.Καλοκαίρι είναι,όλο και κάποιο ψηφαλάκι θα τσιμπίσετε απο το ωραίο φύλο.Μόνο να σας φτύσει για να μην σας ματιάσει!

SIBILLA ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

SIBBILA

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΑΒΡΗ





Γεννήθηκα στα Ψαχνά Ευβοίας του Δήμου Μεσσαπίων (διευρυμένου Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων) .
Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια και διαμένω μόνιμα στα Ψαχνά .
Είμαι τελειόφοιτος της ΑΣΟΕΕ του Τμήματος Διοικήσεως Επιχειρήσεων.
Από το 1982 είμαι Υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας και σήμερα υπηρετώ στην Χαλκίδα από την θέση του Προϊσταμένου .
Είμαι παντρεμένος με την Σπυριδούλα Καλαβρή η οποία υπηρετεί σαν Προϊσταμένη Τμήματος της Δ/νσης Εμπορίου της Ν.Α Εύβοιας .
Έχω δύο παιδιά τον Γιάννη Δικηγόρο στην Χαλκίδα και την Ελένη γιατρό .
ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" Διρφύων Μεσσαπίων




Αυτό είναι τ' όνομα του ανεξάρτητου συνδυασμού του οποίου ηγείται ο κ. Θανάσης καλαβρής διεκδικώντας στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου το Δήμο μας.

Το όνομα αυτό επιλέχτηκε τελικά από τον... ίδιο και στελέχη του συνδυασμού του χθες αργά το βράδυ σε σύσκεψη που είχαν με θέματα, εκτός από το όνομα του συνδυασμού, εκλογών Στην ίδια σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός προχωράει πολύ καλά και δυνατά έχοντας πετύχει τους έως τώρα στόχους που είχαν τεθεί. Επίσης διαπιστώνεται ότι τα ψηφοδέλτια "κουμπώνουν" παντού μιας και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων. Παρόλα αυτά και επειδή ο χρόνος είναι ακόμη αρκετός ζητήθηκε απ' τον κ. Καλαβρή περισσότερη δουλειά απ' όλους και ότι η κάθε περίπτωση υποψηφίου θα εξετάζεται ξεχωριστά. μέσα στην επόμενη εβδομάδα όπως πληροφορούμαστε, θ' ανακοινωθούν ακόμη ένας με δύο υποψήφιοι οι οποίοι θα ενταχθούν στον συνδυασμό μιας και οι συζητήσεις μαζί τους είναι κοντά σε συμφωνιά.

Όπως μας είπαν την επόμενη εβδομάδα αρχίζει και η επικοινωνιακή πολιτική του συνδυασμού μιας και θα κυκλοφορήσει φυλλάδιο στο οποίο θα αναφέρονται οι θέσεις του συνδυασμού σε θέματα ανάπτυξης, υποδομών και στα τοπικά προβλήματα με κορυφαίο αυτό του νερού. Όπως μας είπε ο κ. Ραπτάκης "εμείς θα προσανατολιστούμε στο πρόβλημα εστιάζοντας σε άμεση λύση δίχως θεατρινισμούς και κορώνες για λαϊκή κατανάλωση, δίχως επικοινωνιακά κόλπα, και χωρίς να το παίζουμε λαϊκοί εισαγγελείς. Θα εστιάσουμε για λύση μόνιμη για το καλό των πολιτών και των αγροτών της περιοχής οι οποίοι πλήττονται περισσότερο απ' όλους αυτό τον καιρό"....

Με το σύνθημα "ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ξεκινάει και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία ο συνδυασμός αυτός.

messapia-news μεσω facebook του υποψήφιου δημάρχου

ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΥΒΟΙΚΟΥ - ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Από το "ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ" μέσω http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/


Μετά από μία απλή βροχόπτωση 20 λεπτών παρακολουθούμε πώς κατέληξαν τα χώματα μέσα απ' το κύτταρο του ΧΥΤΑ στην θάλλασα του Ευβοικού. 'Αυριο εκεί θα καταλήγουν τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ και σε τυχόν υπερχηλίσεις ακόμη και τα σκουπίδια! Τα συγχαρητήρια μας στον μελετητή και στο Συμβούλιο Επικρατίας του Ελληνικού Κράτους που έκρινε εντελώς κατάλληλη την περιοχή!!!!

http://grammatiko-2010.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

Γιορτή μελιού


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη στενή θα γίνει και φέτος η γιορτή μελιού. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος στην πάνω Στενή.

Διοργανωτές της γιορτής είναι ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Στενής, ο φυσιολατρικός – Ορειβατικός Σύλλογος Στενής, η Αθλητική Ένωση Διρφύων και ο Δήμος Διρφύων.

Στόχος της εκδήλωσης όπως κάθε χρονιά είναι η προβολή του μελιού και γενικά των προϊόντων της μέλισσας σε συνδυασμό με τη διασκέδαση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στην εκδήλωση θα προσφερθούν πολλά και διάφορα γλυκίσματα με βάση το μέλι και οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι μελισσοκόμοι θα ενημερώνουν και θα δίνουν απαντήσεις για θέματα που αφορούν τη μέλισσα και το μέλι. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το ποτήρι ξεχείλισε στην Μεσσαπία

http://eviaecogreens.blogspot.com/

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων στην περιοχή της Μεσσαπίας. Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν η Ελεάννα Ιωαννίδου, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ο Ανδρέας Βασιλείου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου, και ο Κωνσταντίνος Βοκοτόπουλος, συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Εύβοιας, την Δευτέρα 26/7 είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των συλλόγων Γαία, Οικιστές Δάφνης και Ταναΐς.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ενημέρωσαν τους ΟΠ για τις εξελίξεις που έφερε σε τοπικό επίπεδο η υπ' αρ.1158/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η διοχέτευση στο δίκτυο νερού με συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου μεγαλύτερη από 2 μg/l. Επίσημα πλέον, το νερό που κυκλοφορεί στο τοπικό δίκτυο είναι ακατάλληλο, προορίζεται δε αποκλειστικά για την πυρόσβεση και το αίτημα για άμεση παροχή καθαρού πόσιμου νερού έχει γίνει πιο επιτακτικό από ποτέ.

