Σελίδες

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Αυτοψία» - σοκ για τη δημόσια Yγεία


Σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος διαπίστωσαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στη βιομηχανία Λάρκο στη Λάρυμνα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2010 που παρουσιάζει σήμερα η «HτΣ»





"Η" 30/12


Του Kασσιανού Tζέλη

ktzelis@pegasus.gr



Eξι ολόκληρα χρόνια μετά τον έναν και μοναδικό έλεγχο που διενεργήθηκε στη «Λάρκο», διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία λειτουργεί αγνοώντας επιδεικτικά κάθε ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, απειλώντας έτσι άμεσα τη δημόσια υγεία τόσο της περιοχής της Λάρυμνας όσο και της ευρύτερης περιοχής του βορείου Eυβοϊκού, μολύνοντας νερό και αέρα και συνεπώς και την τροφική αλυσίδα.

το 2010 δεν κλείνει καλά για την Λάρκο...

μιας και σήμερα μαθαίνουμε ότι παραβιάζει πολλούς νόμους...



Στον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι:

H εταιρεία χρησιμοποίησε τα τελευταία χρόνια ως καύσιμο σημαντική ποσότητα pet coke, κατά παράβαση της σχετικής άδειας.

Δεν διαθέτει άδεια διάθεσης υγρών και στερεών αποβλήτων. Tα υγρά απόβλητα ρίχνονται στη θάλασσα!

Δεν έχει εγκαταστήσει κανένα σύστημα αντιμετώπισης των ατμοσφαιρικών ρύπων.

'Aρχισαν τα όργανα

Διαβάζουμε στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ:
Όπως όλα δείχνουν τα οικονομικά ανοίγματα του Δήμου Μεσσαπίων δεν έχουν σταματημό. ....Δεικτικά θα αναφερουμε κάποιες περιπτώσεις που έχουμε στη διάθεσή μας: Σε κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού ο Δήμος Μεσσαπίων χρωστάει το ποσό των 11.000 ευρώ. Σε άλλο κατάστημα παρόμοιου αντικειμένου το ποσό ανέρχεται στο νούμερο των 170.000 ευρώ!!
κ.λ.π. ...κ.λ.π...


To σχόλιο μας:

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Συνέχιση της απόρριψης της σκουριάς της ΛΑΡΚΟ στον Ευβοϊκό Κόλπο. Ένα πρωτοχρονιάτικο «δώρο» από τρία Υπουργεία !

Συνέχιση της απόρριψης της σκουριάς της ΛΑΡΚΟ στον Ευβοϊκό Κόλπο. Ένα πρωτοχρονιάτικο «δώρο» από τρία Υπουργεία ! 1

Διαβάσαμε στον τύπο σήμερα 30-12-2010 την κοινή απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη για την ανανέωση της άδειας της ΛΑΡΚΟ, να συνεχίζει να ρίχνει τις τοξικές σκουριές στον Ευβοϊκό Κόλπο και αναθαρρήσαμε! Επιτέλους τρία Υπουργεία ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μας και την προστασία του Ευβοϊκού και αποφάσισαν με την σύμφωνη γνώμη και του σωματείου εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ (αλλά και άλλων φορέων που στο παρελθόν έχουν διαφωνήσει με την απόρριψη!), την συνέχιση της απόρριψης της σκωρίας των ηλεκτροκαμίνων μέχρι το 2012, γιατί όπως λέει η υπουργική απόφαση, δεν υπάρχει άλλη λύση !

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ




ΆΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Όσο χάλια και αν ήταν το 2010, όλοι ξέρουμε ότι το 2011 θα είναι ακόμα χειρότερο. Είναι ο χρόνος που θα μας φέρει περισσότερο από ποτέ αντιμέτωπους με παλιά προβλήματα,σκέτους εφιάλτες. Το 11 θα δούμε να γίνονται πραγματικότητα οι φόβοι του 10.

Απόσβεση πότε θα γίνει;

Ενα πενηντάρι ο ψήφος επι 283 κεφάλια, πόσα χρόνια χρειάζεσαι σαν πρόεδρος για να γίνει απόσβεση κεφαλαίου;
Άλλωστε τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά οπότε ποιός υπολογίζει τους τόκους;
Τσάμπα ο γυφτοψήφος!

Γεώργιος Καραϊσκάκης...

«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και

Πούστης τον πούστη αγαπά, πουτάνα την πουτάνα, κι ο Μήτσος ο κωλομπαράς τους παίρνει όλους σβάρνα

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία οι απόψεις που εξέφρασε σε άρθρο του ο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ

Ο... έρανος

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΛΙΓΟΥΣ κλέφτες είχαμε, μας προέκυψε και ο… βενζινάς.

Με αρχηγό το Ραπτάκη η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασια

Σε μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στα Ψαχνά με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου του Κεντρικού Ψηφοδελτίου του συνδυασμού "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τσόμσκυ:Η χειραγώγηση απο τα ΜΜΕ

Παλαιότερο, αλλα πάντα επίκαιρο: Ο Αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκυ αναφέρει τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.

Το σιωνιστικό ναζιστικό καθεστώς...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ του Συλλόγου στην Συνεδρίαση, που έγινε στις 27/11/2010, αποφάσισε την σύγκλιση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το καταστατικό, που θα γίνει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου του έτους 2011 στις 11.00 στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, με θέματα:

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Μέγας χορηγός της ρύπανσης η Λάρκο




Υπογράφει η Συνέλευση Ελευθεριακών Χαλκίδας

Είναι γνωστή πλέον η μεγάλη και, σε πολλά σημεία, ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή που προξενεί η μεταλλευτική εταιρεία ΛΑΡΚΟ στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, μέσω του τρόπου εξόρυξης σιδηρονικελίου. Οι άρχοντές μας όμως, ακόμη και τώρα, συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η κυνική τους στάση, αποδεικνύει όχι μόνο την κατάπτυστη συνενοχή τους (βουίζουν και οι πέτρες πια), αλλά κυρίως το ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα το ουσιαστικό από αυτούς. Βγάζει μάτια επίσης, ο πολιτικαντισμός επί του θέματος από τους διάφορους επίδοξους μελλοντικούς δημαρχέους και μας προδιαθέτει για τα χειρότερα.

Tην Τετάρτη το προσυμβούλιο

Μεθαύριο  Τετάρτη θα γίνει το πρώτο προσυμβούλιο του συνδυασμού του Γιάννη Μπουροδημου.Εκεί θα ανακοινωθούν τα ονόματα όλων όσων πρόκειται να αναλάβουν θέσεις κλειδιά.
Κάποιοι οι οποίοι κάνουν τους δύσκολους λόγω της αναμενόμενης περικοπής εισοδήματος λόγω ασυμβατότητας θα πρέπει να μην διεκδικήσουν αξίωμα.Διαφορετικά τραβάτε με κι ας κλαίω!

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ 2011 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ


Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα και κλείνουν τα ανοιχτά - λόγω έλλειψης δουλειάς. Οι θιγόμενοι επαγγελματίες -αντί να κάνουν συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας- αποφασίζουν να προβούν σε μια πρωτότυπη μορφή αντίστασης: οι φαρμακοποιοί αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τα ταξί, οι ταξιτζήδες γίνονται φουρνάρηδες, οι δικηγόροι οδοντοτεχνίτες και οι κομμώτριες γίνονται δικηγόροι. Περιέργως, όλα λειτουργούν όπως πριν - είμαστε λαός με πολλά ταλέντα. Στις εκπτώσεις, οι τιμές φτάνουν σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα αλλά αυτοί που ψωνίζουν είναι ελάχιστοι και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια ζήτηση στα λίγα μαγαζιά που έχουν απομείνει και οι τιμές να φτάσουν σε αστρονομικά ύψη - σε περίοδο εκπτώσεων, ένα μπλουζάκι στο Zara κοστίζει όσο τρία διαμερίσματα στο Μανχάταν. Χρεοκοπεί η Πορτογαλία.Οι Atenistas κλιμακώνουν τη δράση τους με μαξιλαροπόλεμο στα Ταμπούρια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Με τα μάτια ανοιχτά

http://harrytsopanos.blogspot.com/


Πιστευω οτι εφτασε ο καιρος,αρκετα με την υποκρισια ας ανοιξουμε τα ματια μας και ας δουμε καταματα την κατασταση,τοσα χρονια καναμε τους ηλιθιους,δεν ειμαστε αλλα μας βολευε,τοσα χρονια μας αρκουσαν οι υποσχεσεις,μας αρεσαν,και τελικα ποιο ειναι το αποτελεσμα?



Μια χωρα παρατημενη απο ολους αυτους που πλουτισαν για να την διοικουν,μια χωρα ερημη,κατεστραμενη με την ευλογια οσων εδωσαν ορκο να την προστατευουν,μια χωρα στο καναβατσο με την υπογραφη αυτων που ενω μας λενε οτι τα φαγαμε μαζι....την ιδια ωρα ξερουν οτι θα πεινασουμε.Οχι μαζι ομως...μονοι μας.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

http://www.evia-history.gr/eviac/

ΚΩΣΤΑΣ Π. ΣΓΟΥΡΟΣ



Η γέννηση του Χριστού, που γιορτάζεται κάθε Χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου, θεωρείται η δεσποτική γιορτή, η κορυφαία της Χριστιανοσύνης. ΄Οπως αναφέρει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος πασών των εορτών σεμνότερη και φρικωδεστάετη... μητρόπολις πασών των εορτών”

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η παραίτηση Καλαβρή δρομολογεί εξελίξεις πολύ πριν την ώρα τους .

