Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ

Δυο καταλήψεις τελικά σήμερα στο Δημαρχείο και μιλάμε ότι πρόκειται για ρεκόρ.Δυο καταλήψεις την ίδια μέρα δεν νομίζω να έχουν ξαναγίνει πουθενά!

Διαστάσεις παίρνει το θέμα των συγχωνεύσεων

Διαστάσεις παίρνει το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων στην περιοχή μας.Ήδη το θέμα μεταφέρεται στα μεγάλα πανελλήνιας εμβέλειας blogs  όπως π.χ. στο
sibilla
Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αυτή την φορά μάλλον και με την συμπαράσταση του Δήμου!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τριγμοί

Σαβαρό πρόβλημα ενδέχεται να ξεσπάσει με το ζήτημα συγχώνευσης των σχολείων και ενδέχεται να υπάρξει και παραίτηση απο το Δ.Σ. εαν δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις.Κάποιοι βρέθηκαν "απροετοίμαστοι" λόγω ελλειπούς  ενημέρωσης με αποτέλεσμα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Πτώμα Βρέθηκε Στη Στενή

Ανθρώπινο πτώμα βρήκε η αστυνομία στον ορεινό όγκο της Στενής πριν μερικές ώρες.Από αυτά που μάθαμε ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και τα στοιχεία του μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουνε άγνωστα.Έρευνες διεξάγονται απο αστυνομία και πυροσβεστική για να βρεθούν τα στοιχεία και οι πιθανές αιτίες θανάτου.

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ..... ΔΗΜΩ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ



Αυτό κι αν είναι πρωτοτυπία.

Το Δ.Σ.Διρφών Μεσσαπίων παρά τα όσα λέει ο νόμος, συνεδρίασε με 8 Δίρφυους Δημοτικούς Συμβούλους δηλαδή με έναν λιγότερο απο ότι λέει πεντακάθαρα ο νόμος και έναν περισσότερο σύμβουλο απο τα Μεσσάπεια.

Τώρα,αν το Δ.Σ. είναι νόμιμο ή αν αυτό έχει ξαναγίνει κάπου αλλού δεν ξέρουμε να σας πούμε.Βέβαια το κακό ειναι ότι δεν ξέρουν ούτε αυτοί που έβγαλαν την απόφαση ή ξέρουν και αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

Τώρα για ποιό λόγο κάποιοι χωρίς σκεπτικό και χωρίς αιτιολογία άλλαξαν τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών,τα οποία ήταν σωστά απο την αρχή,και δημιούργησαν όλο αυτό το μπάχαλο πάλι δεν ξέρουμε να σας πούμε!

ΠΗΓΗ:bourda karavago

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο πιο αληθινός πολιτικος λόγος στην ιστορία μας

Παιδιά μου!

Εἰς τὸν τόπο τοῦτο, ὀποῦ ἐγὼ πατῶ σήμερα, ἐπατούσαν καὶ ἐδημηγοροῦσαν τὸν παλαιὸ καιρὸ ἄνδρες σοφοί, καὶ ἄνδρες μὲ τοὺς ὁποίους δεν εἶμαι ἄξιος νὰ συγκριθῶ καὶ οὔτε να φθάσω τὰ ἴχνη τῶν. Ἐγὼ ἐπιθυμοῦσα να σᾶς ἴδω, παιδιά μου, εἰς τὴν μεγάλη δόξα τῶν προπατόρων μας, καὶ ἔρχομαι να σᾶς εἴπω, ὅσα εἰς τὸν καιρὸ τοῦ ἀγῶνος μας καὶ πρὸ αὐτοῦ καὶ ὕστερα ἀπ’ αὐτὸν ὁ
ἴδιος ἐπαρατήρησα, καὶ ἀπ’ αὐτὰ να κάμομε συμπερασμοὺς καὶ διὰ τὴν μέλλουσαν εὐτυχίαν σας, μολονότι ὁ Θεὸς μόνος ἠξεύρει τὰ μέλλοντα.
Καὶ διὰ τοὺς παλαιοὺς Ἕλληνας, ὁποίας γνώσεις εἴχαν καὶ ποία δόξα καὶ τιμὴν ἔχαιραν κοντὰ εἰς τὰ ἄλλα ἔθνη τοῦ καιροῦ των, ὁποίους ἥρωας, στρατηγούς, πολιτικοὺς εἴχαν, διὰ ταῦτα σᾶς λέγουν καθ’ ἡμέραν οἱ διδάσκαλοι σᾶς καὶ οἱ πεπαιδευμένοι μας. Ἐγὼ δεν εἶμαι ἀρκετός. Σᾶς λέγω μόνον πὼς ἤταν σοφοί, καὶ ἀπὸ ἔδω ἐπῆραν καὶ ἐδανείσθησαν τὰ ἄλλα ἔθνη τὴν σοφίαν τῶν.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;


ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ




Η λαίλαπα των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται όλα τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της κρίσης , δεν έχει σταματημό. Αυτή η επίθεση υλοποιείται από τους πολιτικούς υπηρέτες του κεφαλαίου, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και μέσα από την τοπική διοίκηση σε δήμους και περιφέρειες πλέον.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

........Συνενώσεις 1.933 σχολείων το σχολικό έτος 2011-2012

........ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ??????....ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ

ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΣ....ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ....και θα βρουμε και κανα δυο ιστοχωρους να τα φιλοξενησουν ....ΛΟΙΠΟΝ...



Α) ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ?????????



Β) Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΦΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΩΣ ΜΗ ΖΩΣΑ ΓΛΩΣΣΑ!!!



Γ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ..... ΟΥΡΔΕΛΑ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Μιλάμε ότι για την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτά που λένε και γράφουν κάποιοι είναι όλα τα λεφτά.Μια έδρα αφαιρείται απο την Δίρφη ενάντια στον εκλογικό νόμο και μεταφέρεται στα Μεσσάπια.Δηλαδή οι 9 έδρες της Δίρφης γίνονται 8 και αυτή η έδρα που περισσεύει απο τους Δίρφυους πάει στα Μεσσάπεια.
Γίνεται αυτό;
Πιθανότερο είναι να τετραγωνιστεί ο κύκλος!
Για να σοβαρευτούμε τώρα:
Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να γίνει γιατί οι έδρες των πρώην συνεννούμενων Δήμων είναι συγκεκριμένες.Οπότε το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο   με ποιά σύνθεση θα γίνει και με ποιό τρόπο θα είναι έγκυρο;

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....

Απόψεις με αναφορά το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και, όχι μόνον



Από: Πολίτης ...





<<Η δημοκρατία δεν παρέχεται, ούτε προσλαμβάνεται, είναι κατά βάσει μια βιωματική, κοινωνική διεργασία μεταξύ των πολιτών και των θεσμικών οργάνων. Δημοκρατία είναι το κοινωνικό συμβόλαιο κανόνων, αρχών και αξιών, επί τη βάση των οποίων πορεύεται και εξελίσσεται η κοινωνία!>>.







Ούτε μηδενισμοί ούτε αφορισμοί, μια κριτική στάση με διάθεση προβληματισμού και δημιουργικής συμβολής για μια πορεία προόδου !!







Ενεργός πολίτης πάντα, διαβάζοντας και το σχόλιο σας με 28/2/11, επιθυμώ μέσω της ιστοσελίδας σας, να καταθέσω λίγες σκέψεις για την διαδικασία εκλογής του συμπαραστάτη, τις θέσεις και τη στάση των παρατάξεων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπιων, κυρίως όμως για τον ''Καλλικράτη'' ως τη νομοθετική πρόταση της πολιτείας για διοικητική μεταρρύθμιση. ¨Ενα θέμα κεφαλαιώδους σημασίας που θα καθορίσει, ανάλογα της λειτουργίας και εφαρμογής του, τη πορεία της πατρίδας τις επόμενες δεκαετίες.





¨Οσο και αν επιχειρηθεί, στο ''επίγραμμα'', να αποδοθεί μόνον θεωρητική-ιδεολογική και όχι πολιτική-ρεαλιστική σημασία, θα είναι μόνον υπεκφυγή, σκοπιμότητα και ελλειμματική ερμηνεία, καθώς ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δε μπορεί να έχει παρόν και μέλλον εκτός δημοκρατίας και μάλιστα άμεσης δημοκρατίας, καθότι συγκροτείται από μικρά γεωγραφικά σύνολα και ταυτοποιείται από ομογενείς κοινωνικές ομάδες, είναι ο πυρήνας, ο πρώτος ''πολιτικός κύκλος'' της κοινωνίας.



