Σελίδες

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Για ποιούς χτυπάει η κουδούνα;




Aντιγράφουμε απο το φιλικό ιστολόγιο http://www.messapia-news.gr/ το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ εύστοχο:


Ακόμη δεν τελείωσαν οι εκλογές και άρχισαν οι φήμες "να δίνουν και να παίρνουν" για υποτιθέμενες ζημώσεις που δήθεν γίνονται για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές που θα γίνουν μετά από 3,5 χρόνια. Ειδικότερα οι φήμες στον νέο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων αναφέρουν ότι κάποιοι που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επόμενες Δημοτικές εκλογές έρχονται σε επαφές με διάφορα πρόσωπα και βολιδοσκοπούν το τοπίο από τώρα για να δουν τι μέλει γενέσθαι.
Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και θα δούμε στο μέλλον τι πραγματικά ισχύει από αυτές τις φήμες. Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε όλοι αυτοί οι "παραγοντίσκοι" οι δήθεν κομματικά υποστηριζόμενοι καθώς και ένας περίγυρος τους γνωστοί σε όλους μας να βολεύονται με κάθε κατάσταση καλό θα ήταν να αφήσουν τον νέο Δήμαρχο και τη Δημοτική συμπολίτευση να λειτουργήσουν, να κριθούν από το λαό σε αυτά τα 3,5 χρόνια και κατόπιν σε ώριμο χρόνο να μας κάνουν τη δική τους πρόταση.
Όλα τα άλλα που ακούγονται το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείχνουν ορισμένοι την κενοφιλοδοξία τους και μόνο.
Ακόμη έχουμε να επισημάνουμε ότι οι επόμενες Δημοτικές εκλογές, καθώς και η εκλογή είτε νέου Δημάρχου είτε του ιδίου θα είναι συνιστώσα πολλαπλών πολιτικών εξελίξεων οι οποίες ήδη υπάρχουν. Για αυτό ορισμένοι ματαιοφιλόδοξοι "παραγοντίσκοι" καλό θα ήταν να είναι περισσότερο μαζεμένοι.

Αντιγράφουμε απο τις αξέχαστες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου:Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Απαιτώ αυτή η κουδόυνα να φύγει από ΄δω μέσα!
Κώστας Βουτσάς: Ναι, μη σου πέσει η υπόληψη! Κι ύστερα τι έχει η κουδουνίτσα; Γυαλιστερή, γυαλιστερή!
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Σου ζήτησα εγώ γυαλιστερή γυαλιστερή κουδούνα;
Κώστας Βουτσάς: Ε, εσένα θα σου φέρουμε αγυάλιστη!

ΛΑΜΠΙΡΙΚΟΣ (ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ): Πώς σου φαίνομαι έτσι; Καλά βγαίνω στη φωτογραφία;
ΚΩΣΤΑΣ: Όχι έτσι μωρέ. Χαρούμενος θα πνιγείς; Πάρε λυπημένο ύφος. Λυπημένο!
ΛΑΜΠΙΡΙΚΟΣ: Πώς δηλαδή;
ΚΩΣΤΑΣ: Πώς κάνεις όταν πληρώνεις τα χρέη σου;


(η κουδούνα χτυπά δυο φορές, σταματά και ξαναχτυπά)
ΛΑΜΠΙΡΙΚΟΣ: Τώρα τι κάνω; Μένω ή βγαίνω;
(και λίγο αργότερα)
ΛΑΜΠΙΡΙΚΟΣ: Άντε ρε γυναίκα! Ακόμη αυτός ο καφές;

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εκεί που τους χρώσταγαν


Εγω δεν πιστεύω ότι υποψήφιος δήμαρχος ή υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν υποσχέσεις η πήραν αιτήσεις για προσλήψεις στη ΛΑΡΚΟ.
Απόδειξη ότι οι 420 αιτήσεις που διαδίδοντο στην αρχή έγιναν 100 απο τον Μαρκόπουλο.
Αν όμως, αν λέω, δόθηκαν απο κάποιους άλλους κακοήθεις τέτοιες υποσχέσεις με τις τελευταίες εξελιξεις μάλλον βγαίνουν πανωλαδιά.
Την απάντηση σαν να την ακούω απο τώρα:
"Είδες ατυχία;Τώρα που θα έπιανες δουλειά πουλιέται ηΛΑΡΚΟ!"
Εκεί που του χρωστάγανε θα τους πάρουν και βόδι!

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τι έκανε η φοράδα στο αλώνι;

Ερώτηση κάναμε σε στέλεχος που απειλείται με διαγραφή απο το το ΠΑΣΟΚ κι αυτός μας απάντησε με email με την πάρα κάτω φωτογραφία:

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Μεγάλη ευθύνη


Γνώστης των μεγάλων ευθυνών που αναλαμβάνει για το θέμα του νερού δείχνει ο νέος δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος και ετοιμάζεται απο τώρα.
Άμμεση προτεραιότητα,όπως μας είπε στέλεχος του συνδυασμού του, το νερό ύδρευσης και σε λίγους μήνες το νερό άδρευσης.
Βέβαια υπάρχει και το σοβαρά θέμα της αναζήτησης ευθυνών για το πως έφθασε η κατάσταση ως εδω.Για αυτό το θέμα περιμένουμε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακούσουμε τις θέσεις και τις απόψεις όλων των νεοεκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων.