Στις πρόσφατες εκλογές η Ν.Δ. κατόρθωσε για πρώτη φορά να πάρει όλους του δήμους της Εύβοιας πλην ενός. Του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Τόσο στελέχη της Νομαρχιακής όσο και πολλά τοπικά στελέχη της Ν.Δ. είναι σίγουροι ότι αν και αφ' όσον υπήρχε κομματικός συνδυασμός καλά προετοιμασμένος τότε η Ν.Δ. θα είχε πάρει και αυτό τον Δήμο επιτυγχάνοντας την απόλυτο 100% στην Εύβοια.

Το λάθος του Πρωτοδικείου

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία της κας Φανής Ψαθά στο νέο Δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτηση-δήλωση αποποίησης εκλογής του εκλεγέντος Δημοτικόυ Συμβούλου κου Αθανασίου  Καλαβρή. Η κυρία Ψαθά θα είναι σίγουρα δημοτικός σύμβουλος ως τις 10 Ιανουαρίου που εκδικάζονται οι ενστάσεις.Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η έδρα θα παιχθεί ανάμεσα σε Κουλιάκη και Σταθάκη με τον δεύτερο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.


Η φώτο είναι απο τον Ευβοικό Λόγο.

του ΜΝΗ μουνιού ο ΓΑΜΟΣ





ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ....................
Σ' αυτό το γάμο είμαστε όλοι μας παρανυφάκια,

δεν ξέρουμε τι κάνουμε , βαράμε παλαμάκια.

Καθόμαστε και βλέπουμε σα ναμαστε υπνοβάτες

και Δ.Ν.Τ. και τρόικα μας δένουν σα γραβάτες.

Η νύφη αντί για του γαμπρού να πατά το πόδι,

κρατάει για ανθοδέσμη της λουλούδια ακανθώδη.

Οι μπομπονιέρες έχουνε αντί κουφέτα....φόρους,

αλίμονο σ' υπάλληλους, εργάτες και εμπόρους.



Εδώ δεν πρόκειται μόνο για τα βάρη...τα αυτονόητα



αλλά για αξίες, προσωπικά και άλλα πολύ δυσνόητα.



.............σε μεγάλα κέφια ο ποιητής ........μέχρι και τραγουδάκι σας έφτιαξα.................................................ΔΗΜΗΤΡΗΣ,ΧΑΛΚΙΔΑ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΠΟΧΗ

Οι εκλογές πέρασαν οπότε μπορούμε να δούμε με την ησυχία μας κάποια στοιχεία όπως τα δημοσίευσαν τα Διρφυακά Νεα που μόλις κυκλοφόρησαν.

ΣΤΥΛΙΤΗΣ

S-PARTA!!!!!!!!!!!!!!!!

O...ΣΑΤΥΡΙΚΟΣ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Eξελίξεις πριν την ώρα τους

Η πιθανολογούμενη παραίτηση Καλαβρή λειτουργεί σαν καραμπόλα, δρομολογεί εξελίξεις και βάζει στην πρίζα  απο τώρα όλους τους επιθυμούντες το χρίσμα της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές.Εμείς θα περιμένουμε την επίσημη παραίτηση,αν υπάρξει,για να αναλύσουμε την κατάσταση όπως θα δημιουργηθεί.

Νίκη της Δημοκρατίας

Η επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη καταδικάστηκε από τους πολιτικούς -και όποιον άλλο φοβάται πως θα τον λιντσάρουν-,

''η πολύ ... τυφλώνει'' !!!!!!

Όσο διαρκεί η κρίση της οικονομίας στη χώρα μας,τόσο θα διαρκεί και η κρίση στα μυαλά ορισμένων που νομίζουν ότι με την πέννα τους ή μάλλον με το πληκτρολόγιο τους,διαμορφώνουν την κοινή γνώμη...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΧΑΙΝΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ

Tι θα γράφει το ΒΗΜΑ σε δυο χρόνια

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: ΑΚΕΦΑΛΗ ΧΩΡΑ Μόνο μια Κυβέρνηση Τεχνοκρατών μπορεί να απαιτήσει ένα Ευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Από το 1985 ή έστω το 1990 με το τέλος του διπολισμού η Ελλάδα ανακτώντας την κεντρικότητα της, την ευτοπία της, μπορούσε να αναδειχθεί παγκοσμίως σε πρότυπο ευημερίας και ανάπτυξης.

ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

Τα λεφτά,τα λεφτά

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε ξενοδοχείο της Ερέτριας για τον Καλλικράτη. Την ημερίδα διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Παρευρέθησαν επικεφαλής συνδυασμών και δημοτικοί σύμβουλοι από όλη την Εύβοια.

Ερώτηση

Ο κύριος που ρώτησε αν θα πληρώνετε αν γίνει αντιδήμαρχος απο ποιό δήμο είναι;
΄

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ

Oπως του απάντησαν μόνο χαρτονομίσματα όπως τα παρα κάτω μπορεί να πάρει:

Η απουσία Μπαζώτη






ΜΠΑΖΩΤΗΣ:Άλλη όρεξη δεν είχα!!!!!

Σημ.διαχ. Είναι αγένεια να μην παραβρίσκεσαι στην ορκομωσία του φίλου σου,ειδικά όταν παραλαμβάνει απο σένα.Δεν πιστεύω να έγινε καμιά παρεξήγηση στη Γαλλία και να κόψατε και την καλημέρα.Πλάκα θα έχει!!!!!

Παραιτείται ο Θανάσης Καλαβρής;


Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου Σερβιτόρου της Εύβοιας ο Θανάσης Καλαβρής είναι αποφασισμένος να υποβάλλει την παραιτησή του και να μην μετέχει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι το οποίο κυκλοφορούσε σαν φήμη το τελευταίο διάστημα.
Η απουσία του αρχηγού του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Διρφύων Μεσσαπίων,ελπίζουμε όχι εντελώς απο τα πολιτικά πράγματα, σίγουρα θα κάνει πιο φτωχό το Δ.Σ.
Η παραίτηση του Θ.Κ. δρομολογεί εξελίξεις στον συνδυασμό του και στο Δ.Σ.
Λογικά αρχηγός της ήσσονος αντιπολίτευσης αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους Σπύρος Ραπτάκης.Η Σταυρούλα Γραμματικόγιαννη παίρνει θέση στο Δ.Σ. ακόμα κι χάσει την ένσταση που έχει υποβληθεί εναντίον της.Σε περίπτωση,πολύ δύσκολο,που παραμείνει η απόφαση του πρωτοδικείου παίρνει θέση στο Δ.Σ και η Φανή Ψαθά.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

11888

Τελευταία ένσταση



Και μια ένσταση τελευταίας στιγμής είναι αυτή του Γιάννη Σταθάκη εναντίον της κυρίας Γραμματικόγιαννη και του συνδυασμού Καλαβρή. Ο κύριος Σταθάκης πριν τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου είχε ανακοινωθεί και θεωρείτο σίγουρα εκλεγμένος .
Αφορά την 10 έδρα που έχασε ο κ. Μπουροδημος στα Μεσσάπια την οποία έδρα πήρε η κυρία Γραμματικόγιαννη. Αυτή η αλλαγή θα έχει και τις ανάλογες ανακατατάξεις στη Δίρφυ μιας και οι έδρες είναι συγκεκριμένες.16-8-2 και η μία περιπετειώδης έδρα της κυρίας Φούρλη.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ιωάννης Ζαμπετάκης: "Τι Ασωπός...τι Ευβοϊκός"

Μισές αλήθειες

Aυτό το μέλλων επιφυλλάσουν στα παιδιά μας



μεσω http://apneagr.blogspot.com/

Ως Σάββατο στις 12 τα μεσάνυχτα οι ενστάσεις


Δέκα ενστάσεις έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Συγκεκριμένα για διαφόρους λόγους ανά δήμο έχουν υποβάλλει ένσταση. Δήμος Δυρφίων οι Γιώργος Κουλιάκης, Μαρία Φουρλή, Δημήτρης Πανταζής και Κώστας Σπαθής( και οι τρείς μαζί). Στο Δήμο Μαντουδίου οι Ανδρέας Χατζής, Στάθης Λιαγκάκης, Σωτήρης Λιάσκος, Αλέκος Κεντρής. Στο Δήμο Σκύρου οι Μαντζουράνα Τραχανά, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Δημήτρης Αγγελής. Στο Δήμο Αιδηψού ο Ηλίας Πετσής. Η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων λήγει αύριο Σάββατο στις 12 τα μεσάνυχτα
http://eviatop.blogspot.com/

O Μανώλης Γλέζος στην Χαλκίδα


Ο πορθμός, το περιοδικό manifesto & οι εκδόσεις Στοχαστής
σας προσκαλούν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στις 7:00 μ.μ.,
στην παρουσίαση του βιβλίου
του Μανώλη Γλέζου
Εθνική Αντίσταση 1940-1945
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Λουκάς Αξελός,
συγγραφέας,, υπεύθυνος των Εκδόσεων Στοχαστής
και ο Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας
Για το έργο του θα μιλήσει και ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα της ΔΗΚΕΧ, Αβάντων 50.
βιβλιοπωλείο πορθμός, τηλ. 22210 62626 - www.manifestomag.gr

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Που πάμε;

Για να μη ξεχνιόμαστε!!!

Σύνταγμα της Ελλάδας
Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ - Βασικές διατάξεις
ΤΜΗΜΑ Α΄
Μορφή του πολιτεύματος
Άρθρο 1
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.