Επιπλέον οι σύλλογοι εξήγησαν ότι η μακροχρόνια δραστηριοποίηση της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή, με τις παράπλευρες συνέπειες της, δεν συνάδει με την κατεύθυνση της γεωργικής παραγωγής και τυποποίησης που πρέπει να προστατευθεί ως βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση της συνδρομής και του αγροτικο
ύ κλάδου στην αντιμετώπιση του επίσης οξυμένου προβλήματος της ρύπανσης από νιτρικά. Στη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη των συλλόγων διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων με τους ΟΠ σχετικά με την αναγκαιότητα θέσπισης ξεχωριστού ορίου για το εξασθενές χρώμιο στα επίπεδα της μη ανιχνευσιμότητας.

Με σκοπό τη διαμόρφωση της κατά το δυνατό συνολικότερης αντίληψης για το φλέγον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μεσσαπία με το νερό της, την Τρίτη 27/7 το κλιμάκιο, με την συμμετοχή και του επιστημονικού συνεργάτη της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος, Νίκου Μάντζαρη, είχε συνάντηση διάρκειας 1.5 ώρας με τον Δήμαρχο Μεσσαπίας κ. Μπαζώτη καθώς και 6 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.



Ο δήμαρχος έδωσε έμφαση στα εξώδικα που απέστειλε πρόσφατα προς το ΥΠΕΚΑ για παροχή νερού ύδρευσης, καθώς και στο κοστολογημένο αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την απορρύπανση της περιοχής ύψους 700.000 ευρώ από το Δεκέμβριο του 2009. Σε ένα από τα εξώδικα, μάλιστα, ο δήμαρχος, που ως τώρα μιλούσε μόνο για το νομοθετημένο όριο των 50 μg/l για το ολικό χρώμιο, υιοθετεί ότι «έρευνες που διεξήχθησαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι το εξασθενές χρώμιο παραμένει καρκινογόνο και στην κατάποση». Όπως δήλωσε, θεωρεί και αυτός πλέον ότι το εξασθενές χρώμιο δε θα πρέπει να ανιχνεύεται στο νερό.

Ο δήμαρχος έδωσε στο κλιμάκιο των ΟΠ φωτοτυπίες από τις τελευταίες μετρήσεις ολικού και εξασθενούς χρωμίου του Γενικού Χημείου από διάφορες γεωτρήσεις του δικτύου ύδρευσης. Σε 3 από αυτές καταγράφονται επίπεδα εξασθενούς μεταξύ 21 και 28 μg/l. Πάντως, σε πλήρη αντίθεση με την τοποθέτηση της κ. Τίνας Μπιρμπίλη στη Βουλή στις 15/7, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε από τον κ. Μπαζώτη ως πλήρης δικαίωσή του, συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους, ότι ο διαχωρισμός εξασθενούς χρωμίου από ολικό είναι τεχνολογικά εφικτός, δεδομένου ότι όλοι είδαν τις μετρήσεις του γενικού χημείου του κράτους που έκαναν ακριβώς αυτό!

Σχετικά με το άλλο βασικό σημείο της ομιλίας της κ. Μπιρμπίλη στη Βουλή που αφορά στη δυσκολία προσδιορισμού της προέλευσης του εξασθενούς χρωμίου στην περιοχή, ο δήμαρχος τόνισε ότι η βασική πηγή της ρύπανσης με εξασθενές χρώμιο είναι τα επικίνδυνα απόβλητα που μεταφέρονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Εύβοια, κατάσταση την οποία η οργανωμένη πολιτεία αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Εντούτοις, μετά από ερώτηση των ΟΠ, ο δήμαρχος καθώς και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου διευκρίνισαν ότι είναι ξεκάθαρα υπέρ των συστηματικών ελέγχων στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ τόσο για το ζήτημα της εναπόθεσης των επικίνδυνων αποβλήτων, όσο και για τη διερεύνηση της μόλυνσης του υπόγειου υδροφορέα λόγω των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας σε συνδυασμό με το φαινόμενο της όξινης απορροής.

Το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος εκτιμούν ότι ως τώρα δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία των κατοίκων της Μεσσαπίας, και δεσμεύτηκαν να μας δώσουν στοιχεία που δείχνουν μείωση των θανάτων από καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Θεωρούν τη δημιουργία φράγματος και διυλιστηρίου ως τη μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής, ενώ συμφώνησαν στη θέσπιση ξεχωριστού ορίου για το εξασθενές όχι μόνο για τη Μεσσαπία, αλλά πανελλαδικά.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνάντηση του κλιμακίου με αντιπροσωπεία του τοπικού παραρτήματος του Τ.Ε.Ε. με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μπουραντά από τον οποίο ζητήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία το τοπικό παράρτημα του Τ.Ε.Ε για την εξεύρεση ρεαλιστικών και βιώσιμων τεχνικών λύσεων τόσο για την αποκατάσταση του υπόγειου υδροφορέα όσο και για την εξασφάλιση καθαρού νερού στους κατοίκους της περιοχής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαπιστώσαμε σύγκλιση απόψεων ακόμα και μεταξύ φορέων που στο παρελθόν είχαν διαφωνήσει σφόδρα, στο ζήτημα της θέσπισης ξεχωριστού ορίου για το εξασθενές χρώμιο στα επίπεδα του μη ανιχνεύσιμου. Θεωρούμε ότι η πρόσφατη δικαστική απόφαση-σταθμός για όριο 2μg/l στο πόσιμο νερό ανοίγει τον δρόμο για την καθιέρωση πανελλαδικού ορίου και αναμένουμε από τις υπουργούς ΠΕΚΑ και Υγείας να κινηθούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το δικαίωμα στο καθαρό πόσιμο νερό όχι μόνο στην Μεσσαπία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είναι συνταγματική ευθύνη της κυβέρνησης που οφείλει να δημιουργήσει το σχετικό νομικό πλαίσιο, αλλά και να το υποστηρίξει με την ενίσχυση των υπαρχόντων θεσμών (Επιθεωρητές και Εισαγγελέας του Περιβάλλοντος) και την δημιουργία νέων (Συνήγορο Περιβάλλοντος και Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Εγκλήματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

Θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί με κάθε αυστηρότητα η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την μη αδειοδότηση των βιομηχανιών σε χώρους όπου δεν έχουν θεσμοθετηθεί χρήσεις γης.

Ειδικά για την Μεσσαπία, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε την άμεση παροχή καθαρού νερού ώστε να λυθεί βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα. Φυσικά μία τέτοια λύση δεν μπορεί να είναι μόνιμη καθώς αυτό θα σήμαινε και την εγκατάλειψη της εξαιρετικά σημαντικής ευθύνης της πολιτείας για την απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε την διενέργεια ολοκληρωμένης υδρολογικής χημικής μελέτης, με σκοπό να εντοπιστεί με ακρίβεια το μέγεθος του προβλήματος. Δεδομένου ότι η αρμόδια υπουργός κ. Μπιρμπίλη δήλωσε στη Βουλή ότι «ξέρουμε ποιοί προκάλεσαν την περιβαλλοντική ζημιά», ζητάμε την άμεση δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών έτσι ώστε οι ρυπαίνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, με βάση την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η Εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:
"Η έλλειψη άμεσης ενημέρωσης και λήψης μέτρων για το πρόβλημα της ύδρευσης περιοχών της Μεσσαπίας έχει οδηγήσει τους πολίτες δικαιολογημένα στην αγανάκτηση και την ανησυχία. Η κυβέρνηση έχει ήδη καθυστερήσει στην εφαρμογή ενός σχεδίου για την εξασφάλιση καθαρού νερού στην περιοχή και στην θέσπιση ξεχωριστού ορίου για το εξασθενές χρώμιο στα επίπεδα του μη αινιχνεύσιμου. Η απορρύπανση της περιοχής θα απαιτήσει συστηματική μελέτη, γενναίους πόρους, και προπάντων πολιτική βούληση για εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει». Η εξεύρεση μακροπρόθεσμων και βιώσιμων λύσεων στο πρόβλημα χρειάζεται στενή συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ, κεντρικής εξουσίας, επιστημονικής κοινότητας και κινήσεων πολιτών αλλά και συχνούς και αυστηρούς έλεγχους για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και για τη αποτελεσματική παρεμπόδιση εναπόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή"

Η εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΑΓΝΩΣΤΟ

Για τους ασχολούμενους με τα κοινά στο Δήμο Μεσσαπίων ΅΅διαπιστώνετε΅΅ ότι η συνένωση μας φέρνει μπροστά στο άγνωστο.
Ποιοί Δίρφυοι ασχολούνται,σε ποιούς να απευθυνθούν και ποιά είναι τα πρόσωπα κλειδιά.
Οπότε η συνεργασία Ψαθά'Τζαφέρου προσφέρει ενα πλεονέκτημα που οι Μπαζιώτης,Καλαβρής δεν το έχουν!

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ

Κατάσταση για δύσκολους λύτες έχει γίνει η υπόθεση στους Στρόπωνες και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα γίνονται δύσκολα.Ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα λύση να μη έχουμε ...άγριες καταστάσεις!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Τέσσερερις οι υποψηφιότητητες προς το παρών στο νεο εννοποιημένο δήμο και το πιο πιθανό σενάριο στο τέλος να είναι οι εξής τρείς:
Μπαζιώτης απο την Νεα Δημοκρατία
Μπουροδήμος απο το ΠΑΣΟΚ
και Καλαβρής'Ψαθάς' ο τρίτος ανεξάρτητος συνδιασμός,
Οσον αφορά τον ανεξάρτητο συνδιασμό αν και εφ΄όσον οι δυο πάρα πάνω κύριοι τα βρούν έχουν και τον πρώτο λόγο πάρουν και τις εκλογές.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Για το ΝΕΡΟ με ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τις Υπουργούς Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής,
Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατ+εθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του
υδροφόρου ορίζοντα και συνολικά του περιβάλλοντος από τοξικά
απόβλητα στις περιοχές της κεντρικής Εύβοιας και Βοιωτίας.