Θερίζει ο καρκίνος στη Μεσσαπία


http://www.messapia-news.grΌπως όλα μαρτυρούν οι θάνατοι από καρκίνο θερίζουν στην περιοχή της Μεσσαπίας. Άλλος ένας θάνατος στα Ψαχνά μόις χθες και το κακό είναι ότι αφορά άτομα κάτω των 70 ετών δείγμα του ότι "κάτι τρέχει" στην περιοχή μας. Είναι γνωστό σε όλους μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη δράση οικολογικών συλλόγων και μεμονωμένων ανθρώπων ότι η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη σε βαρέα μέταλλα όπως νικέλιο, κάδμιο, μαγγάνιο και άλλα όπως και σε ολικό και εξασθενές χρώμιο.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο νερό όπως είναι σε όλους γνωστό και μένει να αποδειχθεί εάν επιρρεάζει και τα προϊόντα τς περιοχής καθώς και τη ζωική παραγωγή.

Ένας άλλος μεγάλος προβληματισμός επικρατεί από τις υπερβολικές τιμές νιτρικών που παρατηρούνται στην περιοχή μας. Νιτρικά τα οποία έχουν να κάνουν με την εκτεταμένη χρήση φυτοφαρμάκων καθώς και την ύπαρξη παλαιών πηγαδιών όπου χρισιμοποιούνται ως οικιακές αποχετεύσεις με αποτέλεσμα να μολύνουν συστηματικά τον υδροφόρο ορίζοντα.
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και παρά την αμφισβήτηση που δέχονται από πολλούς κύκλους επιστημονικούς αλλά πολύ περισσότερο πολιτικούς όλα αυτά αποτελούν αιτίες αύξησης των θανάτων από καρκίνο στην περιοχή μας.
Η όλη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σε ότι αφορά το περιβάλον της Μεσσαπίας έχει οδηγήσει Περιβαλλοντικούς συλλόγους όπως τη Γαία και την Ταναΐδα, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, να ζητήσουν από το Δήμο μεσσαπίων όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα χρησιμεύσουν ώστε να πραγματοποιηθεί επιτέλους επιδημιολογική μελέτη στον πληθυσμό της όπως συνέβει και στην περιοχή του Ασωπού.
Ο Δήμος από την πλευρά του έχει στείλει το απαραίτητο έγγραφο και ο Σύλλογος Γαία άμεσα θα στείλει άτομο ώστε να γίνει η καταγραφή αιτιών θανάτου από το 1999 έως σήμερα.
Πλέον θεωρείται κοινή πεποίθηση όσο από φορείς όσο και από τους πολίτες της περιοχής ότι παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει έως σήμερα για την εξεύρεση πόσιμου νερού και τις όποιες εξαγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη χρήση νερού από τη θέση 'Μπενετούλια" χρίζει άμεσης και λεπτομερούς έρευνας το θέμα υδροδότησης της περιοχής από νέες πηγές καθαρού και πόσιμου νερού.
Μεγάλο θέμα θα παραμείνει η άρδευση της περιοχής και ιδιαιτέρως του κάμπου της Μεσσαπίας μιας και σε αυτόν τον τομέα ασχέτως αν υπάρχουν υπόνοιες για τα προϊόντα ή όχι τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και το αρμόδιο Υπουργείο και παρά την όποια δύσκολη οικονομική συγκυρία θα πρέπει να επισπεύσουν την ολοκλήρωση της κατασκευής του"περιβόητου" φράγματος, το οποίο όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός, όταν είχε έλθει στα Ψαχνά, ότι έχει δρομολογηθεί και είναι μέρος του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", το οποίο θα δώσει ποιοτικά καλύτερο νερό μιας και θα βασίζεται στη μέθοδο της συλλογής των υδάτων της περιοχής κατά τους χειμερινούς μήνες ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην αειφόρο ανάτυξη της περιοχής που το περιβάλλει.
Τέλος καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει. Η νέα δημοτική αρχή επιβάλλεται να δρομολογήσει τα ανωτέρω και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεεπείγοντος ως θέματα-έργα πρώτης πρωτεραιότητας μιας και η ολοκλήρωσή-επίτευξή τους δεν αποτελεί μόνο έργο για την περιοχή , αποτελεί ζήτημα ΖΩΗΣ.

Γράφτηκε από τους κ.κ. Γιώργο Πρατζίκο και Γιάννη Ρουσόδημο

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΜΠΑΓΗΣ


Όπως όλα δείχνουν συμπαγής θα παραμείνει ο συνδυασμός του Γιώργου Ψαθά για να διεκδικήσει τις επόμενες δημοτικεςεκλογές οι οποίες άλλωστε δεν αργούν.
Σε συζητήσεις πού είχα με αρκετά στελέχη του συνδυασμού απο την Δίρφη διαπίστωσα ότι έχουν κάνει σωστή αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος και τους λόγους της ήττας.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι με συνδυασμό που δημιουργείται τον τελευταίο μήνα εκλογές δεν παίρνονται.Όπως δήλωσαν σε συνεργασία με τον Γιώργο Ψαθά θα κάνουν όλες τις απαιτούμενες κινήσεις τα επόμενα τρισήμιση χρόνια που απομένουν να είναι δίπλα στον κόσμο και στα προβλήματά του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μόνο ο ιδιώτης μπορεί;


ΛΑΡΚΟ: Η κυβέρνηση προωθεί την άμεση αξιοποίηση της εταιρίας μέσω στρατηγικού επενδυτή, με στόχο τον εξάλειψη των ζημιών, την αύξηση των εξαγωγών με διασφάλιση της εργασίας και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Επίσης, για την ορθολογική αξιοποίηση της εταιρίας, και των αποθεμάτων νικελίου της χώρας, η κυβέρνηση θα εγκαταστήσει εντός του 2011 διαδικασίες διερεύνησης για τη βέλτιστη διαμόρφωση της στρατηγικής του Δημοσίου.