Οι όποιες διοικητικές, δήθεν σύγχρονες απολιτικές και τεχνοκρατικές αντιλήψεις είναι πέραν του πολιτικού-κοινωνικού πεδίου και άρα εκτός δημοκρατίας, αποσυνθέτουν το κοινωνικό ιστό και οδηγούν τη κοινωνία και το πολίτη στην αδράνεια και αφασία. Αυστηρά διοικητικές, μηχανιστικές αντιλήψεις επιβάλλονται στις υπηρεσίες, στην αγορά, στην οικονομία, στις εταιρίες, στις πολυεθνικές, στο στρατό και όπου αλλού και όχι στη διαχείριση ενός πολιτικού οργανισμού όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση !.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τουλάχιστον υπάρχει ποικιλία

Αν μη τι άλλλο στο Τοπικό Συμβούλιο Στενής υπάρχει ποικιλία.Την πρώτη φορά πετάχτηκε μπουκάλι την δεύτερη ποτήρι μαζί βέβαια με κάποια μπινελίκια και τις σχετικές "ψιλές" .
Νομίζουμε ότι ενα κλουβί για να φυλλάσονται οι πιο ευέξαπτοι είναι η ενδεδειγμέμη λύση μιάς και που το κακό παράγινε!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δικαιώθηκε ο Σταθάκης

Σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση για την ένσταση Σταθάκη και η κατάσταση επανέρχεται στα αρχικά αποτελέσματα που ήταν και  τα σωστά.Κερδίζει ο Σταθάκης την έδρα στα Μεσσάπεια και την χάνει ο Βλάχος στην Δίρφυ.Την έδρα του Βλάχου στην Δίρφυ την κερδίζει ο συνδυασμός Ψαθά.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Προβλήματα δημιούργησε ο καιρός...

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στο παλαιό δήμο Δυρφίων.Η Στενή παραμένει απο χθές το βράδυ χωρίς ρεύμα.Ελπίζουμε η ΔΕΗ να δώσει σύντομα μια λύση και όχι απλά να την απασχολεί η αύξηση  στις τιμές των λογαριασμών της.
Για να μην αδικούμε όμως και κανέναν αυτή τη στιγμή τα συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν το πρόβλημα αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Αργησε αλλα ήρθε....

Άργησε φέτος να μας επισκεφτεί ο χιονιάς αλλά τελικά μας έκανε την επίσκεψή του καθώς οι πρώτες νιφάδες άρχισαν να πέφτουν στη Στενή και όπως λέγεται περιμένουμε αρκετή χιονόπτωση και πολύ κρύο...Καλό χειμώνα δηλαδή!!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Γρηγόρης Αυξεντίου: Ο φλογερός Επαναστάτης που δόξασε την Κύπρο μας και ντρόπιασε για πάντα τους Ιμπεριαλιστές!




Από "Αγώνας" μεσω sibilla

Σαν σήμερα, πενηντατέσσερα χρόνια πριν, ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου με τη θυσία του περνούσε στο πάνθεον της ιστορίας. Ο Σταυραετός του Μαχαιρά, ο «Ζήδρος», προτιμάει να πέσει μαχόμενος στο κρησφύγετο του στο Μαχαιρά παρά να παραδοθεί στα χέρια των Άγγλων κατακτητών.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Έξαρση εγκληματικότητας

Έξαρση κλοπών και εγκληματικών ενεργειών έχουμε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας και όσο επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση περιμένουμε και χειρότερα.
Το θέμα είναι ότι πριν μερικά χρόνια χωρίς προβλήματα υπήρχαν επανδρωμένα αστυνομικοί σταθμοί οι οποία έκλεισαν.Στην Στενή υπήρχαν μονίμως 4-6 αστυνομικοί,στους Καθενούς απο 2-4,ενω το Α.Τ. Αρτάκης είχε πάντα μεγάλη δύναμη. 

Ξύπνα, μαλ...κα!!!

E, μαλάκα! Σε σένα μιλάω!


Σε σένα που δεν μπορείς να κρυφτείς στο πλήθος και να φορτώσεις τις ευθύνες σου αλλού. Κι εσένα που κοιτάς να τη βολέψεις, αλλά και σένα που τρως το κουτόχορτο που σου σερβίρουν και λες κι ευχαριστώ. Ναι, εσύ που έχεις όνομα και επίθετο, πρόσωπο και υπόσταση. Ξύπνα μαλάκα!

