Σελίδες

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η ευρωπαϊκή υποκρισία για τους πρόσφυγες

Δεν τα κατάφερε ο Ηρακλής

Στο 0-0  έμεινε ο Ηρακλής Ψαχνών στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Football League 2 στον εκτός έδρας αγώνα που έδωσε στον Πύργο με τον Πανηλειακό.Ο Ηρακλής δεν έδειξε το πρόσωπο που δείχνει στους εντός έδρας αγώνες και έτσι αρκέστηκε στον 1 βαθμό πέφτοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω απ΄ τη Κόρινθο που σκαρφάλωσε στη κορυφή.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Δυναμιτίζουν το κλίμα. Μεγάλες οι ευθύνες τους.

Σε δύσκολη θέση φέρνουν την νέα Δημοτική Αρχή καθημερινώς ορισμένοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλιοι της συμπολίτευσης κατά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές καθώς και ένας δύο εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και μάλιστα ο ένας με θεσμική θέση οι οποίοι σε συζητήσεις τους στην κυριολεξία επιτίθενται στους Δημοτικούς Υπαλλήλους της ΔΗΚΕΜΕ φθάνοντας έως σημείου να τους αποκαλούν δημόσια "τεμπέληδες" και να δημιουργούν εντυπώσεις επισφάλειας των θέσεων εργασίας τους. Μάλιστα η συμπεριφορά αυτών των κυρίων μεταφέρθηκε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ο κος Χασάνδρας πολύ σωστά έθεσε το θέμα αυτό υπόψιν του Δημάρχου κου Μπουροδήμου. Θέμα το οποίο άπτεται της παραπολιτικής και της δημιουργίας εντυπώσεων τόσο απέναντι στην τοπική κοινωνία αλλά και να χαϊδεύονται αυτιά "πελατών" των συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων γεγονός που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις τους απέναντι σε "πελάτες τους" τις οποίες μας μετέφεραν οι ίδιοι και από τους οποίους ζητούν υπομονή γιατί όπως τους λένε "με την πρώτη ευκαιρία" θα σας πάρουν για δουλειά.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Φωτογραφία από την χιονισμένη "Ράχη"!

Πυκνό είναι το χιόνι που πέφτει από νωρίς το πρωί στην θέση Ράχη στα ορεινά της Στενής.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Jerzy Truszkowski "Τρόικα στο Χιόνι"
Στην επικαιρότητα μία από τις λέξεις που κυριαρχούν είναι η τρόικα, που έχει αφηνιάσει και ζητάει όλο και σκληρότερα μέτρα κι αμέσως μόλις έντρομοι οι υπουργοί μας συμμορφωθούν, η τρόικα κάνει ρελάνς στον εαυτό της, κατά παράβαση κάθε χαρτοπαιχτικής δεοντολογίας, και ζητάει τρίδιπλα. Η λέξη τρόικα λοιπόν είναι δάνειο από τα ρώσικα μάλλον μέσω των γαλλικών. Στα ρώσικα, τρόικα είναι το αμάξι ή το έλκηθρο που το σέρνουν τρία άλογα, είναι όμως και το τριάρι στα χαρτιά. Μεταφορικά, πήρε τη σημασία της ομάδας τριών ατόμων που ασκούν από κοινού κάποια εξουσία.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

H AΠΑΓΩΓΗ

Ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο για Αθήνα.


Δεν κινείται τίποτα.

Ξαφνικά, ένας άνδρας του χτυπάει το τζάμι. Ο οδηγός κατεβάζει το παράθυρο:

- Τι συμβαίνει;

- Τρομοκράτες απήγαγαν τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου και ζητούν 10 εκατομμύρια ευρώ για λύτρα.

Αλλιώς θα τον λούσουν με βενζίνη και θα τον κάψουν ζωντανό. Πηγαίνουμε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και

μαζεύουμε από τους οδηγούς ό,τι μπορεί να δώσει ο καθένας.

Και το νέο όριο για το Cr(VI) στο νερό…



τις 15.1.2011 επιβεβαιώθηκε ότι έλεγα στην real news από τις 15.8.2009 (!!!) για την τοξικότητα του εξ. χρωμίου
Εφημερίδα Ημερησία, στήλη “Τροφο-(α)ρυθμοί”, 22.1.2011


Tου Γιάννη Zαμπετάκη
izabet@chem.uoa.gr



Μάθαμε πώς υπολογίζεται η τοξικότητα του Cr(VI) ανάλογα με την πληθυσμιακή ομάδα. Τα παιδιά 0-2 ετών είναι 10 φορές, ενώ τα παιδιά 2-16 χρονών είναι 3 φορές πιο ευαίσθητα, αντίστοιχα, από την ομάδα 16-70 χρονών! Στην Καλιφόρνια, ο στόχος είναι τέτοιος ώστε να έχουν μόνο ένα καρκίνο ανά...
1.000.000 κατοίκους.


...θα είναι 0.02 μg/l. Όχι στην Ελλάδα αλλά στην Καλιφόρνια. Αυτή τουλάχιστον θα είναι η τελική πρόταση του οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος (EPA) στην Καλιφόρνια. Για την Ελλάδα δεν ξέρουμε ακόμη. Αλλά μετά την ημερίδα που διοργάνωσε το ΥΠΕΚΑ στις 15.1.2011, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την τοξικότητα του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.
Η Επιστήμη μίλησε!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Μόνος στην κορυφή ο Ηρακλής Ψαχνών


Ο Ηρακλής Ψαχνών είναι, πλέον, η ομάδα που οδηγεί την κούρσα στο νότιο όμιλο της Football League 2. Το συγκρότημα της Εύβοιας επιβλήθηκε εύκολα 2-0 των Χανίων στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της έδρας. Έτσι, διατηρήθηκε στην κορυφή αφού η Ρόδος, με την οποία ισοβαθμούσε, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Παναιγιάλειο στο ντεμπούτο του Γιώργου Σκαρτάδου στην τεχνική της ηγεσία.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ «ΚΑΘΑΡΟΥ» - «ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ

ΑΘΑΝ. ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ Ι.Τ.Α.Π

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, την αποκάλυψη τις αιτίας για την «τραγωδία του Ασωπού και τις Μεσσαπίας» στην Βοιωτία, Αττική και την κεντρική Εύβοια, το ποιο βασικό και στοιχειώδες αίτημα παραμένει ανικανοποίητο. Ενώ τα πράγματα στο πεδίο, που αφορούν την εξουδετέρωση των περιβαλλοντικών παρανομιών, έχουν παγώσει .