Σημ.Διαχ:Η πιο πάνω είδηση σίγουρα είναι μόνο για γέλια.Δηλαδή η ΛΑΡΚΟ μόνο με ιδιώτη μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά;Δηλαδή την εξασφάλιση εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει το κράτος και μπορεί ένας ιδιώτης;

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

κος, Ραπτάκης και Μπουροδήμος μαζί!


Έκπληξη έχει προκαλέσει σε όλους το γεγονός οτι ο κος. Ραπτάκης, πρώτος σε ψήφους απο τον συνδυασμό Καλαβρή, ακολούθησε τον Γιάννη Μπουροδήμο καθώς και τον προτείνει σε όσους τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών! Ο κος. Ραπτάκης κάνει και αυτός μεγάλο αγώνα για να εκλεγεί δήμαρχος ο Γιάννης Μπουροδήμος, κάτι που αναμένεται να βάλει τον συνδυασμό Μπουροδήμου καλύτερα μέσα στα Ψαχνά! Σε λίγες ωρες μετά το κλείσιμο της κάλπης όλη η βραδιά-θρίλερ για τους υποψηφίους καθώς και τους υποστηριτές τους, αναλυτικά εδώ στο Dirfisnews
http://dirfisnews.blogspot.com/2010/11/blog-post_2855.html

σημ διαχ: Σπύρο επειδή εγω αυτό δεν το πιστεύω περιμένω την διάψευση της είδησης.Εϊμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν έχει πέσει στην αντιληψή σου.Κι εγω άλλωστε μόλις σήμερα το είδα!To blog που τη δημοσίευσε λέγεται dirfysnews.

Master Chef;ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ


Γιάννης Μπουροδήμος
40 ετών
Ζει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Γεωπονία. Πολυταξιδεμένος, ερωτευμένος με τη μαγειρική, κάθε του ταξίδι είναι και ένας καινούριος γευστικός δρόμος. Αντιμετωπίζει το φαγητό σαν το μέσο εκείνο που θα τον βοηθήσει να προσεγγίσει ανθρώπους και να κατανοήσει πολιτισμούς. Όνειρό του είναι η δημιουργία ενός εστιατορίου.
ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ

ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ,ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ

Αναδημοσιεύουμε απο το forum του messapia news που μεταξύ των άλλων αναφέρονται:

ΤΕΛΟΣ δεν καταλαβαίνω τον χαρακτηρισμό "έρμη μεσσαπία"!
Προφανώς πρόκειται για μία ακόμα επιπολαιότητα απο τον κόσμο του Ψαθά!
Το Σωστό είναι:
Μεσσαπία σε περιμένει καθαρό νερό, ανάπλαση πόλεως, πολιτισμός, έργα, και όχι μόνο για διακόσμηση(!), ένας ΄δημαρχος που έχει όραμα, πρόγραμμα και έτοιμες μελέτες για το πως θα πάρουμε κονδύλια απο την ΕΕ ! ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ! ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΟΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟ! ΛΑΕ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ...ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΛΥΣΕΙΣ!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ;
ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΠΑΙΡΝΕΙ;

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσαπίων-Διρφύων

Απο το συνδυασμό Μπουροδήμου:

Περιφέρεια Διρφύων: Λάμπρου Γιώργος, Μάλλιαρης Θανάσης, Μπαρσάκης Βασίλης, Κούκουρας Νικόλαος, Τζάθα Γεωργία και Μελά Βάσω.
Περιφέρεια Μεσσαπίων: Λαφαζάνης Γιώργος, Κατσίκα Ανθούλα, Πολυζώης Κώστας, Κουλοχέρης Ανδρέας, Λύρας Λευτέρης, Τσατσαρώνης Γιάννης, Κοντάκης Νίκος, Παράκατης Αποστόλης, Σιλιβάκος Γιάννης και Σταθάκης Γιάννης.

Απο το συνδυασμό Ψαθά:

Περιφέρεια Διρφύων: Ντούρμας Γιώργος, Μπασινάς Θανάσης, Μητάκης Γιάννης
Περιφέρεια Μεσσαπίων:Ψαθάς Γιώργος, Μύταλα Ευαγγελία, Μυλωνάς Λευτέρης, Χασάνδρας Νίκος και Ράζος Γιάννης


Απο το συνδυασμό Καλαβρή:

Περιφέρεια Διρφύων: Κανένα
Περιφέρεια Μεσσαπίων: Καλαβρής Θανάσης και Ραπτάκης Σπύρος

Λαική Συσπείρωση: Φουρλή Μαρία

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ


Ήμουν σε εκλογικό τμήμα και δεν πίστευα στα μάτια μου!
Στα πρώτα 100 ψηφοδέλτια το χρήσμα της ΝΔ για περιφέρεια έπαιρνε το 70%.Στο ίδιο τμήμα το χρήσμα του ΠΑΣΟΚ για το δήμο έπαιρνε 60% και βάλε.Το ίδιο έγινε και σε άλλα τμήματα.
Κι ύστερα κάποιοι περιφερειακοί υποψήφιοι χτυπιούνται ότι δεν ήξεραν τίποτα για το ΅΅φόνο΅΅.
Παλικάρια υπάρχει κι η δεύτερη Κυριακή.Το έξυπνο πουλάκι απο τη μύτη πιάνεται.Πέστε στο υποψήφιο περιφερειάρχη σας περαστικά!

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΓΟΥΑΟΥΟΥΟΥ


Τρείς μήνες λειτουργίας και ήδη το blog ξεπέρασε τις 10.000 επισκέψεις.Ε ρε μεγαλεία.
Μα τη Παναγιά, μόλις το είδα παραλίγο να κατουρηθώ απο την χαρά μου!