Εσύ μαλ..., που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν κυνηγούσαν το διπλανό σου δημόσιο υπάλληλο επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους τεμπέληδες και άχρηστους. Εσύ, που όταν αποφάσισαν να ρίξουν τις ευθύνες για την κλοπή στους γιατρούς επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους κλέφτες και σκιτζήδες. Εσύ, που όταν τα έριξαν στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ επευφημούσες, αποκαλώντας τους κηφήνες και λαμόγια. Εσύ, που όταν έδειξαν εσένα ως υπεύθυνο για την κατάντια της χώρας, δε βρήκες κανένα να σε υποστηρίξει, γιατί και οι άλλοι μαλ... επευφημούσαν,

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Έσβησε 20χρονο αγγελούδι στον δρόμο για Στενή

Συγκλονισμένη είναι η Αρτάκη ύστερα από την είδηση του ξαφνικού χαμού ενός 20 παιδιού. Ο άτυχος νέος είχε πάρει στο αυτοκίνητο του την ξαδέρφη του προκειμένου να πάνε μία βόλτα στην Στενή. Καθώς οδηγούσε λίγο πριν φτάσει στο χωριό αισθάνθηκε δυσφορία.
Παραμέρισε το αυτοκίνητο του και μέσα σε δευτερόλεπτα, έχασε τις αισθήσεις τους. Πανικοβλημένη η ξαδέρφη του θύματος αφού είδε πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να τον συνεφέρει βγήκε έξω από το αμάξι και σταμάτησε κάποια αυτοκίνητα, ζητώντας βοήθεια. Τελικά κατάφερε να μεταφέρει τον 20χρονο στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στην Ευρωπαική Επιτροπή το εξασθενές

Το θέμα του εξασθενούς χρωμίου έγινε γνωστό και στην Ε.Ε.Όπως διαβάσαμε στο  blog stenievias  ήδη τέθηκε στην Ευρωπαική Επιτροπή και όπως φαίνεται η επιτροπή μάλλον θα αρχίσει να ψάχνει σε βάθος.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ

Δυο καταλήψεις τελικά σήμερα στο Δημαρχείο και μιλάμε ότι πρόκειται για ρεκόρ.Δυο καταλήψεις την ίδια μέρα δεν νομίζω να έχουν ξαναγίνει πουθενά!

Διαστάσεις παίρνει το θέμα των συγχωνεύσεων

Διαστάσεις παίρνει το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων στην περιοχή μας.Ήδη το θέμα μεταφέρεται στα μεγάλα πανελλήνιας εμβέλειας blogs  όπως π.χ. στο
sibilla
Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αυτή την φορά μάλλον και με την συμπαράσταση του Δήμου!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τριγμοί

Σαβαρό πρόβλημα ενδέχεται να ξεσπάσει με το ζήτημα συγχώνευσης των σχολείων και ενδέχεται να υπάρξει και παραίτηση απο το Δ.Σ. εαν δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις.Κάποιοι βρέθηκαν "απροετοίμαστοι" λόγω ελλειπούς  ενημέρωσης με αποτέλεσμα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Πτώμα Βρέθηκε Στη Στενή

Ανθρώπινο πτώμα βρήκε η αστυνομία στον ορεινό όγκο της Στενής πριν μερικές ώρες.Από αυτά που μάθαμε ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και τα στοιχεία του μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουνε άγνωστα.Έρευνες διεξάγονται απο αστυνομία και πυροσβεστική για να βρεθούν τα στοιχεία και οι πιθανές αιτίες θανάτου.

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ..... ΔΗΜΩ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ



Αυτό κι αν είναι πρωτοτυπία.

Το Δ.Σ.Διρφών Μεσσαπίων παρά τα όσα λέει ο νόμος, συνεδρίασε με 8 Δίρφυους Δημοτικούς Συμβούλους δηλαδή με έναν λιγότερο απο ότι λέει πεντακάθαρα ο νόμος και έναν περισσότερο σύμβουλο απο τα Μεσσάπεια.