Από την μια: Η «τοξική επιβάρυνση» του κόσμου συνεχίζεται . Διότι συνεχίζεται, σε πολλούς τόπους μας , η άντληση, η διανομή και χρήση των τοξινομένων υπόγειων υδάτων σαν «νερό για ανθρώπινη χρήση». Οι δυο υδρευτικοί υπόγειοι υδροφορείς (φορέας 07-24 Κεντρ. Εύβοιας και 07-22 «Ασωπού») τεκμηριωμένα πλέον, είναι σοβαρότατα Μολυσμένοι και Ρυπασμένοι με «τοξικό μείγμα» βιομηχανικών αποβλήτων που περιέχουν βαρέα μέταλλα και ανιόντα και πλείστα όσα οργανικά τοξικά χημικά (μεταξύ των οποίων το εξασθενές χρώμιο).

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Συνδιάσκεψη για το εξασθενές χρώμιο στο νερό

Το Υ.ΠΕ.Κ.Α., μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργανώνει επιστημονική συνάντηση εργασίας για το θέμα του εξασθενούς χρωμίου στο νερό, στην Αθήνα, στις 15 Ιανουαρίου 2011.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Κας ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ


Η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κυρία Γερακούδη, αφού αποφάσισε (493/54/5-1-2011) χωρίς καμία αιτιολόγηση την επ' αόριστον αναστολή των διαδικασιών απομάκρυνσης των τοξικών αποβλήτων από τη Μεσσαπία, τηρεί πλέον σιγή ιχθύος.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΟΠΩΣ ΗΞΕΡΑΝ Η ΟΠΩΣ ΒΡΗΚΑΝ;

Η έντονη(sick) αντίδραση, τόσο για το νερό της Τριάδας όσο και με το θέμα του λεωφορείου, απο τους κατοίκους της Μεσσαπίας σίγουρα ..εξέπληξε τους Δίρφυους δημοτικούς συμβούλους του κ.δημάρχου,μάλλον όχι ευχάριστα,επεδή δεν είχαν μάθει έτσι.Η ...τάξη στη Δίρφυ ήταν απόλυτη ακόμα και στα καφενεία.Παντού υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι.... κατακεραύνωναν  λεκτικά τους αντιρρησίες και την παραμικρή αμφισβήτιση.
Ακόμα και τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονταν χωρίς .....ιδιαίτερη αντίδραση απο την αντιπολίτευση.Η ελάχιστη παρουσία του φιλοθεάμονος κοινού στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν ήσυχη και φίλα προσκείμενη στην πλειοψηφία.

To δυστύχημα της Εύβοιας

Στο βιβλίο συμβάντων καταγράφηκε τελικά το θανατηφόρο δυστύχημα ενός ανασφάλιστου εργάτη σε...


ιδιωτικό λατομείο, το οποίο φαίνεται να λειτουργούσε μέσα στο μεταλλουργείο της περιοχής.

Ήταν ή δεν ήταν ασφαλισμένος ο άτυχος μεροκαματιάρης; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου στους υπεύθυνους του λατομείου.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας: «Το θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ επιβεβαιώνει το καθεστώς ασυδοσίας που απολαμβάνει η κρατική επιχείρηση»

Η ΛΑΡΚΟ αναδεικνύεται και με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα για άλλη μια φορά –αν και κρατική επιχείρηση- ως τον υπ’ αριθμό ένα παράγοντα ανεξέλεγκτης και ασύδοτης δράσης στην Εύβοια.



Να θυμίσουμε κάποια βασικά γεγονότα :



Εδώ και δεκαετίες ρυπαίνει με τοξική σκουριά τον Ευβοϊκό Κόλπο και με την επίσημη άδεια της –κάθε- ελληνικής Κυβέρνησης.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Του Έλληνα ο τράχηλος μπάρα δεν υποφέρει!

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των πολιτών που αντιδρούν στην πληρωμή διοδίων. Εκατοντάδες πολίτες άνοιξαν πάλι την περασμένη Κυριακή τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων, αν και το σωστό θα ήταν να τις βγάλουν και να τις πάρουν μαζί τους - οι υπεύθυνοι θα τις αντικαταστήσουν μια, δυο, τρεις φορές, μετά θα βαρεθούν και θα περνάμε όλοι αέρα.

Μοντέρνοι τρόποι μεταφοράς

Επειδή ζούμε την εποχή Δ.Ν.Τ κι επειδή τα οικονομικά ακόμα και των Δήμων είναι περιορισμένα προτείνουμε  εναν νεο οικονομικό τρόπο μεταφοράς ειδικά μαθητών που εδω που τα λέμε και σιγά το βάρος,μικρά παιδιά είναι.
Μιλάμε ότι το εργαλείο πάει σφήνα.Τι λεωφορεία και μαλακίες!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


O Τάσος Λιάσκος  μετά απο πολύ καιρό έκανε δημόσια εμφάνιση.Eίναι στα Θεοφάνεια στη Χαλκίδα.
Αυτό είναι....δεν έχει άλλο κείμενο!

Η φωτο και η ιδέα είναι απο το eviatop.

Το τέλος του «τέλους της ιστορίας»

Από το "Δρόμο" 31/12/2010



Το ζοφερό έτος 2010, κατά κάποιον τρόπο, άρχισε τρία χρόνια πριν. Την άνοιξη του 2007.

ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011.ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ


Θεοφάνεια στην Κερατέα
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Δείτε τα πιο νέα video.

TVXS

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τι λέει ο σύλλογος Γαία την αναστολή απομάκρυνσης των τοξικών αποβλήτων

Την Τετάρτη 5-1-2011, πριν δηλαδή καλά-καλά ορκιστεί και αναλάβει τα καθήκοντά της η νεοδιόριστη Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κα Καλλιόπη Γερακούδη, πρόλαβε (!) και εξέδωσε την υπ' αριθμ. 493/54/5-1-2011 απόφασή της, δια της οποίας αναστέλλει επ' αόριστον τη δημοπρασία για τη συλλογή και απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή της Μεσσαπίας.