Το ΚΚΕ επαναφέρει το κρίσιμο θέμα της μόλυνσης και τοξικής επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει θέσει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα:
Η Κεντρική Εύβοια και κυρίως η ευρύτερη περιοχή της Μεσσαπίας έχει υποστεί τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση με αποτέλεσμα ο υδροφόρος ορίζοντας πέραν της μόλυνσης έχει πλέον και τοξική επιβάρυνση αφού στο νερό σχεδόν όλης της περιοχής ανιχνεύονται βαρέα μέταλλα όπως εξασθενές χρώμιο, νικέλιο, κάδμιο, ψευδάργυρος κ.ά).
Μέχρι σήμερα και παρά το ότι τα αρμόδια Υπουργεία έχουν συνυπογράψει την αριθμ. Κ.Υ.Α 20488 (ΦΕΚ 747Β/30-5-2010), η οποία προσδιορίζει ανώτατο όριο εξασθενούς χρωμίου τα 3μgr/lt, στο νερό του Ασωπού ποταμού, παρότι υπάρχει η υπ’ αριθμ 1158/30-6-2010 δικαστική απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Χαλκίδας η οποία ρητά απαγορεύει στο Δήμο Μεσσαπίων την χορήγηση νερού για οικιακή και βιομηχανική χρήση πάνω από τα 2μgr/lt, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών.
Σε πρόσφατη απάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, αγνοήθηκε η άποψη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τις καρκινογόνες επιπτώσεις του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό αλλά και αποσιωπήθηκε, τόσο η παραπάνω αναφερόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση και η απόφαση του Δικαστηρίου . Επέμενε η κ. Υπουργός ότι σε «παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει διαχωρισμός του εξασθενούς, με το ολικό χρώμιο και ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε το ολικό από το εξασθενές και να δούμε από τι προέρχεται».
Πρόσφατα όμως τόσο τα Δικαστήρια όσο και πέντε συναρμόδιοι Υπουργοί έχουν διαχωρίσει ρητά το εξασθενές από το ολικό χρώμιο στην περίπτωση του Ασωπού. Παράλληλα είναι γνωστό ότι στο πόσιμο νερό δεν πρέπει να ανιχνεύεται εξασθενές χρώμιο (Κ.Υ.Α. 2600/01 άρθρο 4).
Η υγεία του λαού δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα με την ανοχή και τη στήριξη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι ευθύνες που τους βαραίνουν είναι τεράστιες και η κατάσταση δεν επιτρέπει άλλες κωλυσιεργίες.

Με βάση τα παραπάνω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ Υπουργοί :
• Πότε θα προχωρήσει η έκδοση απόφασης η οποία θα διαχωρίζει για το νερό ανθρώπινης και βιομηχανικής χρήσης, το εξασθενές από το ολικό χρώμιο;
• Τι μέτρα θα πάρουν για την απορρύπανση της γης και του υδροφόρου ορίζοντα και πότε θα καταθέσουν τις επεξεργασμένες μελέτες και τον τρόπο χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να επιβαρύνονται οικονομικά τα λαϊκά νοικοκυριά;
• Σε τι ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό στους κατοίκους των μολυσμένων περιοχών, τόσο του Δήμου Μεσσαπίων, όσο και άλλων δήμων της Εύβοιας και Βοιωτίας μέχρι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα απορρύπανσης;
• Σε τι μέτρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τον προληπτικό έλεγχο της υγείας των κατοίκων της περιοχής.

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος

Γιάννης Γκιόκας

Νίκος Παπακωνσταντίνου

Μπάμπης Χαραλάμπους











Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ


Πάει καλά όπως μαθαίνουμε η συγκρότηση ψηφοδελτίου του Ψαθά στα χωριά της Δίρφυς.Ο Τζαφέρος κάνει δουλειά με ενα μικρό πρόβλημα όμως στην Αμφιθέα.


ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ



Προς κυρίους ΨΑΘΑ και ΚΑΛΑΒΡΗ
Κύριοι ως φανατικός πολέμιος,δυστυχώς όψιμος και κοψοχέρης, των δυο μεγάλων κομμάτων θα επιθυμούσα και για τον δήμο Μεσσαπίων μια τρίτη λύση η οποία θα ξεκίναγε απο την λαική βάση και η οποία με δημοκρατικές διαδικασίες θα έβαζε προγράμματα και θα έχριζε τον υποψήφιο δήμαρχο. ΄΄Οσο εσείς οι δυο δεν τα βρίσκετε το θέμα σας δεν με αφορά.Η συμπεριφορά σας δείχνει ότι σας ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα.Οπότε μένω κι εγώ και άλλοι πολλοί στην απέξω και το θέμα των μελλοντικών εκλογών μας βρίσκει παγερά αδιάφορους.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλιο του διαχειριστή:
Φίλε μου λίγη υπομονή,θάρθει άσπρη μέρα και για μάς!

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της πρωτοβουλίας για μια Αυτοδιοίκηση των
Πολιτών σε κάθε πόλη και χωριό του νέου διευρυμένου Δήμου της Χαλκίδας με σκοπό τη συγκρότηση της κίνησης με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες και συμμετοχή των πολιτών. Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις στο Ληλάντιο στην Αυλίδα και την Κυριακή 1 Αυγούστου θα γίνει η συνάντηση στην Ανθηδώνα.

Μέσα από αυτές τις ανοικτές διαδικασίες οι πολίτες συζητούν για τα
προβλήματα των περιοχών τους, προτείνουν λύσεις. Έτσι από απλοί παρατηρητές
και χειροκροτητές που τους θέλουν κάποιοι άλλοι μηχανισμοί που τους
ενδιαφέρει μόνο η κομματική καταγραφή και που αναμένουν ή έχουν πάρει κάποιο
κομματικό χρίσμα, ή ‘αγανακτισμενοι’ από την προσμονή του χρίσματος
ανακοινώνουν δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς, οι πολίτες γίνονται οι ίδιοι
πρωταγωνιστές και διαμορφώνουν τις εξελίξεις. Γιατί σήμερα έχουμε και γνώση
και εμπειρία. Γνωρίζουμε ότι τίποτα καλό για τον τόπο μας δεν έφεραν οι
πελατειακές σχέσεις και οι σχέσεις εξάρτησης από μικρά και μεγάλα
συμφέροντα, που διαμορφώθηκαν στους δήμους με ευθύνη κυρίως των μηχανισμών
που διοίκησαν μέχρι σήμερα τους Δήμους της περιοχής μας. Αντίθετα
τελματώθηκαν οι λύσεις των προβλημάτων. Γι’ αυτό θα αγωνισθούμε να μπει ένα
τέλος στην κατάσταση αυτή, για να ανοίξει ένας άλλος εναλλακτικός δρόμος, με
δημοκρατία, διαφάνεια, αξιοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς ιδιαίτερα των νέων
ανθρώπων, για μια Αυτοδιοίκηση των Πολιτών.