ΤΜΗΜΑ Δ΄
Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120
1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Αίτηση επανεξέτασης


Την τελευταία ημέρα των ενστάσεων κατατέθηκε και αίτηση επανεξέτασης για το τοπικό συμβούλιο των Πολιτικών.Έδρα διεκδικεί με αίτηση του ο συνδυασμός του κ.Ψαθά.

Μπάχαλο με το χιόνι


Για άλλη μια φορα το γνωστο μπαχαλο με το πρωτο χιονι
Τωρα θα γινουμε παλι εμεις οι κακοι που κατηγορουμε το Δημο και τις υπηρεσιες.
Δεν εχουμε τιποτα με κανεναν ιδιως με τους υπαλληλους όμως αυτή η κατασταση είναι τελειως απαραδεκτη
Δεν μπορουμε να λεμε ότι εχουμε τουριστικη περιοχη και να παρουσιαζουμε αυτην την εικονα τετοιες μερες…ειμαστε τουλαχιστον απαραδεκτοι….
Το προβλημα είναι όπως παντα στην οργανωση η οποια είναι ανυπαρκτη
Χωρις σχεδιο χωρις τιποτα παντα.
Ειχαμε γραψει σε αναρτηση μας για το χιονι που θα επεφτε στη στενη βαση της προγνωσης της Ε.Μ.Υ
Τι εγινε? Απολτως τιποτα …λες και δεν το ξερουνε το προβλημα που θα δημιουργηθει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ sfiga

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ



Σχετικά με το χάλι στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας
Στο Α.Τ.Ε.Ι.(=ας πούμε) χαλ(ια)κίδας επικρατεί ένα ΜΠΑΧΑΛΟ, σας παραθέτω μερικες φωτογραφίες....
θα δείτε που σπουδάζουμε και ζούμε παράλληλα

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://dirfyspress.blogspot.com/

ΟΥΠΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΝΕΣΕ

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Athens 15 dec10 - molotov party

Βίντεο με τις ψιλές που αρπαξε ο Χατζηδάκης σήμερα

Ποιός θα τον ήξερε;

Όποτε έχει χιόνι η Στενή και πλακώνουν όλα τα κανάλια,τσουπ, ποιοί μοστράρουν και κάνουν δηλώσεις; Ο δήμαρχος Διρφύων και το επιτελείο του.Αυτό γίνεται απο την αρχή της ανάληψης δημαρχίας απο τον νυν δήμαρχο।

Ο οποίος προεκλογικά έβγαινε στις ομιλίες του και έλεγε ότι έκανε διάσημη την Στενή।

Ποιά Στενή έκανες διάσημη δήμαρχε; Αν δεν ήταν η Στενή ποιός θα σε ήξερε;

Απο τον ανταποκριτή σας στη Δίρφυ ΣΑΚΑΙΤΣΑ

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΤΕΙ


Η κοινωνία μας μπαίνει πλέον σε καταστάσεις ανθρωποφαγίας Σύμφωνα με καταγγελία του ΚΚΕ (εδω) η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ αφήνοντας χωρίς ρεύμα १०००० φοιτητές που σπουδάζουν εκεί και ३०० που μένουν απο ρεύμα και θέρμανση।Οι φοιτητές έκαναν συλλαλητήριο την ίδια μέρα αλλά όπως αντιληφθήκαμε κανείς απο τα κατά άλλα λαλίστατα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε।
Αποψή μας ότι είναι η ώρα που πρέπει η τοπική κοινωνία να στηρίξει δυνατά τα προβλήματα
των ΤΕΙ το οποίο κάποιοι δυστυχώς τα οδηγούν σε συνεχή απαξίωση.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μια ένσταση


Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται στα πολιτικά στέκια μία και μόνο θα είναι η ένσταση.Αφορα την θέση της κυρίας Γραμματικόγιαννη του συνδυασμού Καλαβρή την οποία διεκδικεί ο κύριος Κουλιάκης απο τον συνδυασμό του Ψαθά.
Απο την πλευρά της Δίρφυς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν αναμένεται ένσταση ούτε απο κάπου αλλού, άγνωστο γιατί.Οι ενστάσεις θα εκδικαστούν πιθανώς μέσα στον Ιανουάριο.

Οι ενστάσεις


Η απόφαση του πρωτοδικείου έβαλε πολλούς να πάρουν το κομπιουτεράκι και να κάνουν υπολογισμούς.Το σίγουρο είναι ότι έχει 8 έδρες ο Ψαθάς και 2 ο Καλαβρής και όχι 7 και 3.Ο Ψαθάς εχει 4 έδρες απο την πρώτη και 4 απο την δεύτερη κατανομή.Ο τρίτος συνδυασμός δεν παίρνει έδρα στην δεύτερη κατανομή.Με τα αδιάθετα του Ψαθά στη Δίρφυ οι σύμβουλοι εκεί είναι 6-3 και όχι 7-2.Ο Μπουροδήμος δικαιούται 10 έδρες στη Μεσσαπία και όχι 9.
Αν και εφόσον γίνει η ένσταση απο κάποιον ή κάποιους υποψήφιους απο το συνδυασμό Ψαθά στη Δίρφυ ισχύουν τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.
Απο ότι ακούμε πάντως απο αυτή την πλευρά μάλλον δεν υπάρχει διάθεση για ένσταση.
Οπότε οι αλλαγές άναμένονται μόνον στη Μεσσαπία.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πολλοί καυγάδες


Όσοι επισκέφτηκαν τοΣαββατοκύριακο την Στενή έμπλεξαν στο κυκλοφοριακό με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς καυγάδες και πολλά νεύρα.Ο καθαρισμός του δρόμου δεν έγινε όπως έπρεπε με αποτέλεσμα ούτε πάρκιν να υπάρχει αλλά να δυσκολεύεται σε πολλά σημεία η διέλευση δυο αυτοκινήτων μαζί.Αποτέλεσμα να αναγκάζονται πολλοί να κάνουν όπισθεν με τα γνωστά άσχημα αποτελέσματα.
SAKAITSAS

Σημ.Η φωτογραφία είναι απο το steniotis.blogspot.com

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΑΝΕ ΚΙ Η ΜΥΓΑ ΚΩΛΟ



'Οταν ήσουν και θα ξαναείσαι δημοτικός σύμβουλος επειδή εκλέγηκες μάλλον θα έπρεπε να ήσουν πιο προσεκτικός φιλαράκι.Δεν είναι σωστό να απειλείς τον κόσμο.Κόφτο.

Phantom of the Opera

Και μια ψιλοτσόντα.Έτσι για να ανεβάσουμε την επισκεψιμότητα


eliana-franco-prisoner-soho
Ανέβηκε από EgotasticMedia. - Βρείτε περισσότερα καυτά, ερωτικά βίντεο.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Για όσους έχουν να λαμβάνουν......


Οι υποσχέσεις είναι πάντα της μόδας αλλά βγαίνουν σε περισσότερα χρώματα κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές. Αυτές οι προεκλογικές είναι δημόσιες υποσχέσεις. Δεσμεύεσαι δηλαδή μπροστά σε πολύ κόσμο, όχι αστεία.

Τις προεκλογικές υποσχέσεις δεν τις πιστεύει κανείς. Είναι όμως πάντα χρήσιμες για να κατηγορείς μετά αυτό που βγήκε και να λες όλοι ίδιοι είναι. Κι άμα αυτό που βγήκε δεν το ψήφισες έχεις το πλεονέκτημα του εγώ-σας-τα-λεγα. Άμα το ψήφισες έχεις το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του μας-εξαπάτησαν.

Και λες έτσι είναι οι πολιτικοί, όλο θα και υποσχέσεις. Κι ανοίγεις την τηλεόραση και παίζει πάλι το Μαυρογιαλούρο. Που επιβάλλεται σε αυτή την περίσταση όπως ο Ντίκενς τα Χριστούγεννα και ο Βαραββάς τη Μεγαλοβδομάδα. Που απορώ πώς δε βαρέθηκες πια τόσο ασπρόμαυρο Κωνσταντάρα, μα θα μου πεις όταν τον χρωμάτισαν όλο τον τρελοπενηντάρη έκανε. Και άλλωστε ο Μαυρογιαλούρος είναι πάντα επίκαιρος. Μα δεν υπάρχει και τίποτα που δεν το θεωρείς επίκαιρο. Και τις βάτες ακόμα που τις είχες για ξεπερασμένες πήγες και τις ξανάφερες στη μόδα, επίκαιρες τις έκανες κι αυτές.

Αλλά να πάμε λίγο και στις υποσχέσεις τις απολιτίκ, που εκεί ποντάρεις λίγο περισσότερο γιατί τον έχεις απέναντι τον άλλον άνθρωπο και σε κοιτάει. Μόνο που η τήρηση της υπόσχεσης ούτε εδώ είναι πολύ πιθανή. Γιατί αφού χρειάζεσαι να λάβεις υπόσχεση σημαίνει πως δεν έχεις και πολλή εμπιστοσύνη. Και με πιάνει μια προθυμία να σε δικαιώσω αφού δε μ’ εμπιστεύεσαι.

Οι υποσχέσεις κυκλοφορούν και σε μορφή όρκου. Εκεί ανακατεύεις και τα όσια και τα ιερά του καθενός, που έχουν μεγάλη γκάμα. Ό,τι αγαπάει τέλος πάντων τον βάζεις να επικαλεστεί, μπας και τον δέσεις έτσι με ντροπή ή τρόμο. Γιατί είναι τα καλύτερα όπλα αυτά, σαν ομηρία ένα πράμα.