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΕΡ(Η)ΜΗ ΥΠΑΙΘΡΟΣ

Από την δεκαετία του 1960 και μετά γίνεται μια συστηματική προσπάθεια διάλυσης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της υπαίθρου. Από την μια πλευρά η πολιτεία και από την άλλη η «πολιτιστική» επίθεση και ο νέος «λάιφ-στάιλ» τρόπος ζωής που προβάλλεται με μανία από όλα τα ΜΜΕ. Η επίθεση είναι πολύπλευρη, συνεχής και ύπουλη. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ορατά πλέον και πιο καταστροφικά μετά την αποβιομηχάνιση και την συνεχώς διογκούμενη ανεργία.Κατ’ αρχάς η πολιτεία. Υποκριτική η πολιτική της μιας κι άλλα δηλώνονται κάθε φορά προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους και άλλα γίνονται στην πράξη. Πολιτικά φωτογραφίζονται επάνω σε τρακτέρ, κάνουν δηλώσεις για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αλλά μετά τις εκλογές όλα αυτά ξεχνιούνται. Παιδεία, υγεία, απομόνωση, κόστος ζωής, όσο και στις μεγαλουπόλεις είναι οι ανασταλτικότεροι παράγοντες για τους ανθρώπους της υπαίθρου, που τους κάνουν τον βίο αβίωτο. Οικονομικά η δανειοληπτική πολιτική για τους αγρότες πάντα ήταν άδικη και ληστρική. Ο παλιός εκμεταλλευτής τοκογλύφος - τσιφλικάς αντικαταστάθηκε «επάξια» από τα πανωτόκια κι από το 41% από τους τόκους και τους τόκους υπερημερίας που αναγκάζονταν να καταβάλλουν στις τράπεζες πριν κάποια χρόνια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
http://stenievias.blogspot.com/

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ


Eνα πολύ εύστοχο δημοσίευμα του http://steniotis.blogspot.com,μιλάμε ότι οι διαχειριστές λες και είχαν διαβάσει την ομιλία ή ήταν μάντεις,αναφέρει:


Στις 8.00 μμ στην κεντρική πλατεία της Στενής μιλάει ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μπουροδήμος!
Ελπίζουμε να μην μας πει πάλι για τον Ξενώνα, για το ποτάμι,για τις θέσεις πάρκινγκ ή για τα άσπρα τοιχεία που είχε υποσχεθεί ότι θα τα κάνει πετρόκτιστα!
Ας βρει κάτι άλλο να πει για την Στενή!Αυτά τα περιμένουμε χρόνια τώρα!

Αλλά ξέρουμε έχει βρει κάτι καλύτερο!
Κάτι πιο εντυπωσιακό!
Το Τουριστικό Κέντρο Τεσσάρων Εποχών, κάτι σαν την μακαρονάδα Τεσσάρων Τυριών δηλαδή!


είχε σαν αποτέλεσμα τα πάρα κάτω σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΣΤΕΝΙΩΤΕΣ.ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ 24 ΑΤΟΜΑ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ


Ανώνυμος είπε...
24?ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ?
ΠΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ?ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΒΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΣ?12..
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ?ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ?
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://steniotis.blogspot.com/

ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΖΙΠΑΡΕΣ


Τούς άνδρες με τα μαύρα τους γνωρίζετε όλοι.Είναι η γνωστή ταινία του Χόλυγουντ.
Πιστεύεται ότι είναι κάποια πολύ περιέργα όντα, ίσως εξωγήινοι ή κυβερνητικοί πράκτορες, που επισκέπτονται αυτούς που έχουν δει ΑΤΙΑ και τους προειδοποιούν να μην μιλήσουν σε κανένα για την εμπειρία τους.
Μάθαμε ότι ο παραγωγός της ταινίας ετοιμάζει καινούργια ταινία,πιο ενδιαφέρουσα, με τίτλο:Οι εργατοπατέρες με τις τζιπάρες.
Και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ταινία θα γυριστεί στα Μεσσαπεια.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΙ ΜΟΥ


Όσοι άκουσαν την σημερινή ομιλία Μπουροδήμου στη Στενή μάλλον μπερδεύτηκαν.Νόμισαν ότι γύρισε ο χρόνος 12 χρόνια πίσω μιάς και εξαγγέλθηκαν τα ίδια έργα.
Ξενώνας,ανάπλαση ποταμού,πάρκιν και αξιοποίηση ορεινού όγκου.
Αν μη τι άλλο ο κύριος δήμαρχος είναι πολύ σταθερός στις απόψεις του.Κάθε τέσσερα χρόνια εξαγγέλει τα ίδια έργα.
Κι εδω που τα λέμε έχει και δίκιο.Που να αλλάζεις ομιλίες κάθε τέσσερα χρόνια.Εύκολο είναι;
ΣΑΚΑΙΤΣΑ


Η φωτογραφία είναι απο το blog steniotis.blogspot.com

Τι άλλο θα δούν τα μάτια μας;

Ε αφού το είδα κι αυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δω τίποτε άλλο.Προεκλογική ομιλία Μπουροδήμου στη Στενή και εκτός απο τους υποψηφίους όλοι οι άλλοι ήταν δεν ήταν τριάντα άτομα.Εικοσι πέντε Στενιώτες και πέντε υπάλληλοι της ΛΑΡΚΟ.
Οπότε φίλοι Μεσσαπιώτες μάλλον σας δούλεψε για την δυναμική στη Δίρφυ.

ΣΑΚΑΙΤΣΑΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Για ποιούς χτυπάει η κουδούνα;




Aντιγράφουμε απο το φιλικό ιστολόγιο http://www.messapia-news.gr/ το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ εύστοχο:


Ακόμη δεν τελείωσαν οι εκλογές και άρχισαν οι φήμες "να δίνουν και να παίρνουν" για υποτιθέμενες ζημώσεις που δήθεν γίνονται για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές που θα γίνουν μετά από 3,5 χρόνια. Ειδικότερα οι φήμες στον νέο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων αναφέρουν ότι κάποιοι που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επόμενες Δημοτικές εκλογές έρχονται σε επαφές με διάφορα πρόσωπα και βολιδοσκοπούν το τοπίο από τώρα για να δουν τι μέλει γενέσθαι.
Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και θα δούμε στο μέλλον τι πραγματικά ισχύει από αυτές τις φήμες. Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε όλοι αυτοί οι "παραγοντίσκοι" οι δήθεν κομματικά υποστηριζόμενοι καθώς και ένας περίγυρος τους γνωστοί σε όλους μας να βολεύονται με κάθε κατάσταση καλό θα ήταν να αφήσουν τον νέο Δήμαρχο και τη Δημοτική συμπολίτευση να λειτουργήσουν, να κριθούν από το λαό σε αυτά τα 3,5 χρόνια και κατόπιν σε ώριμο χρόνο να μας κάνουν τη δική τους πρόταση.
Όλα τα άλλα που ακούγονται το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείχνουν ορισμένοι την κενοφιλοδοξία τους και μόνο.
Ακόμη έχουμε να επισημάνουμε ότι οι επόμενες Δημοτικές εκλογές, καθώς και η εκλογή είτε νέου Δημάρχου είτε του ιδίου θα είναι συνιστώσα πολλαπλών πολιτικών εξελίξεων οι οποίες ήδη υπάρχουν. Για αυτό ορισμένοι ματαιοφιλόδοξοι "παραγοντίσκοι" καλό θα ήταν να είναι περισσότερο μαζεμένοι.

Αντιγράφουμε απο τις αξέχαστες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου:Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Απαιτώ αυτή η κουδόυνα να φύγει από ΄δω μέσα!
Κώστας Βουτσάς: Ναι, μη σου πέσει η υπόληψη! Κι ύστερα τι έχει η κουδουνίτσα; Γυαλιστερή, γυαλιστερή!
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Σου ζήτησα εγώ γυαλιστερή γυαλιστερή κουδούνα;
Κώστας Βουτσάς: Ε, εσένα θα σου φέρουμε αγυάλιστη!

ΛΑΜΠΙΡΙΚΟΣ (ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ): Πώς σου φαίνομαι έτσι; Καλά βγαίνω στη φωτογραφία;
ΚΩΣΤΑΣ: Όχι έτσι μωρέ. Χαρούμενος θα πνιγείς; Πάρε λυπημένο ύφος. Λυπημένο!
ΛΑΜΠΙΡΙΚΟΣ: Πώς δηλαδή;
ΚΩΣΤΑΣ: Πώς κάνεις όταν πληρώνεις τα χρέη σου;


(η κουδούνα χτυπά δυο φορές, σταματά και ξαναχτυπά)
ΛΑΜΠΙΡΙΚΟΣ: Τώρα τι κάνω; Μένω ή βγαίνω;
(και λίγο αργότερα)
ΛΑΜΠΙΡΙΚΟΣ: Άντε ρε γυναίκα! Ακόμη αυτός ο καφές;

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εκεί που τους χρώσταγαν


Εγω δεν πιστεύω ότι υποψήφιος δήμαρχος ή υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν υποσχέσεις η πήραν αιτήσεις για προσλήψεις στη ΛΑΡΚΟ.
Απόδειξη ότι οι 420 αιτήσεις που διαδίδοντο στην αρχή έγιναν 100 απο τον Μαρκόπουλο.
Αν όμως, αν λέω, δόθηκαν απο κάποιους άλλους κακοήθεις τέτοιες υποσχέσεις με τις τελευταίες εξελιξεις μάλλον βγαίνουν πανωλαδιά.
Την απάντηση σαν να την ακούω απο τώρα:
"Είδες ατυχία;Τώρα που θα έπιανες δουλειά πουλιέται ηΛΑΡΚΟ!"
Εκεί που του χρωστάγανε θα τους πάρουν και βόδι!

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τι έκανε η φοράδα στο αλώνι;

Ερώτηση κάναμε σε στέλεχος που απειλείται με διαγραφή απο το το ΠΑΣΟΚ κι αυτός μας απάντησε με email με την πάρα κάτω φωτογραφία:

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Μεγάλη ευθύνη


Γνώστης των μεγάλων ευθυνών που αναλαμβάνει για το θέμα του νερού δείχνει ο νέος δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος και ετοιμάζεται απο τώρα.
Άμμεση προτεραιότητα,όπως μας είπε στέλεχος του συνδυασμού του, το νερό ύδρευσης και σε λίγους μήνες το νερό άδρευσης.
Βέβαια υπάρχει και το σοβαρά θέμα της αναζήτησης ευθυνών για το πως έφθασε η κατάσταση ως εδω.Για αυτό το θέμα περιμένουμε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακούσουμε τις θέσεις και τις απόψεις όλων των νεοεκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων.