Τώρα,αν το Δ.Σ. είναι νόμιμο ή αν αυτό έχει ξαναγίνει κάπου αλλού δεν ξέρουμε να σας πούμε.Βέβαια το κακό ειναι ότι δεν ξέρουν ούτε αυτοί που έβγαλαν την απόφαση ή ξέρουν και αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

Τώρα για ποιό λόγο κάποιοι χωρίς σκεπτικό και χωρίς αιτιολογία άλλαξαν τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών,τα οποία ήταν σωστά απο την αρχή,και δημιούργησαν όλο αυτό το μπάχαλο πάλι δεν ξέρουμε να σας πούμε!

ΠΗΓΗ:bourda karavago

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο πιο αληθινός πολιτικος λόγος στην ιστορία μας

Παιδιά μου!

Εἰς τὸν τόπο τοῦτο, ὀποῦ ἐγὼ πατῶ σήμερα, ἐπατούσαν καὶ ἐδημηγοροῦσαν τὸν παλαιὸ καιρὸ ἄνδρες σοφοί, καὶ ἄνδρες μὲ τοὺς ὁποίους δεν εἶμαι ἄξιος νὰ συγκριθῶ καὶ οὔτε να φθάσω τὰ ἴχνη τῶν. Ἐγὼ ἐπιθυμοῦσα να σᾶς ἴδω, παιδιά μου, εἰς τὴν μεγάλη δόξα τῶν προπατόρων μας, καὶ ἔρχομαι να σᾶς εἴπω, ὅσα εἰς τὸν καιρὸ τοῦ ἀγῶνος μας καὶ πρὸ αὐτοῦ καὶ ὕστερα ἀπ’ αὐτὸν ὁ
ἴδιος ἐπαρατήρησα, καὶ ἀπ’ αὐτὰ να κάμομε συμπερασμοὺς καὶ διὰ τὴν μέλλουσαν εὐτυχίαν σας, μολονότι ὁ Θεὸς μόνος ἠξεύρει τὰ μέλλοντα.
Καὶ διὰ τοὺς παλαιοὺς Ἕλληνας, ὁποίας γνώσεις εἴχαν καὶ ποία δόξα καὶ τιμὴν ἔχαιραν κοντὰ εἰς τὰ ἄλλα ἔθνη τοῦ καιροῦ των, ὁποίους ἥρωας, στρατηγούς, πολιτικοὺς εἴχαν, διὰ ταῦτα σᾶς λέγουν καθ’ ἡμέραν οἱ διδάσκαλοι σᾶς καὶ οἱ πεπαιδευμένοι μας. Ἐγὼ δεν εἶμαι ἀρκετός. Σᾶς λέγω μόνον πὼς ἤταν σοφοί, καὶ ἀπὸ ἔδω ἐπῆραν καὶ ἐδανείσθησαν τὰ ἄλλα ἔθνη τὴν σοφίαν τῶν.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;


ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ




Η λαίλαπα των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται όλα τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της κρίσης , δεν έχει σταματημό. Αυτή η επίθεση υλοποιείται από τους πολιτικούς υπηρέτες του κεφαλαίου, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και μέσα από την τοπική διοίκηση σε δήμους και περιφέρειες πλέον.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

........Συνενώσεις 1.933 σχολείων το σχολικό έτος 2011-2012

........ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ??????....ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ

ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΣ....ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ....και θα βρουμε και κανα δυο ιστοχωρους να τα φιλοξενησουν ....ΛΟΙΠΟΝ...



Α) ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ?????????



Β) Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΦΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΩΣ ΜΗ ΖΩΣΑ ΓΛΩΣΣΑ!!!



Γ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ..... ΟΥΡΔΕΛΑ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Μιλάμε ότι για την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτά που λένε και γράφουν κάποιοι είναι όλα τα λεφτά.Μια έδρα αφαιρείται απο την Δίρφη ενάντια στον εκλογικό νόμο και μεταφέρεται στα Μεσσάπια.Δηλαδή οι 9 έδρες της Δίρφης γίνονται 8 και αυτή η έδρα που περισσεύει απο τους Δίρφυους πάει στα Μεσσάπεια.
Γίνεται αυτό;
Πιθανότερο είναι να τετραγωνιστεί ο κύκλος!
Για να σοβαρευτούμε τώρα:
Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να γίνει γιατί οι έδρες των πρώην συνεννούμενων Δήμων είναι συγκεκριμένες.Οπότε το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο   με ποιά σύνθεση θα γίνει και με ποιό τρόπο θα είναι έγκυρο;

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....