Την υπόσχεση τη λένε και τάξιμο, και κάτι θρησκευτικό μού κάνει αυτό. Μπορεί και να με επηρεάζει που για την περίσταση φοράνε στους λαγούς τα πετραχήλια. Υπάρχει και μια συμβουλή βέβαια, να μην τάζεις κεριά και κουλούρια σε αγίους και παιδιά αντιστοίχως. Που αν κατάλαβα καλά, εννοεί ότι μετά θα σε ζαλίσουν να τους κάνεις το χατίρι. Και για τα παιδιά να το καταλάβω, αλλά εκεί με τους αγίους το χάνω λίγο, γιατί μάλλον κάποια μεταφυσική εμπειρία εννοεί κι εμένα κάτι τέτοια με μπερδεύουν.

ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Φεγγάρι , μισοφέγγαρο….

Φεγγάρι , μισοφέγγαρο, σα φέτα από καρπούζι
Και σα χαμόγελο μικράς που βγαίνει από τζακούζι
Και κρέμεσαι στον ουρανό εν μέσω της νυκτός
Σαν λάμπα σ’ οίκο ανοχής που μένει ανοιχτός.

Και μέσα στ άστρα βρίσκονται οι ουράνιες πουτάνες
Αστραφτερές σα γκέισες ή σαν Αγγέλων μάνες
Κι εμείς της νύκτας βροχερής, μοναχικοί διαβάτες
Μες το μπουρδέλο μπαίνουμε , του ουρανού πελάτες

Κι εσύ φεγγάρι που κοιτάς και είσαι Φαναράκι
Ετούτων των Χριστούγεννων τ’ ερωτικό Βραδάκι
Και λαμπυρίζεις σιωπηλό, νυχτερινός λωτός
Φεγγάρι που χαμογελάς σα μια σχισμή φωτός

Σελήνη , Καρπουζόφλουδα σ’ ουράνιο μποστάνι
Δείξε και λίγο στους αμνούς που μένουμε στη στάνη
Και όλο κοντοστεκόμαστε στο χείλος της απάτης
Μια δόση απ’ τα μελλούμενα ,μια γεύση της αγάπης……

ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ

Θα γίνει οικολογική η σκουριά;


Ξέρετε πόσο οικολογική θα γίνει η σκουριά της ΛΑΡΚΟ, μόλις ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση; Βάζουμε στοίχημα πως η Μπιρμπίλη θα ξεχάσει την ρύπανση, ώστε να μην στενοχωρήσει τον επενδυτή σωτήρα!
eviatop.blogspot.com

Zει ο άνθρωπος και με δηλητήριο;


Επιστήμονες αμφισβητούν την πολυδιαφημισμένη ανακάλυψη, από την NASA, μικροβίων που χρησιμοποιούν αρσενικό, δηλητήριο για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς, ως δομικό λίθο για το γενετικό υλικό τους.

Τα παράξενα βακτήρια, από το βυθό λίμνης στην Καλιφόρνια, χαιρετίστηκαν από τους επιστήμονες της NASA σαν απόδειξη ότι είναι πιθανό να υπάρχει ζωή αλλού στο Σύμπαν. Αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι μικροβιολόγοι και μοριακοί βιολόγοι αμφιβάλλουν.


Κύριε διαχειριστά του blog
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι επιστήμονες αμφισβητούν ότι μπορεί να υπάρξει είδος ζωής που χρησιμοποιεί αρσενικό.Εδω εγω ζω 30 χρόνια στη Μεσσαπία κι ακόμα είμαι μια χαρά. Όσο για την προηγούμενη αναρτησή σας καλό το black χιούμορ που κάνετε!

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Οικολογική ευαισθησία



Διαβάζουμε στο: www.skai.gr
Σε 7 περιοχές της κεντρικής Εύβοιας έχουν εντοπίσει κάτοικοι και φορείς της περιοχής να λειτουργούν παράνομες χωματερές επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.
Έχουν εντοπιστεί από τα Ψαχνά μέχρι την περιοχή Τριάδα και στις κοινότητες Κοντοδεσπότι, Παγώντας και Άκραι.
Σύμφωνα με τα μέλη των φορέων, οι παράνομες χωματερές έχουν και επικίνδυνα υλικά από εξορύξεις. Ενημέρωση για τα προβλήματα έχει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Αυτά τα χωριά που έχουν τόσο σοβαρό πρόβλημα το σίγουρο είναι ότι θα ψήφιζαν κάποιον υποψήφιο δήμαρχο με ....μεγάλη οικολογική ευαισθησία για να προστατέψει την ζωή των ίδιων και των παιδιών τους.Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ
ΤΡΙΑΔΑ 1 :69,44%
ΤΡΙΑΔΑ 2 :66,98%
ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ:70,18%
ΠΑΓΩΝΤΑΣ :65,28%
ΑΚΡΕΣ :92,86%

Οπότε όπως έκρινε και το αλάθητο αισθητήριο του κυρίαρχου λαού η ζωή τους στα χέρια του κυρίου Μπουροδήμου!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου αλλα αναμένονται πολλές ενστάσεις


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αύριο κιόλας θα υποβληθούν οι πρώτες ενστάσεις για επαναξέταση.
Πρώτη ένσταση η μη εκλογή της κυρίας Φούρλη και η κενή θέση στο Δ.Σ.και οι 26(απο 27) έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεύτερη ένσταση η απώλεια μιάς έδρας απο τον Κύριο Ψαθά.Είχε κερδίσει 4 έδρες απο την πρώτη κατανομή και άλλες 4 απο την δεύτερη.
Τρίτη ένσταση η εκλογή 7 δημοτικων συμβούλων του κ.Μπουροδήμου απο την Δίρφυ.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μεγάλη περιέργεια για το σκεπτικό αυτών των αποφάσεων.


Ποιοί εκλέγονται:

Περιφέρεια Διρφύων: Λάμπρου Γιώργος, Μάλλιαρης Θανάσης, Μπαρσάκης Βασίλης, Κούκουρας Νικόλαος, Τζάθα Γεωργία, Μελά Βάσω και Βλάχος Χρήστος.
Περιφέρεια Μεσσαπίων: Λαφαζάνης Γιώργος, Κατσίκα Ανθούλα, Πολυζώης Κώστας, Κουλοχέρης Ανδρέας, Λύρας Λευτέρης, Τσατσαρώνης Γιάννης, Κοντάκης Νίκος, Παράκατης Αποστόλης, Σιλιβάκος Γιάννης.

Απο το συνδυασμό Ψαθά:

Περιφέρεια Διρφύων: Ντούρμας Γιώργος, Μπασινάς Θανάσης.
Περιφέρεια Μεσσαπίων:Ψαθάς Γιώργος, Μύταλα Ευαγγελία, Μυλωνάς Λευτέρης, Χασάνδρας Νίκος και Ράζος Γιάννης


Απο το συνδυασμό Καλαβρή:

Περιφέρεια Διρφύων: Κανένα
Περιφέρεια Μεσσαπίων: Καλαβρής Θανάσης ,Ραπτάκης Σπύρος και Γραμματικόγιαννη Σταυρούλα.

Απο τον συνδυασμό της κυρίας Φούρλη:Κανένας

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΤΟΥ ΜΠΑΖΩΤΗ;






Λίγες μόνο ημέρες έμειναν για την αλλαγή του χρόνου η οποία θα σημάνει και την συγχώνευση των δήμων Διρφύων και Μεσσαπίων και την ανάληψη της διοίκησης του νέου δήμου απο τον κ.Μπουροδήμο.
Η φήμη του σαν επιτυχημένος δήμαρχος που κυκλοφορούσε προεκλογικά ειδικά στα χωριά του Δήμου Μεσσαπίων ήταν ένας απο τους λόγους που του έδωσε την νίκη στις πρόσφατες εκλογές οπότε φτάνει και η ώρα που πρέπει να το αποδείξει.
Η άποψη που εκφράζουν κάποιοι για καμένη γη απο την σημερινή δημοτική διοίκηση πρέπει να τεκμηριωθεί απο τον καινούργιο δήμαρχο για να του δωθεί ανάλογη πίστωση χρόνου για την επίλυση των προβλημάτων. Αν πάλι τα προβλήματα δεν είναι τόσα πολλά και παραλαμβάνει ενα δήμο χωρίς πολλά προβλήματα κι αυτό επίσης πρέπει να ειπωθεί ούτως ώστε να μην αδικηθεί η ως τώρα Δημοτική Αρχή του κυρίου Μπαζώτη.