Χωρίς καν την απαιτούμενη εισήγηση αρμόδιας επιτροπής και χωρίς καν αιτιολόγηση, αποφάσισε η κα Γερακούδη να μην υλοποιηθεί το έργο και να παραμείνουν τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα στη θέση τους, διαγράφοντας διά μιας τις σχετικές αποφάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες προέβλεπαν τα εξής:

α) Ένταξη του έργου (κόστους 700.000 ευρώ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013" (Α.Π. 8337/8-11-2010).

β) Διακήρυξη Προκήρυξης για την επιλογή αναδόχου (Α.Π. 101615/8865/8-12-2010).

γ) Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και ανάθεσης του έργου (Α.Π. 107943/9514/29-12-2010).
Πότε άραγε ενημερώθηκε και μελέτησε το θέμα η κα Γερακούδη, ποια όργανα συμβουλεύτηκε, κατά πόσο έλαβε υπόψη της το εύλογο σκεπτικό και τις ευσυνείδητες προσπάθειες της απελθούσας Περιφερειάρχου, κας Αικατερίνης Διαμαντοπούλου, κατά πόσο δόθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης επί του θέματος στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, κο Κλέαρχο Περγαντά;
Ο χρόνος και ο τρόπος της συγκεκριμένης ενέργειας της κας Γερακούδη δείχνουν ότι πρόκειται για προειλημμένη απόφαση, με έντονο το χαρακτήρα της αυθαιρεσίας, η οποία στρέφεται ευθέως κατά της υγείας των κατοίκων της Μεσσαπίας και οπωσδήποτε κατά του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Houston, We've Got a Problem

Kάτι δεν μου πάει καλά!
ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΝ:

Επιτροπή απογραφής και πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

α) Λαφαζάνη Γεώργιο, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας ως πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Παράκατη Απόστολο, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας.
β) Λάμπρου Γεώργιο, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, με αναπληρωτή την Κατσίκα-Λαφαζάνη Ανθούλα, δημοτική σύμβουλο της πλειοψήφίας.
γ) Χασάνδρα Νικόλαο, δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, με αναπληρωτή τον Ντούρμα Γεώργιο, δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας.
δ) Κουλιάκη Κων/νο δημοτικό υπάλληλο ΠΕ1/Α/Δ/κος-Οικ/κος, Διευθυντής ΔΟΥ
ε) Ντούρμα Χαράλαμπο, δημοτικό υπάλληλο ΔΕ1/Α/Δ/κος, προϊστάμενος ΤΟΔ
στ) Καραδήμο Κών/νο, δηημοτικό υπάλληλο ΤΕ/Γ/Οικ/κου-Λογιστικού, αρμόδιος για το διπλογραφικό
ζ) Τσαμπάση Άννα, δημοτική υπάλληλο ΤΕ17/Γ/Λογιστικού, αρμόδια για το διπλογραφγικό
η) Κουτσαυλή Αθανάσιο, δημοτικό υπάλληλο ΔΕ1/Α/κος, πρώην δημοτικό ταμία Διρφύων
θ) Αραμπατζόγλου Μαρία, Δημοτική υπάλληλο ΠΕ1/Γ-Οικονομολόγο, πρώην δημοτικό ταμία Μεσσαπίων
ι) Μπουνάνου Ελένη, δημοτική υπάλληλο ΤΕ3/Α/ Τεχν.Πολιτ.Μηχανικό, Δ/ντρια ΤΥΠ
ια) Ξυδιά Ανδρονίκη, δημοτική υπάλληλο ΠΕ6/Γ/Τοπογράφος Μηχανικός
Χρέη γραμματέα θα εκτελεί ο Κων/νος Καραδήμος

ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Η παράδοση του Δήμου έγινε χωρίς την παρουσία του απερχόμενου Μπαζώτη.

ΖΗΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ:

Είναι σύνηθες φαινόμενο στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα όταν κάποιος, ο οποίος κατέχει θέση εξουσίας, να αποχωρεί από τα καθήκοντά του να αδειάζει το γραφείο του και να παραδίδει στον αντικαταστάτη του τους... τοίχους. Άλλωστε τέτοια φαινόμενα εξελίχθηκαν τον Οκτώβριο του 2009, όταν οι υπουργοί της απερχόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. παρέδιδαν τα ντουβάρια των γραφείων τους στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι από αυτή την νοοτροπία δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμος μας. Στην κυριολεξία άδειο γραφείο παρέλαβε ο κος Μπουροδήμος από τον προκάτοχό του κο Μπαζώτη. Εκτός από τα προσωπικά του αντικείμενα τον ακολούθησαν στην "συνταξιοδότηση" πίνακες που κοσμούσαν το γραφείο του, μια τηλεόραση plasma και άλλα αντικείμενα καθώς και τα βιβλία της άδειας πλέον βιβλιοθήκης. Φυσικά αυτό δεν είναι κακό αν όλα αυτά τα αντικείμενα ανήκουν στον πρώην δήμαρχο και δικαίωμά του να τα πάρει μαζί του. Μετά όμως από δώδεκα χρόνια θητείας έ τουλάχιστον η τηλεόραση και τα βιβλία ας έμεναν στο χώρο ως το καλωσόρισες στο νέο Δήμαρχο.
ΑΠΟ TA NEA TΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ



 
Τα ερωτήματα που τίθονται είναι πλέον πολλά:
 
Που πήγαν οι καλές σχέσεις Μπουροδήμου-Μπαζώτη;
Χάλασαν πράγματι  οι σχέσεις τους η μας κάνουν πλακίτσα;
Στη Γαλλία με την ΤΕΔΚΕ έκαναν κολλητή παρέα ή όχι;
Μήπως ισχύει το γνωστό  ¨Δρυός πεσούσης κ.λ.π.¨
ή
ισχύει το άλλο γνωστό κι αυτό αρχαίο "ανάγκα και θεοί πείθονται¨*