Θερίζει ο καρκίνος στη Μεσσαπία


http://www.messapia-news.grΌπως όλα μαρτυρούν οι θάνατοι από καρκίνο θερίζουν στην περιοχή της Μεσσαπίας. Άλλος ένας θάνατος στα Ψαχνά μόις χθες και το κακό είναι ότι αφορά άτομα κάτω των 70 ετών δείγμα του ότι "κάτι τρέχει" στην περιοχή μας. Είναι γνωστό σε όλους μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη δράση οικολογικών συλλόγων και μεμονωμένων ανθρώπων ότι η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη σε βαρέα μέταλλα όπως νικέλιο, κάδμιο, μαγγάνιο και άλλα όπως και σε ολικό και εξασθενές χρώμιο.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο νερό όπως είναι σε όλους γνωστό και μένει να αποδειχθεί εάν επιρρεάζει και τα προϊόντα τς περιοχής καθώς και τη ζωική παραγωγή.

Ένας άλλος μεγάλος προβληματισμός επικρατεί από τις υπερβολικές τιμές νιτρικών που παρατηρούνται στην περιοχή μας. Νιτρικά τα οποία έχουν να κάνουν με την εκτεταμένη χρήση φυτοφαρμάκων καθώς και την ύπαρξη παλαιών πηγαδιών όπου χρισιμοποιούνται ως οικιακές αποχετεύσεις με αποτέλεσμα να μολύνουν συστηματικά τον υδροφόρο ορίζοντα.
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και παρά την αμφισβήτηση που δέχονται από πολλούς κύκλους επιστημονικούς αλλά πολύ περισσότερο πολιτικούς όλα αυτά αποτελούν αιτίες αύξησης των θανάτων από καρκίνο στην περιοχή μας.
Η όλη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σε ότι αφορά το περιβάλον της Μεσσαπίας έχει οδηγήσει Περιβαλλοντικούς συλλόγους όπως τη Γαία και την Ταναΐδα, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, να ζητήσουν από το Δήμο μεσσαπίων όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα χρησιμεύσουν ώστε να πραγματοποιηθεί επιτέλους επιδημιολογική μελέτη στον πληθυσμό της όπως συνέβει και στην περιοχή του Ασωπού.
Ο Δήμος από την πλευρά του έχει στείλει το απαραίτητο έγγραφο και ο Σύλλογος Γαία άμεσα θα στείλει άτομο ώστε να γίνει η καταγραφή αιτιών θανάτου από το 1999 έως σήμερα.
Πλέον θεωρείται κοινή πεποίθηση όσο από φορείς όσο και από τους πολίτες της περιοχής ότι παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει έως σήμερα για την εξεύρεση πόσιμου νερού και τις όποιες εξαγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη χρήση νερού από τη θέση 'Μπενετούλια" χρίζει άμεσης και λεπτομερούς έρευνας το θέμα υδροδότησης της περιοχής από νέες πηγές καθαρού και πόσιμου νερού.
Μεγάλο θέμα θα παραμείνει η άρδευση της περιοχής και ιδιαιτέρως του κάμπου της Μεσσαπίας μιας και σε αυτόν τον τομέα ασχέτως αν υπάρχουν υπόνοιες για τα προϊόντα ή όχι τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και το αρμόδιο Υπουργείο και παρά την όποια δύσκολη οικονομική συγκυρία θα πρέπει να επισπεύσουν την ολοκλήρωση της κατασκευής του"περιβόητου" φράγματος, το οποίο όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός, όταν είχε έλθει στα Ψαχνά, ότι έχει δρομολογηθεί και είναι μέρος του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", το οποίο θα δώσει ποιοτικά καλύτερο νερό μιας και θα βασίζεται στη μέθοδο της συλλογής των υδάτων της περιοχής κατά τους χειμερινούς μήνες ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην αειφόρο ανάτυξη της περιοχής που το περιβάλλει.
Τέλος καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει. Η νέα δημοτική αρχή επιβάλλεται να δρομολογήσει τα ανωτέρω και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεεπείγοντος ως θέματα-έργα πρώτης πρωτεραιότητας μιας και η ολοκλήρωσή-επίτευξή τους δεν αποτελεί μόνο έργο για την περιοχή , αποτελεί ζήτημα ΖΩΗΣ.

Γράφτηκε από τους κ.κ. Γιώργο Πρατζίκο και Γιάννη Ρουσόδημο

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΜΠΑΓΗΣ


Όπως όλα δείχνουν συμπαγής θα παραμείνει ο συνδυασμός του Γιώργου Ψαθά για να διεκδικήσει τις επόμενες δημοτικεςεκλογές οι οποίες άλλωστε δεν αργούν.
Σε συζητήσεις πού είχα με αρκετά στελέχη του συνδυασμού απο την Δίρφη διαπίστωσα ότι έχουν κάνει σωστή αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος και τους λόγους της ήττας.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι με συνδυασμό που δημιουργείται τον τελευταίο μήνα εκλογές δεν παίρνονται.Όπως δήλωσαν σε συνεργασία με τον Γιώργο Ψαθά θα κάνουν όλες τις απαιτούμενες κινήσεις τα επόμενα τρισήμιση χρόνια που απομένουν να είναι δίπλα στον κόσμο και στα προβλήματά του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μόνο ο ιδιώτης μπορεί;


ΛΑΡΚΟ: Η κυβέρνηση προωθεί την άμεση αξιοποίηση της εταιρίας μέσω στρατηγικού επενδυτή, με στόχο τον εξάλειψη των ζημιών, την αύξηση των εξαγωγών με διασφάλιση της εργασίας και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Επίσης, για την ορθολογική αξιοποίηση της εταιρίας, και των αποθεμάτων νικελίου της χώρας, η κυβέρνηση θα εγκαταστήσει εντός του 2011 διαδικασίες διερεύνησης για τη βέλτιστη διαμόρφωση της στρατηγικής του Δημοσίου.