Σε πρώτη φάση τρια είναι τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Μεσσαπίας:




ΠΡΩΤΟΝ:Το σημαντικότερα πρόβλημα που απο πολλούς θεωρείται ζήτημα ζωής και θανάτου.Το νερό και η μόλυνση του περιβάλλοντος.Όλοι περιμένουν απαντήσεις,μετά την απαιτούμενη απο όλους επίλυση του προβλήματος, απο τα πιο υπέυθυνα χείλη που δεν είναι άλλα απο αυτά του δημάρχου.
Πόση ζημια έχει γίνει ως τώρα στην υγεία των κατοίκων;
Ποιός ευθύνετα;

Τι πρόκειται να γίνει με τα αγροτικά προιόντα;
ΔΕΥΤΕΡΟ: Είναι αλήθεια όσα λέγονται για το προσωπικό του Δήμου;
Ποιό το μέλλων των συμβασιούχων;

Τι θα γίνει με τους απλήρωτους υπαλλήλους;
ΤΡΙΤΟ:ΠΌσο μεγάλο είναι το χρέος του Δήμου Μεσσαπίων;
Αληθεύουν όλα αυτά τα εκατομμύρια που ακούγονται η είναι υπερβολές;

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Αυτοψία» - σοκ για τη δημόσια Yγεία


Σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος διαπίστωσαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στη βιομηχανία Λάρκο στη Λάρυμνα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2010 που παρουσιάζει σήμερα η «HτΣ»





"Η" 30/12


Του Kασσιανού Tζέλη

ktzelis@pegasus.gr



Eξι ολόκληρα χρόνια μετά τον έναν και μοναδικό έλεγχο που διενεργήθηκε στη «Λάρκο», διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία λειτουργεί αγνοώντας επιδεικτικά κάθε ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, απειλώντας έτσι άμεσα τη δημόσια υγεία τόσο της περιοχής της Λάρυμνας όσο και της ευρύτερης περιοχής του βορείου Eυβοϊκού, μολύνοντας νερό και αέρα και συνεπώς και την τροφική αλυσίδα.

το 2010 δεν κλείνει καλά για την Λάρκο...

μιας και σήμερα μαθαίνουμε ότι παραβιάζει πολλούς νόμους...



Στον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι:

H εταιρεία χρησιμοποίησε τα τελευταία χρόνια ως καύσιμο σημαντική ποσότητα pet coke, κατά παράβαση της σχετικής άδειας.

Δεν διαθέτει άδεια διάθεσης υγρών και στερεών αποβλήτων. Tα υγρά απόβλητα ρίχνονται στη θάλασσα!

Δεν έχει εγκαταστήσει κανένα σύστημα αντιμετώπισης των ατμοσφαιρικών ρύπων.

'Aρχισαν τα όργανα

Διαβάζουμε στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ:
Όπως όλα δείχνουν τα οικονομικά ανοίγματα του Δήμου Μεσσαπίων δεν έχουν σταματημό. ....Δεικτικά θα αναφερουμε κάποιες περιπτώσεις που έχουμε στη διάθεσή μας: Σε κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού ο Δήμος Μεσσαπίων χρωστάει το ποσό των 11.000 ευρώ. Σε άλλο κατάστημα παρόμοιου αντικειμένου το ποσό ανέρχεται στο νούμερο των 170.000 ευρώ!!
κ.λ.π. ...κ.λ.π...


To σχόλιο μας:

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Συνέχιση της απόρριψης της σκουριάς της ΛΑΡΚΟ στον Ευβοϊκό Κόλπο. Ένα πρωτοχρονιάτικο «δώρο» από τρία Υπουργεία !

Συνέχιση της απόρριψης της σκουριάς της ΛΑΡΚΟ στον Ευβοϊκό Κόλπο. Ένα πρωτοχρονιάτικο «δώρο» από τρία Υπουργεία ! 1

Διαβάσαμε στον τύπο σήμερα 30-12-2010 την κοινή απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη για την ανανέωση της άδειας της ΛΑΡΚΟ, να συνεχίζει να ρίχνει τις τοξικές σκουριές στον Ευβοϊκό Κόλπο και αναθαρρήσαμε! Επιτέλους τρία Υπουργεία ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μας και την προστασία του Ευβοϊκού και αποφάσισαν με την σύμφωνη γνώμη και του σωματείου εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ (αλλά και άλλων φορέων που στο παρελθόν έχουν διαφωνήσει με την απόρριψη!), την συνέχιση της απόρριψης της σκωρίας των ηλεκτροκαμίνων μέχρι το 2012, γιατί όπως λέει η υπουργική απόφαση, δεν υπάρχει άλλη λύση !

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ




ΆΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Όσο χάλια και αν ήταν το 2010, όλοι ξέρουμε ότι το 2011 θα είναι ακόμα χειρότερο. Είναι ο χρόνος που θα μας φέρει περισσότερο από ποτέ αντιμέτωπους με παλιά προβλήματα,σκέτους εφιάλτες. Το 11 θα δούμε να γίνονται πραγματικότητα οι φόβοι του 10.

Απόσβεση πότε θα γίνει;

Ενα πενηντάρι ο ψήφος επι 283 κεφάλια, πόσα χρόνια χρειάζεσαι σαν πρόεδρος για να γίνει απόσβεση κεφαλαίου;
Άλλωστε τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά οπότε ποιός υπολογίζει τους τόκους;
Τσάμπα ο γυφτοψήφος!

Γεώργιος Καραϊσκάκης...

«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και

Πούστης τον πούστη αγαπά, πουτάνα την πουτάνα, κι ο Μήτσος ο κωλομπαράς τους παίρνει όλους σβάρνα

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία οι απόψεις που εξέφρασε σε άρθρο του ο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ

Ο... έρανος

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΛΙΓΟΥΣ κλέφτες είχαμε, μας προέκυψε και ο… βενζινάς.

Με αρχηγό το Ραπτάκη η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασια

Σε μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στα Ψαχνά με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου του Κεντρικού Ψηφοδελτίου του συνδυασμού "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τσόμσκυ:Η χειραγώγηση απο τα ΜΜΕ

Παλαιότερο, αλλα πάντα επίκαιρο: Ο Αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκυ αναφέρει τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.

Το σιωνιστικό ναζιστικό καθεστώς...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ του Συλλόγου στην Συνεδρίαση, που έγινε στις 27/11/2010, αποφάσισε την σύγκλιση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το καταστατικό, που θα γίνει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου του έτους 2011 στις 11.00 στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, με θέματα:

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Μέγας χορηγός της ρύπανσης η Λάρκο




Υπογράφει η Συνέλευση Ελευθεριακών Χαλκίδας

Είναι γνωστή πλέον η μεγάλη και, σε πολλά σημεία, ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή που προξενεί η μεταλλευτική εταιρεία ΛΑΡΚΟ στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, μέσω του τρόπου εξόρυξης σιδηρονικελίου. Οι άρχοντές μας όμως, ακόμη και τώρα, συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η κυνική τους στάση, αποδεικνύει όχι μόνο την κατάπτυστη συνενοχή τους (βουίζουν και οι πέτρες πια), αλλά κυρίως το ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα το ουσιαστικό από αυτούς. Βγάζει μάτια επίσης, ο πολιτικαντισμός επί του θέματος από τους διάφορους επίδοξους μελλοντικούς δημαρχέους και μας προδιαθέτει για τα χειρότερα.

Tην Τετάρτη το προσυμβούλιο

Μεθαύριο  Τετάρτη θα γίνει το πρώτο προσυμβούλιο του συνδυασμού του Γιάννη Μπουροδημου.Εκεί θα ανακοινωθούν τα ονόματα όλων όσων πρόκειται να αναλάβουν θέσεις κλειδιά.
Κάποιοι οι οποίοι κάνουν τους δύσκολους λόγω της αναμενόμενης περικοπής εισοδήματος λόγω ασυμβατότητας θα πρέπει να μην διεκδικήσουν αξίωμα.Διαφορετικά τραβάτε με κι ας κλαίω!

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ 2011 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ


Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα και κλείνουν τα ανοιχτά - λόγω έλλειψης δουλειάς. Οι θιγόμενοι επαγγελματίες -αντί να κάνουν συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας- αποφασίζουν να προβούν σε μια πρωτότυπη μορφή αντίστασης: οι φαρμακοποιοί αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τα ταξί, οι ταξιτζήδες γίνονται φουρνάρηδες, οι δικηγόροι οδοντοτεχνίτες και οι κομμώτριες γίνονται δικηγόροι. Περιέργως, όλα λειτουργούν όπως πριν - είμαστε λαός με πολλά ταλέντα. Στις εκπτώσεις, οι τιμές φτάνουν σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα αλλά αυτοί που ψωνίζουν είναι ελάχιστοι και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια ζήτηση στα λίγα μαγαζιά που έχουν απομείνει και οι τιμές να φτάσουν σε αστρονομικά ύψη - σε περίοδο εκπτώσεων, ένα μπλουζάκι στο Zara κοστίζει όσο τρία διαμερίσματα στο Μανχάταν. Χρεοκοπεί η Πορτογαλία.Οι Atenistas κλιμακώνουν τη δράση τους με μαξιλαροπόλεμο στα Ταμπούρια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Με τα μάτια ανοιχτά

http://harrytsopanos.blogspot.com/


Πιστευω οτι εφτασε ο καιρος,αρκετα με την υποκρισια ας ανοιξουμε τα ματια μας και ας δουμε καταματα την κατασταση,τοσα χρονια καναμε τους ηλιθιους,δεν ειμαστε αλλα μας βολευε,τοσα χρονια μας αρκουσαν οι υποσχεσεις,μας αρεσαν,και τελικα ποιο ειναι το αποτελεσμα?



Μια χωρα παρατημενη απο ολους αυτους που πλουτισαν για να την διοικουν,μια χωρα ερημη,κατεστραμενη με την ευλογια οσων εδωσαν ορκο να την προστατευουν,μια χωρα στο καναβατσο με την υπογραφη αυτων που ενω μας λενε οτι τα φαγαμε μαζι....την ιδια ωρα ξερουν οτι θα πεινασουμε.Οχι μαζι ομως...μονοι μας.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

http://www.evia-history.gr/eviac/

ΚΩΣΤΑΣ Π. ΣΓΟΥΡΟΣ



Η γέννηση του Χριστού, που γιορτάζεται κάθε Χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου, θεωρείται η δεσποτική γιορτή, η κορυφαία της Χριστιανοσύνης. ΄Οπως αναφέρει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος πασών των εορτών σεμνότερη και φρικωδεστάετη... μητρόπολις πασών των εορτών”

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η παραίτηση Καλαβρή δρομολογεί εξελίξεις πολύ πριν την ώρα τους .