*Το Γραφείο Τύπου της πρωτοβουλίας για μια Αυτοδιοίκηση των Πολιτών*

Αλλο πάλι και τούτο


η αλλιώς ελα νινή στον τόπο σου!
Πλακώθηκαν λέει ο Μπαζώτης με τον Ρουμπή,για διαφορές λέει σε χειρισμούς δημοτικών θεμάτων.Έως πριν λίγες μέρες τους είχα δει και όλα ήταν μέλι γάλα.Πότε πρόλαβαν;Εκτός κι αν τα μάζευαν μέσα τους τόσο καιρό και τα έβγαλαν μαζεμένα!
Τό έχω ξαναπεί ότι η συμπεριφορά του Μπαζώτη είναι περίεργη:κατ¨ αρχάς δεν έχει πάει ούτε σε ενα πανηγύρι!Και ως γνωστόν υποψήφιος δήμαρχος που δεν πάει στα πανηγύρια δεν έχει καμμία τύχη!

Ρε σείς λέτε να τα κάνει στο τέλος πλακάκια με τον γίγαντα Μπουροδήμο για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος!
Το έγραψε για πλάκα τοπική εφημερίδα και μάλλον τους έβαλε ιδέες.Γιατί ως γνωστόν την σημερινή εποχή οι κομματικοί συνδιασμοί είναι σαν το φτηνό κρέας.Τους τρώει ο λύκος!
Οπότε ανάγκα και θεοί πείθονται ή η αλλιώς ισχύς εν τη ενώσει!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΙΝΗΣΗ

Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι έγινε και μια κίνηση ακόμα η οποία σταμάτησε πριν ξεκινήσει.Τρείς φίλους όλους κι όλους κατάφερε να μαζέψει ο αποτυχών βουλευτής κι αυτοί τον αποθάρυναν.Καλό όμως είναι να έχει τον νου του γιατί τον Μπαζιώτη πολύ νωθρό τον κόβω.
Η είναι τόσο σίγουρος ότι έχει τις εκλογές στο τσεπάκι ή δεν έχει όρεξη να κατέβει.
Οπότε αν ισχύει το δεύτερο μπορεί να αποτελέσει λύση τελευταίας στιγμής για την ΝΔ

ΚΡΑΤΑΜΕ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Το βιογραφικό του Καλαβρή το βρήκαμε και το βάλαμε απο το facebook στο οποίο βέβαια δεν είμαστε μέλη.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις:
Ψάξαμε στην ίδια ιστοσελίδα για να βάλουμε και τα βιογραφικά των Μπαζώτη,Μπουροδήμου και Ψαθά αλλά δεν βρήκαμε τίποτα.Όσον αφορά τον υποψήφιο του ΚΚΕ δεν βάλαμε και πάλι τίποτα γιατί δεν ξέρουμε ποιός θα είναι!

Υ.Γ.Συμβουλή πρός υποψηφίους:Αν αποφασίσετε να φτιάξετε σελίδα στο facebook βάλτε και μερικές φωτογραφίες με μαγιώ.Καλοκαίρι είναι,όλο και κάποιο ψηφαλάκι θα τσιμπίσετε απο το ωραίο φύλο.Μόνο να σας φτύσει για να μην σας ματιάσει!

SIBILLA ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

SIBBILA

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΑΒΡΗ





Γεννήθηκα στα Ψαχνά Ευβοίας του Δήμου Μεσσαπίων (διευρυμένου Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων) .
Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια και διαμένω μόνιμα στα Ψαχνά .
Είμαι τελειόφοιτος της ΑΣΟΕΕ του Τμήματος Διοικήσεως Επιχειρήσεων.
Από το 1982 είμαι Υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας και σήμερα υπηρετώ στην Χαλκίδα από την θέση του Προϊσταμένου .
Είμαι παντρεμένος με την Σπυριδούλα Καλαβρή η οποία υπηρετεί σαν Προϊσταμένη Τμήματος της Δ/νσης Εμπορίου της Ν.Α Εύβοιας .
Έχω δύο παιδιά τον Γιάννη Δικηγόρο στην Χαλκίδα και την Ελένη γιατρό .
ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" Διρφύων Μεσσαπίων




Αυτό είναι τ' όνομα του ανεξάρτητου συνδυασμού του οποίου ηγείται ο κ. Θανάσης καλαβρής διεκδικώντας στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου το Δήμο μας.

Το όνομα αυτό επιλέχτηκε τελικά από τον... ίδιο και στελέχη του συνδυασμού του χθες αργά το βράδυ σε σύσκεψη που είχαν με θέματα, εκτός από το όνομα του συνδυασμού, εκλογών Στην ίδια σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός προχωράει πολύ καλά και δυνατά έχοντας πετύχει τους έως τώρα στόχους που είχαν τεθεί. Επίσης διαπιστώνεται ότι τα ψηφοδέλτια "κουμπώνουν" παντού μιας και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων. Παρόλα αυτά και επειδή ο χρόνος είναι ακόμη αρκετός ζητήθηκε απ' τον κ. Καλαβρή περισσότερη δουλειά απ' όλους και ότι η κάθε περίπτωση υποψηφίου θα εξετάζεται ξεχωριστά. μέσα στην επόμενη εβδομάδα όπως πληροφορούμαστε, θ' ανακοινωθούν ακόμη ένας με δύο υποψήφιοι οι οποίοι θα ενταχθούν στον συνδυασμό μιας και οι συζητήσεις μαζί τους είναι κοντά σε συμφωνιά.