Απόψεις με αναφορά το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και, όχι μόνον



Από: Πολίτης ...





<<Η δημοκρατία δεν παρέχεται, ούτε προσλαμβάνεται, είναι κατά βάσει μια βιωματική, κοινωνική διεργασία μεταξύ των πολιτών και των θεσμικών οργάνων. Δημοκρατία είναι το κοινωνικό συμβόλαιο κανόνων, αρχών και αξιών, επί τη βάση των οποίων πορεύεται και εξελίσσεται η κοινωνία!>>.







Ούτε μηδενισμοί ούτε αφορισμοί, μια κριτική στάση με διάθεση προβληματισμού και δημιουργικής συμβολής για μια πορεία προόδου !!







Ενεργός πολίτης πάντα, διαβάζοντας και το σχόλιο σας με 28/2/11, επιθυμώ μέσω της ιστοσελίδας σας, να καταθέσω λίγες σκέψεις για την διαδικασία εκλογής του συμπαραστάτη, τις θέσεις και τη στάση των παρατάξεων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπιων, κυρίως όμως για τον ''Καλλικράτη'' ως τη νομοθετική πρόταση της πολιτείας για διοικητική μεταρρύθμιση. ¨Ενα θέμα κεφαλαιώδους σημασίας που θα καθορίσει, ανάλογα της λειτουργίας και εφαρμογής του, τη πορεία της πατρίδας τις επόμενες δεκαετίες.





¨Οσο και αν επιχειρηθεί, στο ''επίγραμμα'', να αποδοθεί μόνον θεωρητική-ιδεολογική και όχι πολιτική-ρεαλιστική σημασία, θα είναι μόνον υπεκφυγή, σκοπιμότητα και ελλειμματική ερμηνεία, καθώς ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δε μπορεί να έχει παρόν και μέλλον εκτός δημοκρατίας και μάλιστα άμεσης δημοκρατίας, καθότι συγκροτείται από μικρά γεωγραφικά σύνολα και ταυτοποιείται από ομογενείς κοινωνικές ομάδες, είναι ο πυρήνας, ο πρώτος ''πολιτικός κύκλος'' της κοινωνίας.



Οι όποιες διοικητικές, δήθεν σύγχρονες απολιτικές και τεχνοκρατικές αντιλήψεις είναι πέραν του πολιτικού-κοινωνικού πεδίου και άρα εκτός δημοκρατίας, αποσυνθέτουν το κοινωνικό ιστό και οδηγούν τη κοινωνία και το πολίτη στην αδράνεια και αφασία. Αυστηρά διοικητικές, μηχανιστικές αντιλήψεις επιβάλλονται στις υπηρεσίες, στην αγορά, στην οικονομία, στις εταιρίες, στις πολυεθνικές, στο στρατό και όπου αλλού και όχι στη διαχείριση ενός πολιτικού οργανισμού όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση !.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τουλάχιστον υπάρχει ποικιλία

Αν μη τι άλλλο στο Τοπικό Συμβούλιο Στενής υπάρχει ποικιλία.Την πρώτη φορά πετάχτηκε μπουκάλι την δεύτερη ποτήρι μαζί βέβαια με κάποια μπινελίκια και τις σχετικές "ψιλές" .
Νομίζουμε ότι ενα κλουβί για να φυλλάσονται οι πιο ευέξαπτοι είναι η ενδεδειγμέμη λύση μιάς και που το κακό παράγινε!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δικαιώθηκε ο Σταθάκης

Σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση για την ένσταση Σταθάκη και η κατάσταση επανέρχεται στα αρχικά αποτελέσματα που ήταν και  τα σωστά.Κερδίζει ο Σταθάκης την έδρα στα Μεσσάπεια και την χάνει ο Βλάχος στην Δίρφυ.Την έδρα του Βλάχου στην Δίρφυ την κερδίζει ο συνδυασμός Ψαθά.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Προβλήματα δημιούργησε ο καιρός...

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στο παλαιό δήμο Δυρφίων.Η Στενή παραμένει απο χθές το βράδυ χωρίς ρεύμα.Ελπίζουμε η ΔΕΗ να δώσει σύντομα μια λύση και όχι απλά να την απασχολεί η αύξηση  στις τιμές των λογαριασμών της.
Για να μην αδικούμε όμως και κανέναν αυτή τη στιγμή τα συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν το πρόβλημα αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Αργησε αλλα ήρθε....