*Aυτό το τελευταίο θέλει πολύ ανάλυση και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιτροπής απογραφής.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την εγκατάσταση της νέας ηγεσίας του νεοσύστατου “καλλικράτειου” Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2011 και την ανάληψη καθηκόντων από τις δημοτικές αρχές, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ., όπως και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Η σύνθεση που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 2ας Ιανουαρίου 2011 παρουσιάζεται, κατ’ αντιστοιχία, αναλυτικά στη συνέχεια. Μετά το τέλος των αρχαιρεσιών, ακολούθησε ο ορισμός Αντιδημάρχων από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ως εξής:


1). ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2). ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

3). ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

4). ΚΑΤΣΙΚΑ – ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

5). ΠΑΡΑΚΑΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ





ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

1). ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ( ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΜΥΤΑΛΑ – ΤΖΕΡΑΝΗ ΕΥΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

3). ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (ΕΛΑΣΣΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)





ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1). ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

3). ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

4). ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

5). ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

6). ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1). ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΠΑΡΑΚΑΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

3). ΤΖΑΘΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

4). ΡΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

5). ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)





ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1). ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΛΥΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

3). ΜΕΛΑ ΒΑΣΩ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ)

4). ΣΙΛΙΒΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

5). ΡΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

6). ΝΤΟΥΡΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1). ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΚΑΤΣΙΚΑ – ΛΑΦΑΖΑΝΗ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

3). ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

4). ΜΥΤΑΛΑ – ΤΖΕΡΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

5). ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΩΠΟΣ – ΜΕΣΣΑΠΙΑ ¨ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ¨










Το 2009 ανιχνεύεται Cr(VI) και στην κεντρική Εύβοια, συγκεκριμένα στην περιοχή της ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ. Το πρόβλημα δημοσιοποιείται και φορείς της περιοχής δραστηριοποιούνται αγωνιστικά και με σοβαρότητα (ΓΑΙΑ, ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ κλπ), για την εξεύρεση λύσεων στο σοβαρό αυτό πρόβλημα της ρύπανσης με βαρέα μέταλλα. Παραδόξως και με περισσή ευκολία κάποιοι (…από την περιοχή του ΑΣΩΠΟΥ) στοχοποιούν αμέσως την ΛΑΡΚΟ , η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή. Οι ίδιοι στην περίπτωση του ΑΣΩΠΟΥ είχαν στοχοποιήσει κυρίως μια άλλη συγκεκριμένη κρατική δραστηριότητα, βλέπε ΕΑΒ (τυχαίο???..... δεν νομίζω).

Νομικοί κύκλοι: στο χέρι του Δημάρχου να μείνουν οι υπάλληλοι

Στο χέρι του ενίοτε Δημάρχου να "κρατήσει" τους υπαλλήλους του Δήμου σε ανάλογες περιπτώσεις όπως την ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ και τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ του Δήμου μας, μας βεβαίωσαν ότι είναι νομικοί οι οποίοι ασχολούνται με τα εργατολογικά ζητήματα και ιδιαίτερα με παρόμοιες περιπτώσεις.
Κορυφαίος εργατολόγος με τον οποίο το messapia-news ήρθε σε επαφή μαζί του μας είπε, "όλα είναι στο χέρι του ενίοτε Δημάρχου ο οποίος μπορεί προβάλλοντας τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου να κρατήσει τους υπαλλήλους ειδικά στην περίπτωση που καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές θέσεις στα πλαίσια του Δήμου"....

Δεν γαμιέσαι πρωί πρωί;

Oλο το κείμενο ΕΔΩ

Κοροϊδία...

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων

Ορίστηκαν με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Μπουροδήμου οι πέντε αντιδήμαρχοι του νέου Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων. Πρόκειται για τους Βασίλη Μπαρσάκη , Γιώργο Λάμπρου, Γιώργο Λαφαζάνη , Ανθούλα Κατσίκα-Λαφαζάνη και Αποστόλη Παράκατη. Η θητεία τους θα είναι για 2 χρόνια

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ


                                                   http://antisteniotis.blogspot.com/

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Που είναι οι αντιδήμαρχοι οεεεο;

Ως την εκλογή προδρείου όλα καλά.Αναμενόμενη ήταν και η συμαχία Μπουροδήμου-συνδυασμού Καλαβρή και το 19-7 σε όλες τις αποφάσεις.
Οι αντιδήμαρχοι όμως που είναι;
Με την ατάκα "δεν είμαι υποχρεωμένος να τους ανακοινώσω σήμερα" ο κ.Μπουροδήμος έδωσε προσωρινή απάντηση.Άρα αληθεύουν οι φήμες ότι υπάρχει πρόβλημα στις  θέσεις των αντιδημάρχων.
Μετά το Δ.Σ. ο δήμαρχος κράτησε τον συνδυασμό του για να βρεθεί λύση.

Προεδρείο Δ.Σ.

Ο κ. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,

ΕΝΩ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΥΤΑΛΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ. ΨΑΘΑ

ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η ΚΥΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΛΑΒΡΗ.
 
 

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Θα ξυπνήσουμε όμως μια μέρα,

 η Ελλάδα και τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Γιατί όλοι αυτοί που βλέπουν τηλεόραση, τα παιχνίδια, τα δελτία, τα κουτσομπολιά, ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, θα ξυπνήσουν μια μέρα και θα συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει.

Σημ.Διαχ: Από ένα  γνωστό άγνωστο φίλο που εκτιμώ πολύ.

Δυστυχώς... ξαναπτωχεύσαμε

Το 2010 θα γραφτεί στην ελληνική Ιστορία ως η χρονιά που καταργήθηκε στην πράξη το σύνταγμα, πέρασαν νόμοι που απορρύθμισαν την κοινωνία και το πολίτευμα, εξαφανίστηκαν η μεσαία τάξη και τα εργασιακά δικαιώματα που με κόπο κατακτήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλώθηκε η οικονομία και εν τέλει η χώρα μπήκε σε βαθύτατη ύφεση.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς να ανοίξει πολιτικό ρουθούνι, με τις ευλογίες και την ανοχή των συντριπτικά περισσότερων από τους 300 βουλευτές - εκπροσώπους των πολιτών, που με τη στάση τους – αν και διαφορετική ανά κόμμα – συναίνεσαν να περάσει προς τον Έλληνα φορολογούμενο το μήνυμα ότι «η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο». Με ποιον; Όχι με την τρόικα, την Ε.Ε. ή το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, αλλά με τον ίδιο της τον εαυτό.