Στις πρόσφατες εκλογές η Ν.Δ. κατόρθωσε για πρώτη φορά να πάρει όλους του δήμους της Εύβοιας πλην ενός. Του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Τόσο στελέχη της Νομαρχιακής όσο και πολλά τοπικά στελέχη της Ν.Δ. είναι σίγουροι ότι αν και αφ' όσον υπήρχε κομματικός συνδυασμός καλά προετοιμασμένος τότε η Ν.Δ. θα είχε πάρει και αυτό τον Δήμο επιτυγχάνοντας την απόλυτο 100% στην Εύβοια.

Το λάθος του Πρωτοδικείου

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία της κας Φανής Ψαθά στο νέο Δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτηση-δήλωση αποποίησης εκλογής του εκλεγέντος Δημοτικόυ Συμβούλου κου Αθανασίου  Καλαβρή. Η κυρία Ψαθά θα είναι σίγουρα δημοτικός σύμβουλος ως τις 10 Ιανουαρίου που εκδικάζονται οι ενστάσεις.Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η έδρα θα παιχθεί ανάμεσα σε Κουλιάκη και Σταθάκη με τον δεύτερο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.


Η φώτο είναι απο τον Ευβοικό Λόγο.

του ΜΝΗ μουνιού ο ΓΑΜΟΣ





ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ....................
Σ' αυτό το γάμο είμαστε όλοι μας παρανυφάκια,

δεν ξέρουμε τι κάνουμε , βαράμε παλαμάκια.

Καθόμαστε και βλέπουμε σα ναμαστε υπνοβάτες

και Δ.Ν.Τ. και τρόικα μας δένουν σα γραβάτες.

Η νύφη αντί για του γαμπρού να πατά το πόδι,

κρατάει για ανθοδέσμη της λουλούδια ακανθώδη.

Οι μπομπονιέρες έχουνε αντί κουφέτα....φόρους,

αλίμονο σ' υπάλληλους, εργάτες και εμπόρους.



Εδώ δεν πρόκειται μόνο για τα βάρη...τα αυτονόητα



αλλά για αξίες, προσωπικά και άλλα πολύ δυσνόητα.



.............σε μεγάλα κέφια ο ποιητής ........μέχρι και τραγουδάκι σας έφτιαξα.................................................ΔΗΜΗΤΡΗΣ,ΧΑΛΚΙΔΑ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Eξελίξεις πριν την ώρα τους

Η πιθανολογούμενη παραίτηση Καλαβρή λειτουργεί σαν καραμπόλα, δρομολογεί εξελίξεις και βάζει στην πρίζα  απο τώρα όλους τους επιθυμούντες το χρίσμα της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές.Εμείς θα περιμένουμε την επίσημη παραίτηση,αν υπάρξει,για να αναλύσουμε την κατάσταση όπως θα δημιουργηθεί.

Νίκη της Δημοκρατίας

Η επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη καταδικάστηκε από τους πολιτικούς -και όποιον άλλο φοβάται πως θα τον λιντσάρουν-,

''η πολύ ... τυφλώνει'' !!!!!!

Όσο διαρκεί η κρίση της οικονομίας στη χώρα μας,τόσο θα διαρκεί και η κρίση στα μυαλά ορισμένων που νομίζουν ότι με την πέννα τους ή μάλλον με το πληκτρολόγιο τους,διαμορφώνουν την κοινή γνώμη...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΧΑΙΝΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ

Tι θα γράφει το ΒΗΜΑ σε δυο χρόνια

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: ΑΚΕΦΑΛΗ ΧΩΡΑ Μόνο μια Κυβέρνηση Τεχνοκρατών μπορεί να απαιτήσει ένα Ευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Από το 1985 ή έστω το 1990 με το τέλος του διπολισμού η Ελλάδα ανακτώντας την κεντρικότητα της, την ευτοπία της, μπορούσε να αναδειχθεί παγκοσμίως σε πρότυπο ευημερίας και ανάπτυξης.

ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

Τα λεφτά,τα λεφτά

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε ξενοδοχείο της Ερέτριας για τον Καλλικράτη. Την ημερίδα διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Παρευρέθησαν επικεφαλής συνδυασμών και δημοτικοί σύμβουλοι από όλη την Εύβοια.

Ερώτηση

Ο κύριος που ρώτησε αν θα πληρώνετε αν γίνει αντιδήμαρχος απο ποιό δήμο είναι;
΄

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ

Oπως του απάντησαν μόνο χαρτονομίσματα όπως τα παρα κάτω μπορεί να πάρει:

Η απουσία Μπαζώτη






ΜΠΑΖΩΤΗΣ:Άλλη όρεξη δεν είχα!!!!!

Σημ.διαχ. Είναι αγένεια να μην παραβρίσκεσαι στην ορκομωσία του φίλου σου,ειδικά όταν παραλαμβάνει απο σένα.Δεν πιστεύω να έγινε καμιά παρεξήγηση στη Γαλλία και να κόψατε και την καλημέρα.Πλάκα θα έχει!!!!!

Παραιτείται ο Θανάσης Καλαβρής;


Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου Σερβιτόρου της Εύβοιας ο Θανάσης Καλαβρής είναι αποφασισμένος να υποβάλλει την παραιτησή του και να μην μετέχει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι το οποίο κυκλοφορούσε σαν φήμη το τελευταίο διάστημα.
Η απουσία του αρχηγού του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Διρφύων Μεσσαπίων,ελπίζουμε όχι εντελώς απο τα πολιτικά πράγματα, σίγουρα θα κάνει πιο φτωχό το Δ.Σ.
Η παραίτηση του Θ.Κ. δρομολογεί εξελίξεις στον συνδυασμό του και στο Δ.Σ.
Λογικά αρχηγός της ήσσονος αντιπολίτευσης αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους Σπύρος Ραπτάκης.Η Σταυρούλα Γραμματικόγιαννη παίρνει θέση στο Δ.Σ. ακόμα κι χάσει την ένσταση που έχει υποβληθεί εναντίον της.Σε περίπτωση,πολύ δύσκολο,που παραμείνει η απόφαση του πρωτοδικείου παίρνει θέση στο Δ.Σ και η Φανή Ψαθά.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

11888

Τελευταία ένσταση



Και μια ένσταση τελευταίας στιγμής είναι αυτή του Γιάννη Σταθάκη εναντίον της κυρίας Γραμματικόγιαννη και του συνδυασμού Καλαβρή. Ο κύριος Σταθάκης πριν τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου είχε ανακοινωθεί και θεωρείτο σίγουρα εκλεγμένος .
Αφορά την 10 έδρα που έχασε ο κ. Μπουροδημος στα Μεσσάπια την οποία έδρα πήρε η κυρία Γραμματικόγιαννη. Αυτή η αλλαγή θα έχει και τις ανάλογες ανακατατάξεις στη Δίρφυ μιας και οι έδρες είναι συγκεκριμένες.16-8-2 και η μία περιπετειώδης έδρα της κυρίας Φούρλη.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ιωάννης Ζαμπετάκης: "Τι Ασωπός...τι Ευβοϊκός"

Μισές αλήθειες

Aυτό το μέλλων επιφυλλάσουν στα παιδιά μας



μεσω http://apneagr.blogspot.com/

Ως Σάββατο στις 12 τα μεσάνυχτα οι ενστάσεις


Δέκα ενστάσεις έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Συγκεκριμένα για διαφόρους λόγους ανά δήμο έχουν υποβάλλει ένσταση. Δήμος Δυρφίων οι Γιώργος Κουλιάκης, Μαρία Φουρλή, Δημήτρης Πανταζής και Κώστας Σπαθής( και οι τρείς μαζί). Στο Δήμο Μαντουδίου οι Ανδρέας Χατζής, Στάθης Λιαγκάκης, Σωτήρης Λιάσκος, Αλέκος Κεντρής. Στο Δήμο Σκύρου οι Μαντζουράνα Τραχανά, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Δημήτρης Αγγελής. Στο Δήμο Αιδηψού ο Ηλίας Πετσής. Η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων λήγει αύριο Σάββατο στις 12 τα μεσάνυχτα
http://eviatop.blogspot.com/

O Μανώλης Γλέζος στην Χαλκίδα


Ο πορθμός, το περιοδικό manifesto & οι εκδόσεις Στοχαστής
σας προσκαλούν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στις 7:00 μ.μ.,
στην παρουσίαση του βιβλίου
του Μανώλη Γλέζου
Εθνική Αντίσταση 1940-1945
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Λουκάς Αξελός,
συγγραφέας,, υπεύθυνος των Εκδόσεων Στοχαστής
και ο Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας
Για το έργο του θα μιλήσει και ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα της ΔΗΚΕΧ, Αβάντων 50.
βιβλιοπωλείο πορθμός, τηλ. 22210 62626 - www.manifestomag.gr

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Που πάμε;

Για να μη ξεχνιόμαστε!!!

Σύνταγμα της Ελλάδας
Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ - Βασικές διατάξεις
ΤΜΗΜΑ Α΄
Μορφή του πολιτεύματος
Άρθρο 1
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.


ΤΜΗΜΑ Δ΄
Ακροτελεύτια διάταξη
Άρθρο 120
1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Αίτηση επανεξέτασης


Την τελευταία ημέρα των ενστάσεων κατατέθηκε και αίτηση επανεξέτασης για το τοπικό συμβούλιο των Πολιτικών.Έδρα διεκδικεί με αίτηση του ο συνδυασμός του κ.Ψαθά.