Όπως μας είπαν την επόμενη εβδομάδα αρχίζει και η επικοινωνιακή πολιτική του συνδυασμού μιας και θα κυκλοφορήσει φυλλάδιο στο οποίο θα αναφέρονται οι θέσεις του συνδυασμού σε θέματα ανάπτυξης, υποδομών και στα τοπικά προβλήματα με κορυφαίο αυτό του νερού. Όπως μας είπε ο κ. Ραπτάκης "εμείς θα προσανατολιστούμε στο πρόβλημα εστιάζοντας σε άμεση λύση δίχως θεατρινισμούς και κορώνες για λαϊκή κατανάλωση, δίχως επικοινωνιακά κόλπα, και χωρίς να το παίζουμε λαϊκοί εισαγγελείς. Θα εστιάσουμε για λύση μόνιμη για το καλό των πολιτών και των αγροτών της περιοχής οι οποίοι πλήττονται περισσότερο απ' όλους αυτό τον καιρό"....

Με το σύνθημα "ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ξεκινάει και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία ο συνδυασμός αυτός.

messapia-news μεσω facebook του υποψήφιου δημάρχου

ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΥΒΟΙΚΟΥ - ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Από το "ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ" μέσω http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/


Μετά από μία απλή βροχόπτωση 20 λεπτών παρακολουθούμε πώς κατέληξαν τα χώματα μέσα απ' το κύτταρο του ΧΥΤΑ στην θάλλασα του Ευβοικού. 'Αυριο εκεί θα καταλήγουν τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ και σε τυχόν υπερχηλίσεις ακόμη και τα σκουπίδια! Τα συγχαρητήρια μας στον μελετητή και στο Συμβούλιο Επικρατίας του Ελληνικού Κράτους που έκρινε εντελώς κατάλληλη την περιοχή!!!!

http://grammatiko-2010.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

Γιορτή μελιού


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη στενή θα γίνει και φέτος η γιορτή μελιού. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος στην πάνω Στενή.

Διοργανωτές της γιορτής είναι ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Στενής, ο φυσιολατρικός – Ορειβατικός Σύλλογος Στενής, η Αθλητική Ένωση Διρφύων και ο Δήμος Διρφύων.

Στόχος της εκδήλωσης όπως κάθε χρονιά είναι η προβολή του μελιού και γενικά των προϊόντων της μέλισσας σε συνδυασμό με τη διασκέδαση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στην εκδήλωση θα προσφερθούν πολλά και διάφορα γλυκίσματα με βάση το μέλι και οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι μελισσοκόμοι θα ενημερώνουν και θα δίνουν απαντήσεις για θέματα που αφορούν τη μέλισσα και το μέλι. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το ποτήρι ξεχείλισε στην Μεσσαπία

http://eviaecogreens.blogspot.com/

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων στην περιοχή της Μεσσαπίας. Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν η Ελεάννα Ιωαννίδου, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ο Ανδρέας Βασιλείου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου, και ο Κωνσταντίνος Βοκοτόπουλος, συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Εύβοιας, την Δευτέρα 26/7 είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των συλλόγων Γαία, Οικιστές Δάφνης και Ταναΐς.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ενημέρωσαν τους ΟΠ για τις εξελίξεις που έφερε σε τοπικό επίπεδο η υπ' αρ.1158/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η διοχέτευση στο δίκτυο νερού με συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου μεγαλύτερη από 2 μg/l. Επίσημα πλέον, το νερό που κυκλοφορεί στο τοπικό δίκτυο είναι ακατάλληλο, προορίζεται δε αποκλειστικά για την πυρόσβεση και το αίτημα για άμεση παροχή καθαρού πόσιμου νερού έχει γίνει πιο επιτακτικό από ποτέ.

Επιπλέον οι σύλλογοι εξήγησαν ότι η μακροχρόνια δραστηριοποίηση της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή, με τις παράπλευρες συνέπειες της, δεν συνάδει με την κατεύθυνση της γεωργικής παραγωγής και τυποποίησης που πρέπει να προστατευθεί ως βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση της συνδρομής και του αγροτικο
ύ κλάδου στην αντιμετώπιση του επίσης οξυμένου προβλήματος της ρύπανσης από νιτρικά. Στη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη των συλλόγων διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων με τους ΟΠ σχετικά με την αναγκαιότητα θέσπισης ξεχωριστού ορίου για το εξασθενές χρώμιο στα επίπεδα της μη ανιχνευσιμότητας.

Με σκοπό τη διαμόρφωση της κατά το δυνατό συνολικότερης αντίληψης για το φλέγον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μεσσαπία με το νερό της, την Τρίτη 27/7 το κλιμάκιο, με την συμμετοχή και του επιστημονικού συνεργάτη της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος, Νίκου Μάντζαρη, είχε συνάντηση διάρκειας 1.5 ώρας με τον Δήμαρχο Μεσσαπίας κ. Μπαζώτη καθώς και 6 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.



Ο δήμαρχος έδωσε έμφαση στα εξώδικα που απέστειλε πρόσφατα προς το ΥΠΕΚΑ για παροχή νερού ύδρευσης, καθώς και στο κοστολογημένο αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την απορρύπανση της περιοχής ύψους 700.000 ευρώ από το Δεκέμβριο του 2009. Σε ένα από τα εξώδικα, μάλιστα, ο δήμαρχος, που ως τώρα μιλούσε μόνο για το νομοθετημένο όριο των 50 μg/l για το ολικό χρώμιο, υιοθετεί ότι «έρευνες που διεξήχθησαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι το εξασθενές χρώμιο παραμένει καρκινογόνο και στην κατάποση». Όπως δήλωσε, θεωρεί και αυτός πλέον ότι το εξασθενές χρώμιο δε θα πρέπει να ανιχνεύεται στο νερό.