Απο τη μηχανή του χρόνου

http://ellada2011.blogspot.com/#axzz19n9mbkjx

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η ευρωπαϊκή υποκρισία για τους πρόσφυγες

Δεν τα κατάφερε ο Ηρακλής

Στο 0-0  έμεινε ο Ηρακλής Ψαχνών στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Football League 2 στον εκτός έδρας αγώνα που έδωσε στον Πύργο με τον Πανηλειακό.Ο Ηρακλής δεν έδειξε το πρόσωπο που δείχνει στους εντός έδρας αγώνες και έτσι αρκέστηκε στον 1 βαθμό πέφτοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω απ΄ τη Κόρινθο που σκαρφάλωσε στη κορυφή.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Δυναμιτίζουν το κλίμα. Μεγάλες οι ευθύνες τους.

Σε δύσκολη θέση φέρνουν την νέα Δημοτική Αρχή καθημερινώς ορισμένοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλιοι της συμπολίτευσης κατά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές καθώς και ένας δύο εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και μάλιστα ο ένας με θεσμική θέση οι οποίοι σε συζητήσεις τους στην κυριολεξία επιτίθενται στους Δημοτικούς Υπαλλήλους της ΔΗΚΕΜΕ φθάνοντας έως σημείου να τους αποκαλούν δημόσια "τεμπέληδες" και να δημιουργούν εντυπώσεις επισφάλειας των θέσεων εργασίας τους. Μάλιστα η συμπεριφορά αυτών των κυρίων μεταφέρθηκε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ο κος Χασάνδρας πολύ σωστά έθεσε το θέμα αυτό υπόψιν του Δημάρχου κου Μπουροδήμου. Θέμα το οποίο άπτεται της παραπολιτικής και της δημιουργίας εντυπώσεων τόσο απέναντι στην τοπική κοινωνία αλλά και να χαϊδεύονται αυτιά "πελατών" των συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων γεγονός που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις τους απέναντι σε "πελάτες τους" τις οποίες μας μετέφεραν οι ίδιοι και από τους οποίους ζητούν υπομονή γιατί όπως τους λένε "με την πρώτη ευκαιρία" θα σας πάρουν για δουλειά.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Jerzy Truszkowski "Τρόικα στο Χιόνι"
Στην επικαιρότητα μία από τις λέξεις που κυριαρχούν είναι η τρόικα, που έχει αφηνιάσει και ζητάει όλο και σκληρότερα μέτρα κι αμέσως μόλις έντρομοι οι υπουργοί μας συμμορφωθούν, η τρόικα κάνει ρελάνς στον εαυτό της, κατά παράβαση κάθε χαρτοπαιχτικής δεοντολογίας, και ζητάει τρίδιπλα. Η λέξη τρόικα λοιπόν είναι δάνειο από τα ρώσικα μάλλον μέσω των γαλλικών. Στα ρώσικα, τρόικα είναι το αμάξι ή το έλκηθρο που το σέρνουν τρία άλογα, είναι όμως και το τριάρι στα χαρτιά. Μεταφορικά, πήρε τη σημασία της ομάδας τριών ατόμων που ασκούν από κοινού κάποια εξουσία.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

H AΠΑΓΩΓΗ

Ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο για Αθήνα.


Δεν κινείται τίποτα.

Ξαφνικά, ένας άνδρας του χτυπάει το τζάμι. Ο οδηγός κατεβάζει το παράθυρο:

- Τι συμβαίνει;

- Τρομοκράτες απήγαγαν τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου και ζητούν 10 εκατομμύρια ευρώ για λύτρα.

Αλλιώς θα τον λούσουν με βενζίνη και θα τον κάψουν ζωντανό. Πηγαίνουμε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και

μαζεύουμε από τους οδηγούς ό,τι μπορεί να δώσει ο καθένας.

Και το νέο όριο για το Cr(VI) στο νερό…



τις 15.1.2011 επιβεβαιώθηκε ότι έλεγα στην real news από τις 15.8.2009 (!!!) για την τοξικότητα του εξ. χρωμίου
Εφημερίδα Ημερησία, στήλη “Τροφο-(α)ρυθμοί”, 22.1.2011


Tου Γιάννη Zαμπετάκη
izabet@chem.uoa.gr



Μάθαμε πώς υπολογίζεται η τοξικότητα του Cr(VI) ανάλογα με την πληθυσμιακή ομάδα. Τα παιδιά 0-2 ετών είναι 10 φορές, ενώ τα παιδιά 2-16 χρονών είναι 3 φορές πιο ευαίσθητα, αντίστοιχα, από την ομάδα 16-70 χρονών! Στην Καλιφόρνια, ο στόχος είναι τέτοιος ώστε να έχουν μόνο ένα καρκίνο ανά...
1.000.000 κατοίκους.


...θα είναι 0.02 μg/l. Όχι στην Ελλάδα αλλά στην Καλιφόρνια. Αυτή τουλάχιστον θα είναι η τελική πρόταση του οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος (EPA) στην Καλιφόρνια. Για την Ελλάδα δεν ξέρουμε ακόμη. Αλλά μετά την ημερίδα που διοργάνωσε το ΥΠΕΚΑ στις 15.1.2011, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την τοξικότητα του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.
Η Επιστήμη μίλησε!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Μόνος στην κορυφή ο Ηρακλής Ψαχνών


Ο Ηρακλής Ψαχνών είναι, πλέον, η ομάδα που οδηγεί την κούρσα στο νότιο όμιλο της Football League 2. Το συγκρότημα της Εύβοιας επιβλήθηκε εύκολα 2-0 των Χανίων στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της έδρας. Έτσι, διατηρήθηκε στην κορυφή αφού η Ρόδος, με την οποία ισοβαθμούσε, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Παναιγιάλειο στο ντεμπούτο του Γιώργου Σκαρτάδου στην τεχνική της ηγεσία.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ «ΚΑΘΑΡΟΥ» - «ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ

ΑΘΑΝ. ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ Ι.Τ.Α.Π

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, την αποκάλυψη τις αιτίας για την «τραγωδία του Ασωπού και τις Μεσσαπίας» στην Βοιωτία, Αττική και την κεντρική Εύβοια, το ποιο βασικό και στοιχειώδες αίτημα παραμένει ανικανοποίητο. Ενώ τα πράγματα στο πεδίο, που αφορούν την εξουδετέρωση των περιβαλλοντικών παρανομιών, έχουν παγώσει .