Μπάχαλο με το χιόνι


Για άλλη μια φορα το γνωστο μπαχαλο με το πρωτο χιονι
Τωρα θα γινουμε παλι εμεις οι κακοι που κατηγορουμε το Δημο και τις υπηρεσιες.
Δεν εχουμε τιποτα με κανεναν ιδιως με τους υπαλληλους όμως αυτή η κατασταση είναι τελειως απαραδεκτη
Δεν μπορουμε να λεμε ότι εχουμε τουριστικη περιοχη και να παρουσιαζουμε αυτην την εικονα τετοιες μερες…ειμαστε τουλαχιστον απαραδεκτοι….
Το προβλημα είναι όπως παντα στην οργανωση η οποια είναι ανυπαρκτη
Χωρις σχεδιο χωρις τιποτα παντα.
Ειχαμε γραψει σε αναρτηση μας για το χιονι που θα επεφτε στη στενη βαση της προγνωσης της Ε.Μ.Υ
Τι εγινε? Απολτως τιποτα …λες και δεν το ξερουνε το προβλημα που θα δημιουργηθει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ sfiga

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ



Σχετικά με το χάλι στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας
Στο Α.Τ.Ε.Ι.(=ας πούμε) χαλ(ια)κίδας επικρατεί ένα ΜΠΑΧΑΛΟ, σας παραθέτω μερικες φωτογραφίες....
θα δείτε που σπουδάζουμε και ζούμε παράλληλα

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://dirfyspress.blogspot.com/

ΟΥΠΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΝΕΣΕ

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Athens 15 dec10 - molotov party

Βίντεο με τις ψιλές που αρπαξε ο Χατζηδάκης σήμερα

Ποιός θα τον ήξερε;

Όποτε έχει χιόνι η Στενή και πλακώνουν όλα τα κανάλια,τσουπ, ποιοί μοστράρουν και κάνουν δηλώσεις; Ο δήμαρχος Διρφύων και το επιτελείο του.Αυτό γίνεται απο την αρχή της ανάληψης δημαρχίας απο τον νυν δήμαρχο।

Ο οποίος προεκλογικά έβγαινε στις ομιλίες του και έλεγε ότι έκανε διάσημη την Στενή।

Ποιά Στενή έκανες διάσημη δήμαρχε; Αν δεν ήταν η Στενή ποιός θα σε ήξερε;

Απο τον ανταποκριτή σας στη Δίρφυ ΣΑΚΑΙΤΣΑ

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΤΕΙ


Η κοινωνία μας μπαίνει πλέον σε καταστάσεις ανθρωποφαγίας Σύμφωνα με καταγγελία του ΚΚΕ (εδω) η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ αφήνοντας χωρίς ρεύμα १०००० φοιτητές που σπουδάζουν εκεί και ३०० που μένουν απο ρεύμα και θέρμανση।Οι φοιτητές έκαναν συλλαλητήριο την ίδια μέρα αλλά όπως αντιληφθήκαμε κανείς απο τα κατά άλλα λαλίστατα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε।
Αποψή μας ότι είναι η ώρα που πρέπει η τοπική κοινωνία να στηρίξει δυνατά τα προβλήματα
των ΤΕΙ το οποίο κάποιοι δυστυχώς τα οδηγούν σε συνεχή απαξίωση.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μια ένσταση


Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται στα πολιτικά στέκια μία και μόνο θα είναι η ένσταση.Αφορα την θέση της κυρίας Γραμματικόγιαννη του συνδυασμού Καλαβρή την οποία διεκδικεί ο κύριος Κουλιάκης απο τον συνδυασμό του Ψαθά.
Απο την πλευρά της Δίρφυς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν αναμένεται ένσταση ούτε απο κάπου αλλού, άγνωστο γιατί.Οι ενστάσεις θα εκδικαστούν πιθανώς μέσα στον Ιανουάριο.

Οι ενστάσεις


Η απόφαση του πρωτοδικείου έβαλε πολλούς να πάρουν το κομπιουτεράκι και να κάνουν υπολογισμούς.Το σίγουρο είναι ότι έχει 8 έδρες ο Ψαθάς και 2 ο Καλαβρής και όχι 7 και 3.Ο Ψαθάς εχει 4 έδρες απο την πρώτη και 4 απο την δεύτερη κατανομή.Ο τρίτος συνδυασμός δεν παίρνει έδρα στην δεύτερη κατανομή.Με τα αδιάθετα του Ψαθά στη Δίρφυ οι σύμβουλοι εκεί είναι 6-3 και όχι 7-2.Ο Μπουροδήμος δικαιούται 10 έδρες στη Μεσσαπία και όχι 9.
Αν και εφόσον γίνει η ένσταση απο κάποιον ή κάποιους υποψήφιους απο το συνδυασμό Ψαθά στη Δίρφυ ισχύουν τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.
Απο ότι ακούμε πάντως απο αυτή την πλευρά μάλλον δεν υπάρχει διάθεση για ένσταση.
Οπότε οι αλλαγές άναμένονται μόνον στη Μεσσαπία.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πολλοί καυγάδες


Όσοι επισκέφτηκαν τοΣαββατοκύριακο την Στενή έμπλεξαν στο κυκλοφοριακό με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς καυγάδες και πολλά νεύρα.Ο καθαρισμός του δρόμου δεν έγινε όπως έπρεπε με αποτέλεσμα ούτε πάρκιν να υπάρχει αλλά να δυσκολεύεται σε πολλά σημεία η διέλευση δυο αυτοκινήτων μαζί.Αποτέλεσμα να αναγκάζονται πολλοί να κάνουν όπισθεν με τα γνωστά άσχημα αποτελέσματα.
SAKAITSAS

Σημ.Η φωτογραφία είναι απο το steniotis.blogspot.com

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΑΝΕ ΚΙ Η ΜΥΓΑ ΚΩΛΟ



'Οταν ήσουν και θα ξαναείσαι δημοτικός σύμβουλος επειδή εκλέγηκες μάλλον θα έπρεπε να ήσουν πιο προσεκτικός φιλαράκι.Δεν είναι σωστό να απειλείς τον κόσμο.Κόφτο.

Phantom of the Opera

Και μια ψιλοτσόντα.Έτσι για να ανεβάσουμε την επισκεψιμότητα


eliana-franco-prisoner-soho
Ανέβηκε από EgotasticMedia. - Βρείτε περισσότερα καυτά, ερωτικά βίντεο.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Για όσους έχουν να λαμβάνουν......


Οι υποσχέσεις είναι πάντα της μόδας αλλά βγαίνουν σε περισσότερα χρώματα κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές. Αυτές οι προεκλογικές είναι δημόσιες υποσχέσεις. Δεσμεύεσαι δηλαδή μπροστά σε πολύ κόσμο, όχι αστεία.

Τις προεκλογικές υποσχέσεις δεν τις πιστεύει κανείς. Είναι όμως πάντα χρήσιμες για να κατηγορείς μετά αυτό που βγήκε και να λες όλοι ίδιοι είναι. Κι άμα αυτό που βγήκε δεν το ψήφισες έχεις το πλεονέκτημα του εγώ-σας-τα-λεγα. Άμα το ψήφισες έχεις το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του μας-εξαπάτησαν.

Και λες έτσι είναι οι πολιτικοί, όλο θα και υποσχέσεις. Κι ανοίγεις την τηλεόραση και παίζει πάλι το Μαυρογιαλούρο. Που επιβάλλεται σε αυτή την περίσταση όπως ο Ντίκενς τα Χριστούγεννα και ο Βαραββάς τη Μεγαλοβδομάδα. Που απορώ πώς δε βαρέθηκες πια τόσο ασπρόμαυρο Κωνσταντάρα, μα θα μου πεις όταν τον χρωμάτισαν όλο τον τρελοπενηντάρη έκανε. Και άλλωστε ο Μαυρογιαλούρος είναι πάντα επίκαιρος. Μα δεν υπάρχει και τίποτα που δεν το θεωρείς επίκαιρο. Και τις βάτες ακόμα που τις είχες για ξεπερασμένες πήγες και τις ξανάφερες στη μόδα, επίκαιρες τις έκανες κι αυτές.

Αλλά να πάμε λίγο και στις υποσχέσεις τις απολιτίκ, που εκεί ποντάρεις λίγο περισσότερο γιατί τον έχεις απέναντι τον άλλον άνθρωπο και σε κοιτάει. Μόνο που η τήρηση της υπόσχεσης ούτε εδώ είναι πολύ πιθανή. Γιατί αφού χρειάζεσαι να λάβεις υπόσχεση σημαίνει πως δεν έχεις και πολλή εμπιστοσύνη. Και με πιάνει μια προθυμία να σε δικαιώσω αφού δε μ’ εμπιστεύεσαι.

Οι υποσχέσεις κυκλοφορούν και σε μορφή όρκου. Εκεί ανακατεύεις και τα όσια και τα ιερά του καθενός, που έχουν μεγάλη γκάμα. Ό,τι αγαπάει τέλος πάντων τον βάζεις να επικαλεστεί, μπας και τον δέσεις έτσι με ντροπή ή τρόμο. Γιατί είναι τα καλύτερα όπλα αυτά, σαν ομηρία ένα πράμα.