Ο δήμαρχος έδωσε στο κλιμάκιο των ΟΠ φωτοτυπίες από τις τελευταίες μετρήσεις ολικού και εξασθενούς χρωμίου του Γενικού Χημείου από διάφορες γεωτρήσεις του δικτύου ύδρευσης. Σε 3 από αυτές καταγράφονται επίπεδα εξασθενούς μεταξύ 21 και 28 μg/l. Πάντως, σε πλήρη αντίθεση με την τοποθέτηση της κ. Τίνας Μπιρμπίλη στη Βουλή στις 15/7, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε από τον κ. Μπαζώτη ως πλήρης δικαίωσή του, συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους, ότι ο διαχωρισμός εξασθενούς χρωμίου από ολικό είναι τεχνολογικά εφικτός, δεδομένου ότι όλοι είδαν τις μετρήσεις του γενικού χημείου του κράτους που έκαναν ακριβώς αυτό!

Σχετικά με το άλλο βασικό σημείο της ομιλίας της κ. Μπιρμπίλη στη Βουλή που αφορά στη δυσκολία προσδιορισμού της προέλευσης του εξασθενούς χρωμίου στην περιοχή, ο δήμαρχος τόνισε ότι η βασική πηγή της ρύπανσης με εξασθενές χρώμιο είναι τα επικίνδυνα απόβλητα που μεταφέρονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Εύβοια, κατάσταση την οποία η οργανωμένη πολιτεία αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Εντούτοις, μετά από ερώτηση των ΟΠ, ο δήμαρχος καθώς και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου διευκρίνισαν ότι είναι ξεκάθαρα υπέρ των συστηματικών ελέγχων στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ τόσο για το ζήτημα της εναπόθεσης των επικίνδυνων αποβλήτων, όσο και για τη διερεύνηση της μόλυνσης του υπόγειου υδροφορέα λόγω των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας σε συνδυασμό με το φαινόμενο της όξινης απορροής.

Το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος εκτιμούν ότι ως τώρα δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία των κατοίκων της Μεσσαπίας, και δεσμεύτηκαν να μας δώσουν στοιχεία που δείχνουν μείωση των θανάτων από καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Θεωρούν τη δημιουργία φράγματος και διυλιστηρίου ως τη μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής, ενώ συμφώνησαν στη θέσπιση ξεχωριστού ορίου για το εξασθενές όχι μόνο για τη Μεσσαπία, αλλά πανελλαδικά.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνάντηση του κλιμακίου με αντιπροσωπεία του τοπικού παραρτήματος του Τ.Ε.Ε. με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μπουραντά από τον οποίο ζητήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία το τοπικό παράρτημα του Τ.Ε.Ε για την εξεύρεση ρεαλιστικών και βιώσιμων τεχνικών λύσεων τόσο για την αποκατάσταση του υπόγειου υδροφορέα όσο και για την εξασφάλιση καθαρού νερού στους κατοίκους της περιοχής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαπιστώσαμε σύγκλιση απόψεων ακόμα και μεταξύ φορέων που στο παρελθόν είχαν διαφωνήσει σφόδρα, στο ζήτημα της θέσπισης ξεχωριστού ορίου για το εξασθενές χρώμιο στα επίπεδα του μη ανιχνεύσιμου. Θεωρούμε ότι η πρόσφατη δικαστική απόφαση-σταθμός για όριο 2μg/l στο πόσιμο νερό ανοίγει τον δρόμο για την καθιέρωση πανελλαδικού ορίου και αναμένουμε από τις υπουργούς ΠΕΚΑ και Υγείας να κινηθούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το δικαίωμα στο καθαρό πόσιμο νερό όχι μόνο στην Μεσσαπία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είναι συνταγματική ευθύνη της κυβέρνησης που οφείλει να δημιουργήσει το σχετικό νομικό πλαίσιο, αλλά και να το υποστηρίξει με την ενίσχυση των υπαρχόντων θεσμών (Επιθεωρητές και Εισαγγελέας του Περιβάλλοντος) και την δημιουργία νέων (Συνήγορο Περιβάλλοντος και Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Εγκλήματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

Θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί με κάθε αυστηρότητα η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την μη αδειοδότηση των βιομηχανιών σε χώρους όπου δεν έχουν θεσμοθετηθεί χρήσεις γης.

Ειδικά για την Μεσσαπία, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε την άμεση παροχή καθαρού νερού ώστε να λυθεί βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα. Φυσικά μία τέτοια λύση δεν μπορεί να είναι μόνιμη καθώς αυτό θα σήμαινε και την εγκατάλειψη της εξαιρετικά σημαντικής ευθύνης της πολιτείας για την απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε την διενέργεια ολοκληρωμένης υδρολογικής χημικής μελέτης, με σκοπό να εντοπιστεί με ακρίβεια το μέγεθος του προβλήματος. Δεδομένου ότι η αρμόδια υπουργός κ. Μπιρμπίλη δήλωσε στη Βουλή ότι «ξέρουμε ποιοί προκάλεσαν την περιβαλλοντική ζημιά», ζητάμε την άμεση δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών έτσι ώστε οι ρυπαίνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, με βάση την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η Εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:
"Η έλλειψη άμεσης ενημέρωσης και λήψης μέτρων για το πρόβλημα της ύδρευσης περιοχών της Μεσσαπίας έχει οδηγήσει τους πολίτες δικαιολογημένα στην αγανάκτηση και την ανησυχία. Η κυβέρνηση έχει ήδη καθυστερήσει στην εφαρμογή ενός σχεδίου για την εξασφάλιση καθαρού νερού στην περιοχή και στην θέσπιση ξεχωριστού ορίου για το εξασθενές χρώμιο στα επίπεδα του μη αινιχνεύσιμου. Η απορρύπανση της περιοχής θα απαιτήσει συστηματική μελέτη, γενναίους πόρους, και προπάντων πολιτική βούληση για εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει». Η εξεύρεση μακροπρόθεσμων και βιώσιμων λύσεων στο πρόβλημα χρειάζεται στενή συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ, κεντρικής εξουσίας, επιστημονικής κοινότητας και κινήσεων πολιτών αλλά και συχνούς και αυστηρούς έλεγχους για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και για τη αποτελεσματική παρεμπόδιση εναπόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή"