Σημ.Διαχ:Η πιο πάνω είδηση σίγουρα είναι μόνο για γέλια.Δηλαδή η ΛΑΡΚΟ μόνο με ιδιώτη μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά;Δηλαδή την εξασφάλιση εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει το κράτος και μπορεί ένας ιδιώτης;

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

κος, Ραπτάκης και Μπουροδήμος μαζί!


Έκπληξη έχει προκαλέσει σε όλους το γεγονός οτι ο κος. Ραπτάκης, πρώτος σε ψήφους απο τον συνδυασμό Καλαβρή, ακολούθησε τον Γιάννη Μπουροδήμο καθώς και τον προτείνει σε όσους τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών! Ο κος. Ραπτάκης κάνει και αυτός μεγάλο αγώνα για να εκλεγεί δήμαρχος ο Γιάννης Μπουροδήμος, κάτι που αναμένεται να βάλει τον συνδυασμό Μπουροδήμου καλύτερα μέσα στα Ψαχνά! Σε λίγες ωρες μετά το κλείσιμο της κάλπης όλη η βραδιά-θρίλερ για τους υποψηφίους καθώς και τους υποστηριτές τους, αναλυτικά εδώ στο Dirfisnews
http://dirfisnews.blogspot.com/2010/11/blog-post_2855.html

σημ διαχ: Σπύρο επειδή εγω αυτό δεν το πιστεύω περιμένω την διάψευση της είδησης.Εϊμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν έχει πέσει στην αντιληψή σου.Κι εγω άλλωστε μόλις σήμερα το είδα!To blog που τη δημοσίευσε λέγεται dirfysnews.

Master Chef;ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ


Γιάννης Μπουροδήμος
40 ετών
Ζει στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Γεωπονία. Πολυταξιδεμένος, ερωτευμένος με τη μαγειρική, κάθε του ταξίδι είναι και ένας καινούριος γευστικός δρόμος. Αντιμετωπίζει το φαγητό σαν το μέσο εκείνο που θα τον βοηθήσει να προσεγγίσει ανθρώπους και να κατανοήσει πολιτισμούς. Όνειρό του είναι η δημιουργία ενός εστιατορίου.
ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ

ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ,ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ

Αναδημοσιεύουμε απο το forum του messapia news που μεταξύ των άλλων αναφέρονται:

ΤΕΛΟΣ δεν καταλαβαίνω τον χαρακτηρισμό "έρμη μεσσαπία"!
Προφανώς πρόκειται για μία ακόμα επιπολαιότητα απο τον κόσμο του Ψαθά!
Το Σωστό είναι:
Μεσσαπία σε περιμένει καθαρό νερό, ανάπλαση πόλεως, πολιτισμός, έργα, και όχι μόνο για διακόσμηση(!), ένας ΄δημαρχος που έχει όραμα, πρόγραμμα και έτοιμες μελέτες για το πως θα πάρουμε κονδύλια απο την ΕΕ ! ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ! ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΟΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟ! ΛΑΕ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ...ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΛΥΣΕΙΣ!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ;
ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΠΑΙΡΝΕΙ;

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσαπίων-Διρφύων

Απο το συνδυασμό Μπουροδήμου:

Περιφέρεια Διρφύων: Λάμπρου Γιώργος, Μάλλιαρης Θανάσης, Μπαρσάκης Βασίλης, Κούκουρας Νικόλαος, Τζάθα Γεωργία και Μελά Βάσω.
Περιφέρεια Μεσσαπίων: Λαφαζάνης Γιώργος, Κατσίκα Ανθούλα, Πολυζώης Κώστας, Κουλοχέρης Ανδρέας, Λύρας Λευτέρης, Τσατσαρώνης Γιάννης, Κοντάκης Νίκος, Παράκατης Αποστόλης, Σιλιβάκος Γιάννης και Σταθάκης Γιάννης.

Απο το συνδυασμό Ψαθά:

Περιφέρεια Διρφύων: Ντούρμας Γιώργος, Μπασινάς Θανάσης, Μητάκης Γιάννης
Περιφέρεια Μεσσαπίων:Ψαθάς Γιώργος, Μύταλα Ευαγγελία, Μυλωνάς Λευτέρης, Χασάνδρας Νίκος και Ράζος Γιάννης


Απο το συνδυασμό Καλαβρή:

Περιφέρεια Διρφύων: Κανένα
Περιφέρεια Μεσσαπίων: Καλαβρής Θανάσης και Ραπτάκης Σπύρος

Λαική Συσπείρωση: Φουρλή Μαρία

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ


Ήμουν σε εκλογικό τμήμα και δεν πίστευα στα μάτια μου!
Στα πρώτα 100 ψηφοδέλτια το χρήσμα της ΝΔ για περιφέρεια έπαιρνε το 70%.Στο ίδιο τμήμα το χρήσμα του ΠΑΣΟΚ για το δήμο έπαιρνε 60% και βάλε.Το ίδιο έγινε και σε άλλα τμήματα.
Κι ύστερα κάποιοι περιφερειακοί υποψήφιοι χτυπιούνται ότι δεν ήξεραν τίποτα για το ΅΅φόνο΅΅.
Παλικάρια υπάρχει κι η δεύτερη Κυριακή.Το έξυπνο πουλάκι απο τη μύτη πιάνεται.Πέστε στο υποψήφιο περιφερειάρχη σας περαστικά!

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΓΟΥΑΟΥΟΥΟΥ


Τρείς μήνες λειτουργίας και ήδη το blog ξεπέρασε τις 10.000 επισκέψεις.Ε ρε μεγαλεία.
Μα τη Παναγιά, μόλις το είδα παραλίγο να κατουρηθώ απο την χαρά μου!