Από την μια: Η «τοξική επιβάρυνση» του κόσμου συνεχίζεται . Διότι συνεχίζεται, σε πολλούς τόπους μας , η άντληση, η διανομή και χρήση των τοξινομένων υπόγειων υδάτων σαν «νερό για ανθρώπινη χρήση». Οι δυο υδρευτικοί υπόγειοι υδροφορείς (φορέας 07-24 Κεντρ. Εύβοιας και 07-22 «Ασωπού») τεκμηριωμένα πλέον, είναι σοβαρότατα Μολυσμένοι και Ρυπασμένοι με «τοξικό μείγμα» βιομηχανικών αποβλήτων που περιέχουν βαρέα μέταλλα και ανιόντα και πλείστα όσα οργανικά τοξικά χημικά (μεταξύ των οποίων το εξασθενές χρώμιο).

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Συνδιάσκεψη για το εξασθενές χρώμιο στο νερό

Το Υ.ΠΕ.Κ.Α., μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργανώνει επιστημονική συνάντηση εργασίας για το θέμα του εξασθενούς χρωμίου στο νερό, στην Αθήνα, στις 15 Ιανουαρίου 2011.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Κας ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ


Η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κυρία Γερακούδη, αφού αποφάσισε (493/54/5-1-2011) χωρίς καμία αιτιολόγηση την επ' αόριστον αναστολή των διαδικασιών απομάκρυνσης των τοξικών αποβλήτων από τη Μεσσαπία, τηρεί πλέον σιγή ιχθύος.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΟΠΩΣ ΗΞΕΡΑΝ Η ΟΠΩΣ ΒΡΗΚΑΝ;

Η έντονη(sick) αντίδραση, τόσο για το νερό της Τριάδας όσο και με το θέμα του λεωφορείου, απο τους κατοίκους της Μεσσαπίας σίγουρα ..εξέπληξε τους Δίρφυους δημοτικούς συμβούλους του κ.δημάρχου,μάλλον όχι ευχάριστα,επεδή δεν είχαν μάθει έτσι.Η ...τάξη στη Δίρφυ ήταν απόλυτη ακόμα και στα καφενεία.Παντού υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι.... κατακεραύνωναν  λεκτικά τους αντιρρησίες και την παραμικρή αμφισβήτιση.
Ακόμα και τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονταν χωρίς .....ιδιαίτερη αντίδραση απο την αντιπολίτευση.Η ελάχιστη παρουσία του φιλοθεάμονος κοινού στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν ήσυχη και φίλα προσκείμενη στην πλειοψηφία.

To δυστύχημα της Εύβοιας

Στο βιβλίο συμβάντων καταγράφηκε τελικά το θανατηφόρο δυστύχημα ενός ανασφάλιστου εργάτη σε...


ιδιωτικό λατομείο, το οποίο φαίνεται να λειτουργούσε μέσα στο μεταλλουργείο της περιοχής.

Ήταν ή δεν ήταν ασφαλισμένος ο άτυχος μεροκαματιάρης; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου στους υπεύθυνους του λατομείου.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας: «Το θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ επιβεβαιώνει το καθεστώς ασυδοσίας που απολαμβάνει η κρατική επιχείρηση»

Η ΛΑΡΚΟ αναδεικνύεται και με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα για άλλη μια φορά –αν και κρατική επιχείρηση- ως τον υπ’ αριθμό ένα παράγοντα ανεξέλεγκτης και ασύδοτης δράσης στην Εύβοια.



Να θυμίσουμε κάποια βασικά γεγονότα :



Εδώ και δεκαετίες ρυπαίνει με τοξική σκουριά τον Ευβοϊκό Κόλπο και με την επίσημη άδεια της –κάθε- ελληνικής Κυβέρνησης.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Του Έλληνα ο τράχηλος μπάρα δεν υποφέρει!

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των πολιτών που αντιδρούν στην πληρωμή διοδίων. Εκατοντάδες πολίτες άνοιξαν πάλι την περασμένη Κυριακή τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων, αν και το σωστό θα ήταν να τις βγάλουν και να τις πάρουν μαζί τους - οι υπεύθυνοι θα τις αντικαταστήσουν μια, δυο, τρεις φορές, μετά θα βαρεθούν και θα περνάμε όλοι αέρα.

Μοντέρνοι τρόποι μεταφοράς

Επειδή ζούμε την εποχή Δ.Ν.Τ κι επειδή τα οικονομικά ακόμα και των Δήμων είναι περιορισμένα προτείνουμε  εναν νεο οικονομικό τρόπο μεταφοράς ειδικά μαθητών που εδω που τα λέμε και σιγά το βάρος,μικρά παιδιά είναι.
Μιλάμε ότι το εργαλείο πάει σφήνα.Τι λεωφορεία και μαλακίες!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


O Τάσος Λιάσκος  μετά απο πολύ καιρό έκανε δημόσια εμφάνιση.Eίναι στα Θεοφάνεια στη Χαλκίδα.
Αυτό είναι....δεν έχει άλλο κείμενο!

Η φωτο και η ιδέα είναι απο το eviatop.

Το τέλος του «τέλους της ιστορίας»

Από το "Δρόμο" 31/12/2010



Το ζοφερό έτος 2010, κατά κάποιον τρόπο, άρχισε τρία χρόνια πριν. Την άνοιξη του 2007.

ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011.ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ


Θεοφάνεια στην Κερατέα
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Δείτε τα πιο νέα video.

TVXS

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τι λέει ο σύλλογος Γαία την αναστολή απομάκρυνσης των τοξικών αποβλήτων

Την Τετάρτη 5-1-2011, πριν δηλαδή καλά-καλά ορκιστεί και αναλάβει τα καθήκοντά της η νεοδιόριστη Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κα Καλλιόπη Γερακούδη, πρόλαβε (!) και εξέδωσε την υπ' αριθμ. 493/54/5-1-2011 απόφασή της, δια της οποίας αναστέλλει επ' αόριστον τη δημοπρασία για τη συλλογή και απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή της Μεσσαπίας.