Άργησε φέτος να μας επισκεφτεί ο χιονιάς αλλά τελικά μας έκανε την επίσκεψή του καθώς οι πρώτες νιφάδες άρχισαν να πέφτουν στη Στενή και όπως λέγεται περιμένουμε αρκετή χιονόπτωση και πολύ κρύο...Καλό χειμώνα δηλαδή!!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Γρηγόρης Αυξεντίου: Ο φλογερός Επαναστάτης που δόξασε την Κύπρο μας και ντρόπιασε για πάντα τους Ιμπεριαλιστές!




Από "Αγώνας" μεσω sibilla

Σαν σήμερα, πενηντατέσσερα χρόνια πριν, ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου με τη θυσία του περνούσε στο πάνθεον της ιστορίας. Ο Σταυραετός του Μαχαιρά, ο «Ζήδρος», προτιμάει να πέσει μαχόμενος στο κρησφύγετο του στο Μαχαιρά παρά να παραδοθεί στα χέρια των Άγγλων κατακτητών.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Έξαρση εγκληματικότητας

Έξαρση κλοπών και εγκληματικών ενεργειών έχουμε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας και όσο επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση περιμένουμε και χειρότερα.
Το θέμα είναι ότι πριν μερικά χρόνια χωρίς προβλήματα υπήρχαν επανδρωμένα αστυνομικοί σταθμοί οι οποία έκλεισαν.Στην Στενή υπήρχαν μονίμως 4-6 αστυνομικοί,στους Καθενούς απο 2-4,ενω το Α.Τ. Αρτάκης είχε πάντα μεγάλη δύναμη. 

Ξύπνα, μαλ...κα!!!

E, μαλάκα! Σε σένα μιλάω!


Σε σένα που δεν μπορείς να κρυφτείς στο πλήθος και να φορτώσεις τις ευθύνες σου αλλού. Κι εσένα που κοιτάς να τη βολέψεις, αλλά και σένα που τρως το κουτόχορτο που σου σερβίρουν και λες κι ευχαριστώ. Ναι, εσύ που έχεις όνομα και επίθετο, πρόσωπο και υπόσταση. Ξύπνα μαλάκα!

Εσύ μαλ..., που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν κυνηγούσαν το διπλανό σου δημόσιο υπάλληλο επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους τεμπέληδες και άχρηστους. Εσύ, που όταν αποφάσισαν να ρίξουν τις ευθύνες για την κλοπή στους γιατρούς επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους κλέφτες και σκιτζήδες. Εσύ, που όταν τα έριξαν στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ επευφημούσες, αποκαλώντας τους κηφήνες και λαμόγια. Εσύ, που όταν έδειξαν εσένα ως υπεύθυνο για την κατάντια της χώρας, δε βρήκες κανένα να σε υποστηρίξει, γιατί και οι άλλοι μαλ... επευφημούσαν,

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Έσβησε 20χρονο αγγελούδι στον δρόμο για Στενή

Συγκλονισμένη είναι η Αρτάκη ύστερα από την είδηση του ξαφνικού χαμού ενός 20 παιδιού. Ο άτυχος νέος είχε πάρει στο αυτοκίνητο του την ξαδέρφη του προκειμένου να πάνε μία βόλτα στην Στενή. Καθώς οδηγούσε λίγο πριν φτάσει στο χωριό αισθάνθηκε δυσφορία.
Παραμέρισε το αυτοκίνητο του και μέσα σε δευτερόλεπτα, έχασε τις αισθήσεις τους. Πανικοβλημένη η ξαδέρφη του θύματος αφού είδε πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να τον συνεφέρει βγήκε έξω από το αμάξι και σταμάτησε κάποια αυτοκίνητα, ζητώντας βοήθεια. Τελικά κατάφερε να μεταφέρει τον 20χρονο στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στην Ευρωπαική Επιτροπή το εξασθενές

Το θέμα του εξασθενούς χρωμίου έγινε γνωστό και στην Ε.Ε.Όπως διαβάσαμε στο  blog stenievias  ήδη τέθηκε στην Ευρωπαική Επιτροπή και όπως φαίνεται η επιτροπή μάλλον θα αρχίσει να ψάχνει σε βάθος.