Η εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΑΓΝΩΣΤΟ

Για τους ασχολούμενους με τα κοινά στο Δήμο Μεσσαπίων ΅΅διαπιστώνετε΅΅ ότι η συνένωση μας φέρνει μπροστά στο άγνωστο.
Ποιοί Δίρφυοι ασχολούνται,σε ποιούς να απευθυνθούν και ποιά είναι τα πρόσωπα κλειδιά.
Οπότε η συνεργασία Ψαθά'Τζαφέρου προσφέρει ενα πλεονέκτημα που οι Μπαζιώτης,Καλαβρής δεν το έχουν!

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ

Κατάσταση για δύσκολους λύτες έχει γίνει η υπόθεση στους Στρόπωνες και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα γίνονται δύσκολα.Ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα λύση να μη έχουμε ...άγριες καταστάσεις!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Τέσσερερις οι υποψηφιότητητες προς το παρών στο νεο εννοποιημένο δήμο και το πιο πιθανό σενάριο στο τέλος να είναι οι εξής τρείς:
Μπαζιώτης απο την Νεα Δημοκρατία
Μπουροδήμος απο το ΠΑΣΟΚ
και Καλαβρής'Ψαθάς' ο τρίτος ανεξάρτητος συνδιασμός,
Οσον αφορά τον ανεξάρτητο συνδιασμό αν και εφ΄όσον οι δυο πάρα πάνω κύριοι τα βρούν έχουν και τον πρώτο λόγο πάρουν και τις εκλογές.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Για το ΝΕΡΟ με ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τις Υπουργούς Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής,
Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατ+εθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του
υδροφόρου ορίζοντα και συνολικά του περιβάλλοντος από τοξικά
απόβλητα στις περιοχές της κεντρικής Εύβοιας και Βοιωτίας.

Το ΚΚΕ επαναφέρει το κρίσιμο θέμα της μόλυνσης και τοξικής επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει θέσει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα:
Η Κεντρική Εύβοια και κυρίως η ευρύτερη περιοχή της Μεσσαπίας έχει υποστεί τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση με αποτέλεσμα ο υδροφόρος ορίζοντας πέραν της μόλυνσης έχει πλέον και τοξική επιβάρυνση αφού στο νερό σχεδόν όλης της περιοχής ανιχνεύονται βαρέα μέταλλα όπως εξασθενές χρώμιο, νικέλιο, κάδμιο, ψευδάργυρος κ.ά).
Μέχρι σήμερα και παρά το ότι τα αρμόδια Υπουργεία έχουν συνυπογράψει την αριθμ. Κ.Υ.Α 20488 (ΦΕΚ 747Β/30-5-2010), η οποία προσδιορίζει ανώτατο όριο εξασθενούς χρωμίου τα 3μgr/lt, στο νερό του Ασωπού ποταμού, παρότι υπάρχει η υπ’ αριθμ 1158/30-6-2010 δικαστική απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Χαλκίδας η οποία ρητά απαγορεύει στο Δήμο Μεσσαπίων την χορήγηση νερού για οικιακή και βιομηχανική χρήση πάνω από τα 2μgr/lt, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών.
Σε πρόσφατη απάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, αγνοήθηκε η άποψη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τις καρκινογόνες επιπτώσεις του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό αλλά και αποσιωπήθηκε, τόσο η παραπάνω αναφερόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση και η απόφαση του Δικαστηρίου . Επέμενε η κ. Υπουργός ότι σε «παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει διαχωρισμός του εξασθενούς, με το ολικό χρώμιο και ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε το ολικό από το εξασθενές και να δούμε από τι προέρχεται».
Πρόσφατα όμως τόσο τα Δικαστήρια όσο και πέντε συναρμόδιοι Υπουργοί έχουν διαχωρίσει ρητά το εξασθενές από το ολικό χρώμιο στην περίπτωση του Ασωπού. Παράλληλα είναι γνωστό ότι στο πόσιμο νερό δεν πρέπει να ανιχνεύεται εξασθενές χρώμιο (Κ.Υ.Α. 2600/01 άρθρο 4).
Η υγεία του λαού δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα με την ανοχή και τη στήριξη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι ευθύνες που τους βαραίνουν είναι τεράστιες και η κατάσταση δεν επιτρέπει άλλες κωλυσιεργίες.

Με βάση τα παραπάνω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ Υπουργοί :
• Πότε θα προχωρήσει η έκδοση απόφασης η οποία θα διαχωρίζει για το νερό ανθρώπινης και βιομηχανικής χρήσης, το εξασθενές από το ολικό χρώμιο;
• Τι μέτρα θα πάρουν για την απορρύπανση της γης και του υδροφόρου ορίζοντα και πότε θα καταθέσουν τις επεξεργασμένες μελέτες και τον τρόπο χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να επιβαρύνονται οικονομικά τα λαϊκά νοικοκυριά;
• Σε τι ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό στους κατοίκους των μολυσμένων περιοχών, τόσο του Δήμου Μεσσαπίων, όσο και άλλων δήμων της Εύβοιας και Βοιωτίας μέχρι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα απορρύπανσης;
• Σε τι μέτρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τον προληπτικό έλεγχο της υγείας των κατοίκων της περιοχής.

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος

Γιάννης Γκιόκας

Νίκος Παπακωνσταντίνου

Μπάμπης Χαραλάμπους