Χωρίς καν την απαιτούμενη εισήγηση αρμόδιας επιτροπής και χωρίς καν αιτιολόγηση, αποφάσισε η κα Γερακούδη να μην υλοποιηθεί το έργο και να παραμείνουν τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα στη θέση τους, διαγράφοντας διά μιας τις σχετικές αποφάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες προέβλεπαν τα εξής:

α) Ένταξη του έργου (κόστους 700.000 ευρώ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013" (Α.Π. 8337/8-11-2010).

β) Διακήρυξη Προκήρυξης για την επιλογή αναδόχου (Α.Π. 101615/8865/8-12-2010).

γ) Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και ανάθεσης του έργου (Α.Π. 107943/9514/29-12-2010).
Πότε άραγε ενημερώθηκε και μελέτησε το θέμα η κα Γερακούδη, ποια όργανα συμβουλεύτηκε, κατά πόσο έλαβε υπόψη της το εύλογο σκεπτικό και τις ευσυνείδητες προσπάθειες της απελθούσας Περιφερειάρχου, κας Αικατερίνης Διαμαντοπούλου, κατά πόσο δόθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης επί του θέματος στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, κο Κλέαρχο Περγαντά;
Ο χρόνος και ο τρόπος της συγκεκριμένης ενέργειας της κας Γερακούδη δείχνουν ότι πρόκειται για προειλημμένη απόφαση, με έντονο το χαρακτήρα της αυθαιρεσίας, η οποία στρέφεται ευθέως κατά της υγείας των κατοίκων της Μεσσαπίας και οπωσδήποτε κατά του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Houston, We've Got a Problem

Kάτι δεν μου πάει καλά!
ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΝ:

Επιτροπή απογραφής και πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

α) Λαφαζάνη Γεώργιο, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας ως πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Παράκατη Απόστολο, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας.
β) Λάμπρου Γεώργιο, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, με αναπληρωτή την Κατσίκα-Λαφαζάνη Ανθούλα, δημοτική σύμβουλο της πλειοψήφίας.
γ) Χασάνδρα Νικόλαο, δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, με αναπληρωτή τον Ντούρμα Γεώργιο, δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας.
δ) Κουλιάκη Κων/νο δημοτικό υπάλληλο ΠΕ1/Α/Δ/κος-Οικ/κος, Διευθυντής ΔΟΥ
ε) Ντούρμα Χαράλαμπο, δημοτικό υπάλληλο ΔΕ1/Α/Δ/κος, προϊστάμενος ΤΟΔ
στ) Καραδήμο Κών/νο, δηημοτικό υπάλληλο ΤΕ/Γ/Οικ/κου-Λογιστικού, αρμόδιος για το διπλογραφικό
ζ) Τσαμπάση Άννα, δημοτική υπάλληλο ΤΕ17/Γ/Λογιστικού, αρμόδια για το διπλογραφγικό
η) Κουτσαυλή Αθανάσιο, δημοτικό υπάλληλο ΔΕ1/Α/κος, πρώην δημοτικό ταμία Διρφύων
θ) Αραμπατζόγλου Μαρία, Δημοτική υπάλληλο ΠΕ1/Γ-Οικονομολόγο, πρώην δημοτικό ταμία Μεσσαπίων
ι) Μπουνάνου Ελένη, δημοτική υπάλληλο ΤΕ3/Α/ Τεχν.Πολιτ.Μηχανικό, Δ/ντρια ΤΥΠ
ια) Ξυδιά Ανδρονίκη, δημοτική υπάλληλο ΠΕ6/Γ/Τοπογράφος Μηχανικός
Χρέη γραμματέα θα εκτελεί ο Κων/νος Καραδήμος

ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Η παράδοση του Δήμου έγινε χωρίς την παρουσία του απερχόμενου Μπαζώτη.

ΖΗΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ:

Είναι σύνηθες φαινόμενο στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα όταν κάποιος, ο οποίος κατέχει θέση εξουσίας, να αποχωρεί από τα καθήκοντά του να αδειάζει το γραφείο του και να παραδίδει στον αντικαταστάτη του τους... τοίχους. Άλλωστε τέτοια φαινόμενα εξελίχθηκαν τον Οκτώβριο του 2009, όταν οι υπουργοί της απερχόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. παρέδιδαν τα ντουβάρια των γραφείων τους στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι από αυτή την νοοτροπία δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμος μας. Στην κυριολεξία άδειο γραφείο παρέλαβε ο κος Μπουροδήμος από τον προκάτοχό του κο Μπαζώτη. Εκτός από τα προσωπικά του αντικείμενα τον ακολούθησαν στην "συνταξιοδότηση" πίνακες που κοσμούσαν το γραφείο του, μια τηλεόραση plasma και άλλα αντικείμενα καθώς και τα βιβλία της άδειας πλέον βιβλιοθήκης. Φυσικά αυτό δεν είναι κακό αν όλα αυτά τα αντικείμενα ανήκουν στον πρώην δήμαρχο και δικαίωμά του να τα πάρει μαζί του. Μετά όμως από δώδεκα χρόνια θητείας έ τουλάχιστον η τηλεόραση και τα βιβλία ας έμεναν στο χώρο ως το καλωσόρισες στο νέο Δήμαρχο.
ΑΠΟ TA NEA TΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ



 
Τα ερωτήματα που τίθονται είναι πλέον πολλά:
 
Που πήγαν οι καλές σχέσεις Μπουροδήμου-Μπαζώτη;
Χάλασαν πράγματι  οι σχέσεις τους η μας κάνουν πλακίτσα;
Στη Γαλλία με την ΤΕΔΚΕ έκαναν κολλητή παρέα ή όχι;
Μήπως ισχύει το γνωστό  ¨Δρυός πεσούσης κ.λ.π.¨
ή
ισχύει το άλλο γνωστό κι αυτό αρχαίο "ανάγκα και θεοί πείθονται¨*


*Aυτό το τελευταίο θέλει πολύ ανάλυση και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιτροπής απογραφής.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την εγκατάσταση της νέας ηγεσίας του νεοσύστατου “καλλικράτειου” Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2011 και την ανάληψη καθηκόντων από τις δημοτικές αρχές, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ., όπως και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Η σύνθεση που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 2ας Ιανουαρίου 2011 παρουσιάζεται, κατ’ αντιστοιχία, αναλυτικά στη συνέχεια. Μετά το τέλος των αρχαιρεσιών, ακολούθησε ο ορισμός Αντιδημάρχων από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ως εξής:


1). ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2). ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

3). ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

4). ΚΑΤΣΙΚΑ – ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

5). ΠΑΡΑΚΑΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ





ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

1). ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ( ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΜΥΤΑΛΑ – ΤΖΕΡΑΝΗ ΕΥΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

3). ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (ΕΛΑΣΣΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)





ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1). ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

3). ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

4). ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

5). ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

6). ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1). ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΠΑΡΑΚΑΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

3). ΤΖΑΘΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

4). ΡΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

5). ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)





ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1). ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΛΥΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

3). ΜΕΛΑ ΒΑΣΩ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ)

4). ΣΙΛΙΒΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

5). ΡΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

6). ΝΤΟΥΡΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1). ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

2). ΚΑΤΣΙΚΑ – ΛΑΦΑΖΑΝΗ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

3). ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Δ.Σ.)

4). ΜΥΤΑΛΑ – ΤΖΕΡΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

5). ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΩΠΟΣ – ΜΕΣΣΑΠΙΑ ¨ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ¨










Το 2009 ανιχνεύεται Cr(VI) και στην κεντρική Εύβοια, συγκεκριμένα στην περιοχή της ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ. Το πρόβλημα δημοσιοποιείται και φορείς της περιοχής δραστηριοποιούνται αγωνιστικά και με σοβαρότητα (ΓΑΙΑ, ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ κλπ), για την εξεύρεση λύσεων στο σοβαρό αυτό πρόβλημα της ρύπανσης με βαρέα μέταλλα. Παραδόξως και με περισσή ευκολία κάποιοι (…από την περιοχή του ΑΣΩΠΟΥ) στοχοποιούν αμέσως την ΛΑΡΚΟ , η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή. Οι ίδιοι στην περίπτωση του ΑΣΩΠΟΥ είχαν στοχοποιήσει κυρίως μια άλλη συγκεκριμένη κρατική δραστηριότητα, βλέπε ΕΑΒ (τυχαίο???..... δεν νομίζω).

Νομικοί κύκλοι: στο χέρι του Δημάρχου να μείνουν οι υπάλληλοι

Στο χέρι του ενίοτε Δημάρχου να "κρατήσει" τους υπαλλήλους του Δήμου σε ανάλογες περιπτώσεις όπως την ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ και τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ του Δήμου μας, μας βεβαίωσαν ότι είναι νομικοί οι οποίοι ασχολούνται με τα εργατολογικά ζητήματα και ιδιαίτερα με παρόμοιες περιπτώσεις.
Κορυφαίος εργατολόγος με τον οποίο το messapia-news ήρθε σε επαφή μαζί του μας είπε, "όλα είναι στο χέρι του ενίοτε Δημάρχου ο οποίος μπορεί προβάλλοντας τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου να κρατήσει τους υπαλλήλους ειδικά στην περίπτωση που καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές θέσεις στα πλαίσια του Δήμου"....

Δεν γαμιέσαι πρωί πρωί;

Oλο το κείμενο ΕΔΩ

Κοροϊδία...

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων

Ορίστηκαν με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Μπουροδήμου οι πέντε αντιδήμαρχοι του νέου Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων. Πρόκειται για τους Βασίλη Μπαρσάκη , Γιώργο Λάμπρου, Γιώργο Λαφαζάνη , Ανθούλα Κατσίκα-Λαφαζάνη και Αποστόλη Παράκατη. Η θητεία τους θα είναι για 2 χρόνια

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ


                                                   http://antisteniotis.blogspot.com/

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Που είναι οι αντιδήμαρχοι οεεεο;

Ως την εκλογή προδρείου όλα καλά.Αναμενόμενη ήταν και η συμαχία Μπουροδήμου-συνδυασμού Καλαβρή και το 19-7 σε όλες τις αποφάσεις.
Οι αντιδήμαρχοι όμως που είναι;
Με την ατάκα "δεν είμαι υποχρεωμένος να τους ανακοινώσω σήμερα" ο κ.Μπουροδήμος έδωσε προσωρινή απάντηση.Άρα αληθεύουν οι φήμες ότι υπάρχει πρόβλημα στις  θέσεις των αντιδημάρχων.
Μετά το Δ.Σ. ο δήμαρχος κράτησε τον συνδυασμό του για να βρεθεί λύση.

Προεδρείο Δ.Σ.

Ο κ. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,

ΕΝΩ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΥΤΑΛΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ. ΨΑΘΑ

ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η ΚΥΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΛΑΒΡΗ.
 
 

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Θα ξυπνήσουμε όμως μια μέρα,

 η Ελλάδα και τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Γιατί όλοι αυτοί που βλέπουν τηλεόραση, τα παιχνίδια, τα δελτία, τα κουτσομπολιά, ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, θα ξυπνήσουν μια μέρα και θα συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει.

Σημ.Διαχ: Από ένα  γνωστό άγνωστο φίλο που εκτιμώ πολύ.

Δυστυχώς... ξαναπτωχεύσαμε

Το 2010 θα γραφτεί στην ελληνική Ιστορία ως η χρονιά που καταργήθηκε στην πράξη το σύνταγμα, πέρασαν νόμοι που απορρύθμισαν την κοινωνία και το πολίτευμα, εξαφανίστηκαν η μεσαία τάξη και τα εργασιακά δικαιώματα που με κόπο κατακτήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλώθηκε η οικονομία και εν τέλει η χώρα μπήκε σε βαθύτατη ύφεση.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς να ανοίξει πολιτικό ρουθούνι, με τις ευλογίες και την ανοχή των συντριπτικά περισσότερων από τους 300 βουλευτές - εκπροσώπους των πολιτών, που με τη στάση τους – αν και διαφορετική ανά κόμμα – συναίνεσαν να περάσει προς τον Έλληνα φορολογούμενο το μήνυμα ότι «η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο». Με ποιον; Όχι με την τρόικα, την Ε.Ε. ή το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, αλλά με τον ίδιο της τον εαυτό.

Απο τη μηχανή του χρόνου

http://ellada2011.blogspot.com/#axzz19n9mbkjx