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΕΡ(Η)ΜΗ ΥΠΑΙΘΡΟΣ

Από την δεκαετία του 1960 και μετά γίνεται μια συστηματική προσπάθεια διάλυσης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της υπαίθρου. Από την μια πλευρά η πολιτεία και από την άλλη η «πολιτιστική» επίθεση και ο νέος «λάιφ-στάιλ» τρόπος ζωής που προβάλλεται με μανία από όλα τα ΜΜΕ. Η επίθεση είναι πολύπλευρη, συνεχής και ύπουλη. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ορατά πλέον και πιο καταστροφικά μετά την αποβιομηχάνιση και την συνεχώς διογκούμενη ανεργία.Κατ’ αρχάς η πολιτεία. Υποκριτική η πολιτική της μιας κι άλλα δηλώνονται κάθε φορά προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους και άλλα γίνονται στην πράξη. Πολιτικά φωτογραφίζονται επάνω σε τρακτέρ, κάνουν δηλώσεις για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αλλά μετά τις εκλογές όλα αυτά ξεχνιούνται. Παιδεία, υγεία, απομόνωση, κόστος ζωής, όσο και στις μεγαλουπόλεις είναι οι ανασταλτικότεροι παράγοντες για τους ανθρώπους της υπαίθρου, που τους κάνουν τον βίο αβίωτο. Οικονομικά η δανειοληπτική πολιτική για τους αγρότες πάντα ήταν άδικη και ληστρική. Ο παλιός εκμεταλλευτής τοκογλύφος - τσιφλικάς αντικαταστάθηκε «επάξια» από τα πανωτόκια κι από το 41% από τους τόκους και τους τόκους υπερημερίας που αναγκάζονταν να καταβάλλουν στις τράπεζες πριν κάποια χρόνια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
http://stenievias.blogspot.com/

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ


Eνα πολύ εύστοχο δημοσίευμα του http://steniotis.blogspot.com,μιλάμε ότι οι διαχειριστές λες και είχαν διαβάσει την ομιλία ή ήταν μάντεις,αναφέρει:


Στις 8.00 μμ στην κεντρική πλατεία της Στενής μιλάει ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μπουροδήμος!
Ελπίζουμε να μην μας πει πάλι για τον Ξενώνα, για το ποτάμι,για τις θέσεις πάρκινγκ ή για τα άσπρα τοιχεία που είχε υποσχεθεί ότι θα τα κάνει πετρόκτιστα!
Ας βρει κάτι άλλο να πει για την Στενή!Αυτά τα περιμένουμε χρόνια τώρα!

Αλλά ξέρουμε έχει βρει κάτι καλύτερο!
Κάτι πιο εντυπωσιακό!
Το Τουριστικό Κέντρο Τεσσάρων Εποχών, κάτι σαν την μακαρονάδα Τεσσάρων Τυριών δηλαδή!


είχε σαν αποτέλεσμα τα πάρα κάτω σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΣΤΕΝΙΩΤΕΣ.ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ 24 ΑΤΟΜΑ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ


Ανώνυμος είπε...
24?ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ?
ΠΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ?ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΒΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΣ?12..
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ?ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ?
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://steniotis.blogspot.com/

ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΖΙΠΑΡΕΣ


Τούς άνδρες με τα μαύρα τους γνωρίζετε όλοι.Είναι η γνωστή ταινία του Χόλυγουντ.
Πιστεύεται ότι είναι κάποια πολύ περιέργα όντα, ίσως εξωγήινοι ή κυβερνητικοί πράκτορες, που επισκέπτονται αυτούς που έχουν δει ΑΤΙΑ και τους προειδοποιούν να μην μιλήσουν σε κανένα για την εμπειρία τους.
Μάθαμε ότι ο παραγωγός της ταινίας ετοιμάζει καινούργια ταινία,πιο ενδιαφέρουσα, με τίτλο:Οι εργατοπατέρες με τις τζιπάρες.
Και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ταινία θα γυριστεί στα Μεσσαπεια.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΙ ΜΟΥ


Όσοι άκουσαν την σημερινή ομιλία Μπουροδήμου στη Στενή μάλλον μπερδεύτηκαν.Νόμισαν ότι γύρισε ο χρόνος 12 χρόνια πίσω μιάς και εξαγγέλθηκαν τα ίδια έργα.
Ξενώνας,ανάπλαση ποταμού,πάρκιν και αξιοποίηση ορεινού όγκου.
Αν μη τι άλλο ο κύριος δήμαρχος είναι πολύ σταθερός στις απόψεις του.Κάθε τέσσερα χρόνια εξαγγέλει τα ίδια έργα.
Κι εδω που τα λέμε έχει και δίκιο.Που να αλλάζεις ομιλίες κάθε τέσσερα χρόνια.Εύκολο είναι;
ΣΑΚΑΙΤΣΑ


Η φωτογραφία είναι απο το blog steniotis.blogspot.com

Τι άλλο θα δούν τα μάτια μας;

Ε αφού το είδα κι αυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δω τίποτε άλλο.Προεκλογική ομιλία Μπουροδήμου στη Στενή και εκτός απο τους υποψηφίους όλοι οι άλλοι ήταν δεν ήταν τριάντα άτομα.Εικοσι πέντε Στενιώτες και πέντε υπάλληλοι της ΛΑΡΚΟ.
Οπότε φίλοι Μεσσαπιώτες μάλλον σας δούλεψε για την δυναμική στη Δίρφυ.

ΣΑΚΑΙΤΣΑΣ