Την υπόσχεση τη λένε και τάξιμο, και κάτι θρησκευτικό μού κάνει αυτό. Μπορεί και να με επηρεάζει που για την περίσταση φοράνε στους λαγούς τα πετραχήλια. Υπάρχει και μια συμβουλή βέβαια, να μην τάζεις κεριά και κουλούρια σε αγίους και παιδιά αντιστοίχως. Που αν κατάλαβα καλά, εννοεί ότι μετά θα σε ζαλίσουν να τους κάνεις το χατίρι. Και για τα παιδιά να το καταλάβω, αλλά εκεί με τους αγίους το χάνω λίγο, γιατί μάλλον κάποια μεταφυσική εμπειρία εννοεί κι εμένα κάτι τέτοια με μπερδεύουν.

ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Φεγγάρι , μισοφέγγαρο….

Φεγγάρι , μισοφέγγαρο, σα φέτα από καρπούζι
Και σα χαμόγελο μικράς που βγαίνει από τζακούζι
Και κρέμεσαι στον ουρανό εν μέσω της νυκτός
Σαν λάμπα σ’ οίκο ανοχής που μένει ανοιχτός.

Και μέσα στ άστρα βρίσκονται οι ουράνιες πουτάνες
Αστραφτερές σα γκέισες ή σαν Αγγέλων μάνες
Κι εμείς της νύκτας βροχερής, μοναχικοί διαβάτες
Μες το μπουρδέλο μπαίνουμε , του ουρανού πελάτες

Κι εσύ φεγγάρι που κοιτάς και είσαι Φαναράκι
Ετούτων των Χριστούγεννων τ’ ερωτικό Βραδάκι
Και λαμπυρίζεις σιωπηλό, νυχτερινός λωτός
Φεγγάρι που χαμογελάς σα μια σχισμή φωτός

Σελήνη , Καρπουζόφλουδα σ’ ουράνιο μποστάνι
Δείξε και λίγο στους αμνούς που μένουμε στη στάνη
Και όλο κοντοστεκόμαστε στο χείλος της απάτης
Μια δόση απ’ τα μελλούμενα ,μια γεύση της αγάπης……

ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ

Θα γίνει οικολογική η σκουριά;


Ξέρετε πόσο οικολογική θα γίνει η σκουριά της ΛΑΡΚΟ, μόλις ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση; Βάζουμε στοίχημα πως η Μπιρμπίλη θα ξεχάσει την ρύπανση, ώστε να μην στενοχωρήσει τον επενδυτή σωτήρα!
eviatop.blogspot.com

Zει ο άνθρωπος και με δηλητήριο;


Επιστήμονες αμφισβητούν την πολυδιαφημισμένη ανακάλυψη, από την NASA, μικροβίων που χρησιμοποιούν αρσενικό, δηλητήριο για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς, ως δομικό λίθο για το γενετικό υλικό τους.

Τα παράξενα βακτήρια, από το βυθό λίμνης στην Καλιφόρνια, χαιρετίστηκαν από τους επιστήμονες της NASA σαν απόδειξη ότι είναι πιθανό να υπάρχει ζωή αλλού στο Σύμπαν. Αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι μικροβιολόγοι και μοριακοί βιολόγοι αμφιβάλλουν.


Κύριε διαχειριστά του blog
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι επιστήμονες αμφισβητούν ότι μπορεί να υπάρξει είδος ζωής που χρησιμοποιεί αρσενικό.Εδω εγω ζω 30 χρόνια στη Μεσσαπία κι ακόμα είμαι μια χαρά. Όσο για την προηγούμενη αναρτησή σας καλό το black χιούμορ που κάνετε!

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Οικολογική ευαισθησία



Διαβάζουμε στο: www.skai.gr
Σε 7 περιοχές της κεντρικής Εύβοιας έχουν εντοπίσει κάτοικοι και φορείς της περιοχής να λειτουργούν παράνομες χωματερές επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.
Έχουν εντοπιστεί από τα Ψαχνά μέχρι την περιοχή Τριάδα και στις κοινότητες Κοντοδεσπότι, Παγώντας και Άκραι.
Σύμφωνα με τα μέλη των φορέων, οι παράνομες χωματερές έχουν και επικίνδυνα υλικά από εξορύξεις. Ενημέρωση για τα προβλήματα έχει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Αυτά τα χωριά που έχουν τόσο σοβαρό πρόβλημα το σίγουρο είναι ότι θα ψήφιζαν κάποιον υποψήφιο δήμαρχο με ....μεγάλη οικολογική ευαισθησία για να προστατέψει την ζωή των ίδιων και των παιδιών τους.Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ
ΤΡΙΑΔΑ 1 :69,44%
ΤΡΙΑΔΑ 2 :66,98%
ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ:70,18%
ΠΑΓΩΝΤΑΣ :65,28%
ΑΚΡΕΣ :92,86%

Οπότε όπως έκρινε και το αλάθητο αισθητήριο του κυρίαρχου λαού η ζωή τους στα χέρια του κυρίου Μπουροδήμου!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου αλλα αναμένονται πολλές ενστάσεις


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αύριο κιόλας θα υποβληθούν οι πρώτες ενστάσεις για επαναξέταση.
Πρώτη ένσταση η μη εκλογή της κυρίας Φούρλη και η κενή θέση στο Δ.Σ.και οι 26(απο 27) έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεύτερη ένσταση η απώλεια μιάς έδρας απο τον Κύριο Ψαθά.Είχε κερδίσει 4 έδρες απο την πρώτη κατανομή και άλλες 4 απο την δεύτερη.
Τρίτη ένσταση η εκλογή 7 δημοτικων συμβούλων του κ.Μπουροδήμου απο την Δίρφυ.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μεγάλη περιέργεια για το σκεπτικό αυτών των αποφάσεων.


Ποιοί εκλέγονται:

Περιφέρεια Διρφύων: Λάμπρου Γιώργος, Μάλλιαρης Θανάσης, Μπαρσάκης Βασίλης, Κούκουρας Νικόλαος, Τζάθα Γεωργία, Μελά Βάσω και Βλάχος Χρήστος.
Περιφέρεια Μεσσαπίων: Λαφαζάνης Γιώργος, Κατσίκα Ανθούλα, Πολυζώης Κώστας, Κουλοχέρης Ανδρέας, Λύρας Λευτέρης, Τσατσαρώνης Γιάννης, Κοντάκης Νίκος, Παράκατης Αποστόλης, Σιλιβάκος Γιάννης.

Απο το συνδυασμό Ψαθά:

Περιφέρεια Διρφύων: Ντούρμας Γιώργος, Μπασινάς Θανάσης.
Περιφέρεια Μεσσαπίων:Ψαθάς Γιώργος, Μύταλα Ευαγγελία, Μυλωνάς Λευτέρης, Χασάνδρας Νίκος και Ράζος Γιάννης


Απο το συνδυασμό Καλαβρή:

Περιφέρεια Διρφύων: Κανένα
Περιφέρεια Μεσσαπίων: Καλαβρής Θανάσης ,Ραπτάκης Σπύρος και Γραμματικόγιαννη Σταυρούλα.

Απο τον συνδυασμό της κυρίας Φούρλη:Κανένας

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΤΟΥ ΜΠΑΖΩΤΗ;






Λίγες μόνο ημέρες έμειναν για την αλλαγή του χρόνου η οποία θα σημάνει και την συγχώνευση των δήμων Διρφύων και Μεσσαπίων και την ανάληψη της διοίκησης του νέου δήμου απο τον κ.Μπουροδήμο.
Η φήμη του σαν επιτυχημένος δήμαρχος που κυκλοφορούσε προεκλογικά ειδικά στα χωριά του Δήμου Μεσσαπίων ήταν ένας απο τους λόγους που του έδωσε την νίκη στις πρόσφατες εκλογές οπότε φτάνει και η ώρα που πρέπει να το αποδείξει.
Η άποψη που εκφράζουν κάποιοι για καμένη γη απο την σημερινή δημοτική διοίκηση πρέπει να τεκμηριωθεί απο τον καινούργιο δήμαρχο για να του δωθεί ανάλογη πίστωση χρόνου για την επίλυση των προβλημάτων. Αν πάλι τα προβλήματα δεν είναι τόσα πολλά και παραλαμβάνει ενα δήμο χωρίς πολλά προβλήματα κι αυτό επίσης πρέπει να ειπωθεί ούτως ώστε να μην αδικηθεί η ως τώρα Δημοτική Αρχή του κυρίου Μπαζώτη.


Σε πρώτη φάση τρια είναι τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Μεσσαπίας:




ΠΡΩΤΟΝ:Το σημαντικότερα πρόβλημα που απο πολλούς θεωρείται ζήτημα ζωής και θανάτου.Το νερό και η μόλυνση του περιβάλλοντος.Όλοι περιμένουν απαντήσεις,μετά την απαιτούμενη απο όλους επίλυση του προβλήματος, απο τα πιο υπέυθυνα χείλη που δεν είναι άλλα απο αυτά του δημάρχου.
Πόση ζημια έχει γίνει ως τώρα στην υγεία των κατοίκων;
Ποιός ευθύνετα;

Τι πρόκειται να γίνει με τα αγροτικά προιόντα;
ΔΕΥΤΕΡΟ: Είναι αλήθεια όσα λέγονται για το προσωπικό του Δήμου;
Ποιό το μέλλων των συμβασιούχων;

Τι θα γίνει με τους απλήρωτους υπαλλήλους;
ΤΡΙΤΟ:ΠΌσο μεγάλο είναι το χρέος του Δήμου Μεσσαπίων;
Αληθεύουν όλα αυτά τα εκατομμύρια που ακούγονται η είναι υπερβολές;